TJ:n sitruunakakku

Ainekset:

Toteutus:

Voitele ja korppujauhota n. 1½ l:n rengasvuoka.
Näytä se opettajalle.

Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehut (sitruunasta, ei kuoresta).

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla niitä veltoin rantein vatkaten.

Lisää jauhoseos (jauhot, leivinjauhe ja v.sokeri on tietty sotkettu keskenään etukäteen, vai mitä?) ja kerma vuorotellen samalla vatkaten.

Lopuksi lisää raastettu sit ruunan kuori ja mehu (½:n isomman sitruunan mehu tai 1 pienen).

Laske vuokaan ja paista 175 asteessa n. 60-75 min. Kakku on valmis kun on (eli saa tökkiä tikulla - tai sit kun se alkaa irrota vuoan reunasta).

Halutessa voidaan kostuttaa kumoamisen jälkeen 1-2 rkl:lla esim. madeiraa.