TJ:n suklaakakku

Ainekset:

Toteutus:

Voitele ja korppujauhota n. 1½ l:n rengasvuoka.
Näytä se opettajalle.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla niitä veltoin rantein vatkaten.

Lisää jauhoseos (jauhot, leivinjauhe ja v.sokeri on tietty sotkettu keskenään etukäteen, kuten tavallista) ja kerma vuorotellen samalla vatkaten.

Lopuksi lisää kaakaojauhe (siivilän läpi ravistaen tms. - ellet halua sulkaapaloja valmiiseen kakkuun [pienet kaakaojauhopaakut muistuttavat sulkaata paistuttuaan kakussa]), sekä rouhitut pähkinät ja mantelit. Ei ole lainkaan haitaksi lirauttaa lusikallista tai kahta brandya melkein valmiiseen taikinaan.

Laske vuokaan ja paista 175 asteessa n. 60-75 min. Kakku on valmis kun on (eli saa tökkiä tikulla - tai sit kun se alkaa irrota vuoan reunasta).

Kumoamisen jälkeen kakku kostutetaan 1-2 rkl:lla konjakkia tai brandya. Ylijäänyt konjakki kumotaan.


Paholaisversio:
Lisää kermaan tai maitoon peukalonpään kokoinen (habanero-)chili hienoksi pikottuna.