Takaisin Ajatusvarikolle
HAASTE
Dinoglyfit - Esihistorialliset eläimet Raamatun lehdillä & Muinaisen ihmisen Tieto-Taito

RUKOUSVARIKKO

Rukousaiheita

 

 

Uransa Jumalan kunnian puolustamiseen uhrannut luonnontutkija pyytää esirukousta syöpädiagnoosin saatuaan. Soisi elävänsä vielä pidempään perheensä ja kuulijakuntansa tähden.

Elämän arkista puolta ja valtion laitoksia nähnyt mies pyytää rukoustukea saadakseen pelastavan uskon lahjan Jumalalta. Sanoo uskovansa ydinasiat evankeliumista, mutta ei ole vielä uskaltanut tai osannut ottaa uskovaisen tai kristityn identiteettiä kohdallensa.

Isä rukoilee yhteisiä harrastuksia perheellensä, lastensa varttuessa murrosikään ja aikuisuuteen. Pitäisi luoda uudenlainen, toimiva suhde tyttäreensä ja vetäytyvään poikaansa.

Vanhempi rukoilee jo aikuisen poikansa puolesta johon ei uskalla oma-aloitteisesti ottaa yhteyttä vanhojen pahojen tekojensa takia.

Kiitosaihe: Jumala paransi haimasyövästä, tai päästi ainakin toipumaan monista kasvaimista niin että lähete Terho-kotiin jäi pois vaikka hoidot oli jo lopetettu.

Vuokralainen pyytää esirukousta vuokraisäntänsä pelastuksen puolesta. "Herra! Valitse sinä tämä vuokraisäntä. Anna hänet Pojallesi lahjaksi."

Talonsa menettänyt isä rukoilee, että saisi pienen tyttärensä pois huostaanotosta ja luottavaisemmat välit vaimoonsa. Sosiaalitoimiston asianosaiset tuntuvat painostavan pariskuntaa avioeroon ja provosoivan suuttumaan, jotta saisivat dokumentoitua näyttöä huostaanoton jatkamiselle. "Herra! Anna sosiaali-viranomaisille edes hitunen oikeudenmukaisuudentajua tällaisissa tilanteissa! Anna perheen saada järjestettyä toimeentulonsa kohdalleen, ettei keneltäkään vietäisi lasta pelkän köyhyyden vuoksi, sen jälkeen kun on päässyt eroon alkoholista. Älä anna viranomaisten väheksyä Liittoa, joka on Jumalan ja ihmisten edessä Liitoksi vannottu."

 

Velkaantunut isä pyytää, että saisi lapsensa pois huostaanotosta, kun on saanut hankittua riittävän tilavan asunnonkin. Hän pyytää voimaa antaa anteeksi lääkäreille, jotka määräsivät hänelle kuuriluonteisen sydänlääkkeen krooniseen käyttöön 10 vuodeksi sillä seurauksella, että kärsii nyt sydämen rytmihäiriöistä. "Herra! Anna perheen eheytyä. Paranna tämän miehen rytmihäiriö, niin että hän kykenee pitämään lapsistaan huolta vaimonsa kanssa."

 

"Olen muutama viikko sitten saanut uudistua. Pyytäisin teiltä rakkaat uskon veljet ja sisaret että muistaisitte minua rukouksissa ihan kaikin tavoin että pääsisi juurtumaan takaisin tähän uskon elämää. Voimia jaksaa ja kestää. Suurta sanan nälkää. Että Herran siunausta sekä varjelusta joka ikiseen päivään. Lupaan muistaa myös teitä rukouksin. Siunaavin terveisin, Herra kyllä tietää."

Koululainen pyytää rukoilemaan luokkansa puolesta, jossa on kiusaamista ja pelottaa mennä kouluun.

Mies pyytää esirukousta yksinäisyytensä takia. "Herra! Anna yksinäisen löytää elämänkumppani. Kasvata ja valmenna jo yksinäisyydessäänkin häntä pitämään tulevasta kumppanistaan huolta ja kantamaan tämän taakkoja."

"Etäisä" pyytää rukousta lastensa puolesta, jotka ovat alttiina haitallisille vaikutuksille ja huonolle seuralle. "Herra, anna Etäisälle se rakkaus ja totuus, että hänen lapsensa kuuntelisivat isänsä varoituksen sanan, eivätkä pitäisi sitä vanhanaikaisena!"

"Epäilevä" pyytää esirukousta voidakseen antaa anteeksi vihamiehillensä ja saadakseen rakkautta rukoilla heille hyvää. Hän myös rukoilee että voisi toimia evankeliumin asialla vaikka ei itse ole sille edustava käyntikortti taustansa takia. "Herra! Sytytä tämä kynttilä. Laita se keskelle huonetta, älä vakan alle. Sinun nimesi kunniaksi, ei kenenkään ihmisen."

 

"Kiusattu" pyytää esirukousta löytääkseen puolison. "Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä. Minä teen hänelle kumppanin, joka on hänelle sopiva." (Genesis 2:18.) "Herra! Jos sinun tahtosi tämän ihmisen kohdalla on naimattomuuden armolahja, niin anna siihen näky ja kutsumus hengellisestä missiosta puolison sijaan. Mutta jos se osa ei hänelle sovi, niin anna puoliso Sananlaskujen 31 luvun mukaisesti. Mitä tahansa teetkin, anna hänen kantaa omien valintojensa seuraukset ja vastuu ja sitoutua niihin ihmisiin jotka on jo valinnut tai jotka hänelle on annettu jo aiemmin."

 

Drawings from the Finnish Culture and Nature

Kuvia Suomen luonnosta ja kulttuurista

http://www.kp-art.fi/default.htm

Elämä on kiehtovampaa kun USKALTAA AJATELLA. Sapere aude!

Sukupuutto 

 

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!