Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

Russian Bear and the Beast

Venäjän Karhu ja Danielin Peto

 

Imperialismin uho ja tuho

 

"Kaukasiassa on taas kahinoitu. Venäjä hyökkäsi itsenäiseen georgiaan "auttaakseen" Georgian venäläismielistä osseettivähemmistöä.

Venäjä oli huolellisesti valmistautunut hyökkäämään olympialaisten aikana. Sen joukot tulittivat Etelä-Ossetian alueelta georgialaiskyliä provosoidakseen Georgian hyökkäämään. Siinä onnistuttuaan venäläissotilaat aloittivat laajamittaisen hyökkäyksen Georgiaa vastaan.

Tällaista aggressiivista politiikkaa nimitetään imperialismiksi, mikä tarkoittaa suurvallan pyrkimystä vaikutusalansa laajentamiseen.

 

TSAARI PERUSTI KANSOJEN VANKILAN

Georgian-sodan juuret johtavat aikaan, jolloin slaavien johtaja eli tsaari ryhtyi valtaamaan itselleen maita, jotka eivät hänelle kuuluneet. Tsaareilla tai Venäjällä ei pitäisi olla mitään tekemistä Kaukasiassa - niin kuin ei monilla muillakaan alueilla, jotka se on itseensä pakkoliittänyt.

Imperialismi ylipäätään on suurimpia rikoksia, joihin kansanjohtajat voivat maansa johdattaa. Valloitetulle alueelle se on suuri onnettomuus. Tällainen hyökkäyspolitiikka on myös luonut kolonialismin, siirtomaajärjestelmän. Viime vuosikymmeninä sitä on jouduttu purkamaan, useimmiten veristen itsenäisyystaistelujen jälkeen.

Tsaarin Venäjä aloitti Siperian valloituksensa 1500-luvun lopulla. Miekan terällä kansa toisensa jälkeen alistettiin Moskovan alaisuuteen ja verovelvollisiksi. Tämä merkitsi häikäilemätöntä alkuperäiskansojen riistämistä. Vastarintaa tehtiin, mutta tsaarin julmille kasakoille ei paljon voitu. Alueen suomalais-ugrilaisten kansojenkin oli taivuttava ylivoiman edessä.

1700- ja 1800-luvuilla venäläiset valloittivat Kaukasuksen ja Transkaukasian. Ensimmäisen kerran Venäjä miehitti nykyisen Georgian alueen 1801, ja viimeksi se itsenäistyi 1991.

Neuvostoliiton aikana maassa oli 127 virallista kieltä ja lisäksi joukko epävirallisia. Imperiumiin pakkoliitettyjen kansojen määrä oli suuri.

 

MAHTAVAT IMPERIUMIT "PETOJA"

Myös Raamattu puhuu imperialistisista suurvalloista, esimerkiksi Danielin kirjan 7. luvussa. Danielille näytetyssä näyssä suuria maailmanvaltoja kuvataan eläinten muodossa. Leijona kuvasi Babylonia, karhu Meedo-Persiaa, pantteri Kreikkaa ja kymmensarvinen peto Roomaa ja Euroopan valtioita.

Kun Jumala katsoo näitä ylpeitä ja mahtavia maailmanvaltoja, hän näkee niiden sisäisen olemuksen ja nimittää niitä "pedoiksi" (KR 1933).

Historian suurin - joskaan ei ehkä petomaisin - imperiumi oli 1800-luvun iso-Britannia, joka kuningatar Viktorian aikana hallitsi neljäsosaa sekä maapallon pinta-alasta että ihmisistä.

Mammuttimaiset maailmanvallat eivät koskaan ole kuuluneet Jumalan suunnitelmiin. Niiden pystyttäminen ja ylläpito perustuu suurvallan hallitsijoiden sotaisuuteen, ahneuteen ja pohjattomaan vallan- ja kunnianhimoon. Kuvaavaa on esimerkiksi danielin kuvaus neljännestä pedosta, jolla oli "suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja ruhjkoi kaiken ja tallasi tähteet jalkoihinsa" (7:7).

 

PEDOT LOPETETAAN, RAUHA ALKAA

Jumalan johdatus kansojen historiassa on vienyt kansat niille sopiville asuinpaikoille, joilla on luonnolliset rajansa. Koska kieliä ja kansoja on useita tuhansia, ei ole ollut käytännössä mahdollista, että kaikilla kansoilla olisi oma valtio. Tässä on ollut tilaisuutensa valtaa ja kultaa havittelevilla isompien kansojen johtajilla, jotka haluaisivat hallita muitakin kuin vain omaa kansaansa.

Loppu imperialistisiin hankkeisiin tulee vasta, kun Kristus palatessaan tuhoaa niin pedon kuin petovallatkin, ja taivaallinen rauha laskeutuu.

Tuon suuren aamun koitto ei varmaan ole kaukana, mutta sitä ennen kansat viedään tulen läpi."

Esko Halme

Ristin Voitto 9.9.2001

 

Ihminen hävitti megafaunan kaikilta mantereilta. Ihminen pelkää petoja. Siksi ne eivät ole pitkäikäisiä:

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Gigantismi.htm

 

Daniel
7:1 Belsassarin, Baabelin kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena Daniel näki unen, päänsä näyn, vuoteessansa. Sitten hän kirjoitti tämän unen.
7:2 Kertomuksen alku on tämä: Daniel lausui ja sanoi: Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta.
7:3 Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen.
7:4 Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän.
7:5 Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa."
7:6 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta.
7:7 Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.
7:8 Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui.
7:9 Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta.
7:10 Tulivirta vuoti, se kävi ulos hänestä; tuhannen tuhatta palveli häntä, ja kymmenen tuhatta kertaa kymmenen tuhatta seisoi hänen edessänsä. Oikeus istui tuomiolle, ja kirjat avattiin.
7:11 Minä katselin, ja silloin, niiden herjaavien sanojen tähden, joita sarvi puhui, minun katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan.
7:12 Ja muiltakin pedoilta otettiin valta pois; niiden elämän pituus oli määrätty aikaa ja hetkeä myöten.
7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
7:14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.
7:15 Minä, Daniel, tunsin henkeni tulevan murheelliseksi ruumiissani, ja minun näkemäni näyt peljättivät minua.
7:16 Minä lähestyin yhtä siellä seisovista ja pyysin häneltä varmaa tietoa kaikista näistä asioista. Niin hän vastasi minulle ja ilmoitti minulle niiden selityksen:
7:17 "Nuo suuret pedot, joita on neljä, ovat neljä kuningasta, jotka nousevat maasta.
7:18 Mutta Korkeimman pyhät saavat valtakunnan ja omistavat valtakunnan iankaikkisesti - iankaikkisesta iankaikkiseen."
7:19 Senjälkeen minä tahdoin saada varmuuden neljännestä pedosta, joka oli erilainen kuin kaikki muut ja ylen hirmuinen; jolla oli rautaiset hampaat ja vaskiset kynnet, joka söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa;
7:20 sekä pedon pään kymmenestä sarvesta ynnä siitä sarvesta, joka puhkesi ja jonka edestä kolme putosi; jolla sarvella oli silmät ja herjauksia puhuva suu ja joka näytti suuremmalta kuin ne muut;
7:21 se sarvi, jonka minä näin sotivan pyhiä vastaan ja voittavan heidät,
7:22 siihen asti kunnes Vanhaikäinen tuli ja oikeus annettiin Korkeimman pyhille ja aika joutui ja pyhät saivat omaksensa valtakunnan.
7:23 Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.
7:24 Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta.
7:25 Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.
7:26 Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti.
7:27 Ja valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset."
7:28 Tähän loppuu kertomus. Minua, Danielia, peljättivät minun ajatukseni suuresti, ja minun kasvoni kalpenivat, ja minä kätkin asian sydämeeni.

 

Ilmestyskirja
13:1 Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.
13:2 Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.
13:3 Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.
13:4 Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?"
13:5 Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta.
13:6 Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat.
13:7 Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot.
13:8 Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.
13:9 Jos kenellä on korva, hän kuulkoon.

 

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista (KP-Art)

Drawings from the Finnish Culture and Nature

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!