Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyphs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man


(o) – Ei viittaa juutalaiseen taustaan, merkintätapa Encyclopaedia Judaicasta
? Juutalainen tausta epävarma

Siansaksa, Hep, Hep, jewelleries ja Hokkus Pokkus: sanoilla on tarinansa. Juutalaisten hengissäsäilymisen, paluumuuton sekä heprean kielen elpymisen ohella on olemassa myös unohdettuja salaliitoteorioita, jotka täyttyvät omina kuukausinamme. Eräs näistä liittyy nk. emansipaation nopeuteen: juutalaiset ovat nousseet feodaalilaitosten ulkopuolelta ja ghetoista yhteiskunnan osallistuviksi jäseniksi epäluonnollisen nopeasti.
 

Sefanjan kirjan viimeiset jakeet kuuluvat (3:19, 20): "Katso, siihen aikaan minä teen tekoni kaikille sinun nöyryyttäjillesi. Minä pelastan ontuvat ja kokoan karkoitetut ja teen heidät ylistetyiksi ja mainehikkaiksi jokaisessa maassa, jossa he olivat häpeänalaisina. Siihen aikaan minä tuon teidät takaisin - siihen aikaan, jona minä teidät kokoan. Sillä minä teen teidät mainehikkaiksi ja ylistetyiksi kaikissa maan kansoissa, kun minä käännän teidän kohtalonne teidän silmäinne nähden, sanoo Herra."

 

Mitä tämä "nöyryytys" oikein on? Juutalaisvainojen massiivisuudesta kertoo

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Nollaveri.html

Saippuatehtaat olivat vain jäävuoren huippu.


Kuitenkin, kaikitenkin, niin pitkään kuin yhteiskunnan tavallisten jäsenten aikaansaannoksia on taltioitu ylös, ovat juutalaiset erottuneet eduksensa. Ei niin, ettäkö nämä innovaatiot aina olisivat moraalisesti hyviä luonteeltaan, mutta viimeistään "puoliksi juutalaisen" Sefanjan ansiosta Raamattuun uskovia kristittyjäkään ei voi lokeroida ainoastaan harmittomina hölmöinä. Asiallinen agnostikko tai ateisti ei voi sivuuttaa juutalaisia merkkimiehiä ja Deboroita - siitäkään huolimatta että nämäkin olisivat ateisteja. Jeremia 29:7: "Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne." Ubi bene, ibi patria. Missä hyvä, siellä isänmaa.


En ole itse juutalainen. Siksi en ole myöskään jäävi, enkä kursaile kirjoittaa aiheesta. "Kehukoon sinua toinen, ei oma suusi; vieras eikä omat huulesi." (Snl. 27:2). Juutalaiset eivät yleensä itse halua tehdä itsestänsä numeroa, ja Daavidin tähtiä on neulottu vasta pakon edessä. Tähti on ollut pilkka, ja sellaisia on perinteisesti ollut tapana tarkkailla kiikaritähtäinten tulkitsemana. Matala profiili tekee juutalaisen taustan selvittämisen vaikeaksi, sillä monet julkisuuden hahmot jättävät vanhan diskriminaation vuoksi ilmaisematta juutalaisen syntyperänsä. Toivon, etten aiheuttaisi kenellekään ongelmia tai toimisi mauttomasti laatiessani listaa kuuluisista juutalaisista. Opportunistien Schindlerien listat seuraavat vasta Himmlerien listoja. Ilmaa on pakko poistaa, koska uusi juutalaisvainon kierros kerää potentiaalia. Google-hakukone nosti antisemitistisen Jew Watch! –sivuston ensimmäiseksi ei-maksullisista linkeistä hakusanalle "Jew" eli juutalainen. Sivusto listaa kuuluisia juutalaisia salaliittoteorioiden ja juutalaisvainon tueksi.

 

Minä osoitan, että juutalaiset ovat hankkineet asemansa kovalla työllä diskriminaatiosta huolimatta. Haavoitettu ja uhattu eläin on sitä paitsi vaarallinen. Me olemme tuhoamassa maata ja kultturia omien jalkojemme alta pitämällä Israelia silmätikkuna suurennuslasin polttopisteessä YK:n kokousaiheissa ja valtamediassamme. Ei-sitovista resoluutioista Israel saa niskaansa jopa 70%. YK:n Ihmisoikeuskomission tuomioista yli 25%. Mediasota on karkotusten, inkvisitioiden, ristiretkien, feodaalilaitosten ja kiltalaitosten jatkumoa. Siinä ei jahdata varsinaisesti juutalaisia. Isra-el on ainoa valtio, jonka nimi viittaa Jumalan nimeen. Yrittääkö post-moderni aikamme Israelia lyödessään alitajuisesti osua Jumalaan?

Juutalaisia sotilaita diasporassa

Jewish Soldiers in Diaspora (galut)

Sitten sotilaisiin. Eräs Vanhan Testamentin kutkuttamaan jääneistä salaisuuksista on Daavidin ja Aakiin suhde. Olisiko Daavid, tultuaan maanpakoon ajetuksi, johtanut miehensä taisteluun Saulia vastaan filistealaisten riveissä, vai pettänyt isäntänsä Aakiin jolle oli luvannut uskollisuutensa? "Niin totta kuin Herra elää: sinä olet rehellinen ja minulle olisi mieluista että olisit täällä leirissä, tulisit ja menisit minun kanssani. Sillä minä en ole havainnut mitään pahaa sinussa siitä päivästä alkaen, jona tulit minun luokseni, tähän päivään asti..." (1 Sam 29:6.) Vanhassa Testamentissa Jumala säästi Daavidin valinnan vaikeudelta. Diasporan mielettömyys on siinä, että juutalaiset sotilaat ovat joutuneet taistelemaan toisiansa vastaan juoksuhautojen molemmin puolin pysyäkseen lojaaleina maallensa.

Alfred Dreyfus oli ensimmäinen juutalainen, joka sai kapteenin arvon Ranskan armeijassa. Häntä syytettiin salaisten tietojen luovuttamisesta Saksalle. Ranskan armeijan kunnian sanottiin olleen kysymyksessä ja kaikkia kansalaisia kerättiin yhteen rintamaan puolustamaan maata ulkopuolista uhkaa vastaan. Dreyfus tuomittiin viralta pantavaksi ja eliniäksi Papillon-romaanista tutuksi tulleeseen Pirunsaaren saarivankilaan. Kun todisteet häntä vastaan osoittautuivat väärennetyiksi, tuotettiin uusia. Kaksi vuotta Dreyfusin tuomion jälkeen oikea syyllinen löydettiin ja muuan upseeri tunnusti väärentäneensä todistusaineistona käytettyjä asiakirjoja. Asia yritettiin pitää kuitenkin viimeiseen asti salassa. Vasta pitkällinen oikeustaistelu ja Emile Zolan (o) kirjanen Minä syytän johti Dreyfusin maineen palauttamiseen. Dreyfussin jupakalla oli laajoja seuraamuksia. Sen voisi sanoa viitoittaneen tietä kirkon ja valtion eroon Ranskassa, sosialistipuolueen perustamiseen ja vihdoin siihen, että Theodor Herzl asettui levottomuuksien keskellä sionistiliikkeen johtoon. Ranska on myös mielenkiitoinen poikkeus saksankielisten ja englanninkielisten maiden innokkuuteen rotuoppeihin ja eugeniikkaan 1900-luvun alussa. Ranska oli jollakin tapaa rokotettu. Lietsonnasta oli kärki pois.

Ensimmaisen maailmasodan Verner Voss ai 49 voittoa ja lienee viides Saksan I maailmansodan voittolistoilla. Voss hyökkäsi kolmitaso-vossikallaan puolta tusinaa englantilaista SE5a hävittäjää vastaan ja ammuttiin alas – ammuttuaan ensin osumia kaikkiin vastustajiinsa. Kuvien perusteella Vernerin nuorempi sisar saattoi olla rakastunut punaiseen paroniin Manfred Richthofeniin (o).

Kuuluisia sotilassukuja sekä kaluunat täyteen keränneitä kenraaleja tai amiraaleja ovat olleet muun muassa englantilaiset Aguilarit, Beddingtonit ja Schombergit sekä James D’avigdor-Goldsmid, italialaiset Arbibit, Giuseppe Ottolenghi, Leopold See ja Augusto Capon, ranskalaiset Darius Dassault ja Mardochee Valabregue, venäläiset JB Goldberg ja Lev Mekhlis, unkarilainen Samu Hazai, itävallanalainen Marton Zold sekä yhdysvallanalaiset Claude Bloch ja Ben Moreel. Sir John Monash (1865-1931) johti kenraaliluutnanttina Australian ja Uuden Seelannin ANZAC-joukkoja, jotka mursivat I Maailmansodassa saksalaisten rivit. Kiinan armeijan Morris Cohen (1887-1970) alias Two-Gun Cohen toimi Chiang Kai-shekin (o) neuvonantajana. Alunperin Lontoon työläis-cockney Cohen tutustui Kanadassa erääseen Kiinan maanpaossa olleeseen kommunistijohtajaan ja muutti tämän kanssa Kiinaan 1922. Kenraalin natsat kauluksissaan hän auttoi sitten organisoimaan Kuomingtanin armeijan.

Uriah Levy (1792-1862) karkasi yläluokkaisesta Filadelfian perheestään merille 10-vuotiaana. Hänen kapinallinen luonteensa johti kaikkiaan kuuteen käsittelyyn sotaoikeudessa. Upseerina hänet pantiin viralta, mutta Levy sai natsansa takaisin kahden vuoden käräjöinnin tuloksena. Kommodori oli nuorilla päivillään S.S. Vandalialla ollut ensimmäinen kapteeni Yhdysvaltain laivaston historiassa, joka ylläpiti kuria ilman ruoskimista. Levy kannatti vuonna 1850 ruoskinnan kieltävää lakia myös ollessaan senaatissa.

USA:ssa tiettävästi 17 juutalaista on saanut Congressional Medal of Honorin. Lincolnin armeijassa palveli ainakin kenraalimajuri Frederick Knefler, prikaatinkenraali Leopold Blumenberg, Leopold Newman (ylennetty kuoleman jälkeen), Edward S. Salomon, Alfred Mordechai (West Pointista) ja Phineas Horowitz (lääkäri). Kenraali Maurice Rose, prikaatinkenraali Julius Ochs Adler, ja edellä mainittu vara-amiraali Hyman George Rickover sotivat WW2:ssa. Kenraalimajuri Melvin Krulewitch nosti USA:n lipun Japanin mantereella, Amiraali Ben Moreelilla oli neljä tähteä, vara-amiraali Louis Drelleristä en tiedä. Kenraalimajurit Stanley H. Hyman and Robert B. Solomon sotivat Vietnamin sodassa. Itse taistelijoita harvemmin muistetaan, mutta he samastuvat ainakin hyvään johtajaansa "sen ja sen miehinä". Kenraaliksi tai amiraaliksi ei ilman lojaalisuutta päästä.

Juutalaisia oli Toisen Maailmansodan sattuessa Yhdysvalloissa 3,3% väestöstä, aseissa heistä palveli 4,5%. Esimerkiksi lääkäreistä univromua kantoi 60%.

http://www.fau.edu/library/br095.htm

"Kaukaa aroilta kohoaa Iivana Julman haamu. Turman henki se ennustaa: Verta on näkevä aamu." Venäjän arojen juutalainen kenraali Yonah Yakir (tai Jonah Zakir) oli Ukrainan armeijakunnan miehensä komentosuhteet hallinnut komentaja, joka teloitettiin vakoilusta epäiltynä ennen talvisotaa. Juuri näitä omia upseereitaan vailla olevia joukkoja siirrettiin Leningradin kaupunkilaisten ohella Suomen rajalle - meidän onneksemme. Yakirin kunnia palautettiin rehabilitaatiossa Stalinin (o) kuoleman jälkeen ja vuonna 1954 Venäjällä julkaistiin hänen kunniakseen postimerkki. Merkillä luulisi olevan arvoa suomalaisissa kokoelmissa.

Sam Dreben oli amerikkalainen sotilas ja seikkailija, joka hoiti sodankäynnin muuttaneeseen I Maailmansotaan saakka adrenaliiniriippuvuuttansa vapaaehtoisena selkkauksissa kautta maailman. Rubino Ventura (1792-1858) oli italialainen onnensoturi, joka soti nuorena poikana Napoleonin (o) lipun alla, myöhemmin Persian haahin ja maharadja Lahoren (o) alaisuudessa everstinä. Ventura nai intialaisen prinsessan ja kuoli kaikki rahansa hassanneena. Chaym Salomon (1740-85) oli Yhdysvaltain itsenäisyyssodan patriootti, jonka brittiläiset siirtomaaherrat vangitsivat aseiden välityksestä vallankumouksellisille.

Oma tuntematon lukunsa ovat juutalaiset vakoilijat. Aikanaan Venetsian palatseissa ei ollut montaa patriisia, jolla ei olisi ollut juutalaista salaisessa palveluksessa vakoilijana. Eräs heistä keksi näkymättömän musteen.

Israelin salainen poliisi Mossad (tuttavallisesti "toimisto") oli ainakin ennen tunnettu tehokkuudestaan. Markus Wolf on surullisenkuuluisa nimi Itä-Saksan vakoilun historiassa. Kommunismin ihmemaassa hän oli kuitenkin lojaali mies. Wolf johti Saksan demokraattisen tasavallan turvallisuusministeriön ulkomaantiedustelua 34 vuotta. Jopa DDR:n viholliset myönsivät, että Wolfin organisaatio oli ehkä tehokkain tiedustelupalvelu Euroopassa. Wolfin sanotaan tietäneen Saksan Liittotasavallan salaisuuksista enemmän kuin Bonnin liittokanslerin. Wolf oli mystinen hahmo, jonka nimi lännessä oli "kasvoton mies". Nimi johtui siitä, ettei länsimaissa ollut aavistukaan Wolfin ulkonäöstä, kunnes tämä tunnistettiin vapaa-ajan riennoistaan pohjoismaisessa yöklubissa. - Lienee hämmentävä kokemus sekä menettää, että löytää kasvonsa samanaikaisesti.

Krav Maga on Israelin armeijan virallinen lähitaistelujärjestelmä. Muutaman vuoden ajan sitä on opetettu myös muille kuin juutalaisille ja laji on levinnyt nopeasti kautta maailman, jopa FBI:n käyttöön USA:ssa. Krav Maga on kehitetty poimimalla tehokkaimpia tekniikoita muista kamppailulajeista ja analysoimalla tosielämän väkivaltatilanteita. Taistelulajin tarkoitus on olla käyttökelpoinen kaikille ylipainoisista vanhuksista naisihmisiin, siinä ei kilpailla ja muita sääntöjä siinä ei ole kuin selviytyä vahingoittumattomana konfliktista. Krav Magaa on toisaalta kritisoitu tappavista liikesarjoista, Israel kun on sotatilassa vaikka emme sitä muista. Pyhän Sodan julisti 23 valtiota.

Juutalaisia Wehrmachtin vierellä taistelleita suomalaisia muuten haukuttiin tosi raivokkaasti venäjänjuutalaisten parissa. Kaikkiaan kolmelle heistä tarjottiin kuitenkin Rautaristiä. Yksi juutalainen everstiluutnantti pelasti saksalaisosaston motista. Hän on tapauksista asiallisin. Viestintuojia oli kaksi, heillä oli kuulemma hikiset oltavat selittäessään ylemmilleen kieltäytymistä. Toinen tapaus oli lääkintäupseeri - ja varsinainen irvileuka. Yksi pahimmista saksalaisista upseereista oli jäänyt haavoittuneena suolle pohjoisemmassa. Lääkintäupseeri meni omin käsin hakemaan ja raahaaman tämän sieltä ja oli kuulemma nauranut ryömiessään vinkuvien alla kotiinpäin. Oli nöyryyden osoitus edes tarjota tälle ristiä. Tiedä sitten, loukkasiko siinä enemmän se Rauta vai se Risti.


Kolmannesta pauksesta en tiedä - eikä tiedä Rautkalliokaan (o) kirjassaan Suomen juutalaisten aseveljeys. Telttasynagooga oli kuitenkin Syvärin kärjessä. Tiedän myös, että juutalaisia pantiin tulkeiksi saksalaisille, kuin piruuttaan. Nämä olivat juonessa mukana - ja moni hoiti keskustelun jiddishiksi! Erikoista on väite, että SS-miehiä tämä oli huvittanut suuresti. He olivat monesti aika kyllästyneitä dogmaattisiin oppeihin tosiasiassa.

Enemmän aiheesta: http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1997/5.joulukuu/JUUTSOTA.HTM

Rovaniemen asemalla saksalaiset tekivät kunniaa Suomen armeijan juutalaiselle upseerille. Marski oli päättänyt, että Suomen armeijan upseeria tervehditään sillä kunnioituksella mikä tällaiselle kuuluu, joskin sittemmin juutalais-syntyinen upseeri joka näin "närästi" aseveljen kunniaa siirrettiin pois. Asekätkentäjupakan suomalaissotilaat joutuivat loikkaamaan Ruotsin kautta Amerikkaan ja päätyivät mm. West Pointin talvisodankäynnin asiantuntijoiksi - mutta tämä joukko meni sodan jälkeen Israeliin ja veivät mennessään Kenraali Nenosen (o) kehittämän ja Rolf Nevanlinnan (o) täydentämän tulenjohto-matematiikan Israelin Itsenäisyyssotaan. Reservin tiedustelutulenjohtajana sanoisin, että ko. tekniikka on edelleen yksi maailman tarkimpia ja edistyksellisimpiä. Suomi-pojalla kun ei ole koskaan ollut varaa hakuammuntaan vähillä kranaattivarastoilla. Ainakin kranaatinheittimen yleisnimi alueella on kuulemma Tampella. Onkohan tämä totta myös Israelissa? Pappani - http://www.helsinki.fi/~pjojala/Lapin_sota_valokuvia.htm - kertoi, että Lapin Sodassa omalla puolella tykkejä oli yksi. Kuulemma.

Sille, joka katsoo Israelin olleen Itsenäisyyssodassa "Goljatin" asemassa arabien "Daavidia" vastaan, sanottakoon: Mielipiteen tueksi ei ole muuta näyttöä, kuin juutalaisten 7-15 kk (10 kk) kestäneen sodan mittaan kohentunut aseistus, voimakas puolustustahto, kyky saada liikekannalle loppuvaiheessa 90 000 miestä ja naista 650 000 asukkaan joukosta, sekä noin 45 000 hengen saama maksimissaankin vain 50 päivän sotilaskoulutus ennen toukokuuta. Israelin aseistus koheni huomattavasti sodan aikana, osin ulkomailta aselevon aikana saatujen kauppojen - http://www.helsinki.fi/~pjojala/Vuosisadan_vaklaustarina.htm - osin taisteluissa saadun materiaalin, ansiosta. Ottaen huomioon Englannin ylijäämäaseet Toisesta Maailmansodasta, monien islamististen maiden sanomalehtien hyökkäysvaroittelut, sekä jihadin julistaneen rintaman laajuus, oli minusta henkinen asetelma juuri päinvastainen.

Kaikkiaan 650 000 henkeä käsittäneestä juutalaisväestöstä voitiin mobilisoida noin 45 000 henkeä, joista 30 000 sopi vain paikalliseen puolustukseen. (Haganan sotilaallinen siipi) Palmach käsitti 3000 miestä ja 1000 reserviläistä, surullisenkuuluisat Irgun (ETZEL) 2 000-4 000 ja LEHI (Stern) 500-800 jäsentä. Näitä järjestöjä voi kyllä kutsua sissiliikkeiksi, ja niiden jäsenet olivat osallistuneet moniin vastarintaliikkeisiin Saksan miehittämissä maissa. Juutalaisten aseistus kohentui taistelujen myötä, mutta sodan alussa se kuitenkin käsitti käsiaseiden lisäksi vain 800 konepistoolia, 200 konekivääriä, 800 kpl 50-75 mm kranaatinheitintä, 16 tykkiä, 3 tankkia, 0 sota-alusta, 10 siviililentokonetta - ja ammuksia joiksikin päiviksi. Englannin mandaattilait olivat estäneet juutalaisten varustautumista teloituksen uhalla, mikä juuri johti äärijärjestöjen kasvuun mellakoiden pelossa. Lisäksi Juutalaistoimisto esti omien äärimmäisainesten aseidensaantia.

 

Valtiomiehistä

"From the days of [Adam] Weishaupt to those of Karl Marx (Moses Mordecai Levy) and down to Trotsky (Lev Davidovich Bronstein) (Russia), Bela Kuhn (Cohn) (Hungary), Rosa Luxembourg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world conspiracy for the overthrow of civilisation and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence and impossible equality, has been steadily growing." - Winston Churchill.

- Jewish telegram: "Begin worrying. Details to follow."
- Short summary of every Jewish Holiday as told by Mom: "They tried to kill us, we won, let's eat." = Aika asevelikultia.

Lisää aiheesta apologetiikka-esseessä: Valitsen siis olen.


Pauli.Ojala@gmail.com
reservin tulenjohtaja

 

PS. Entäs sitten euroopanjuutalaiset keksijät? USA:n sympatiat (oikeudenmukaisuus) Israelia kohtaan on rahalla maksettu: Juutalainen on ollut hyödyllinen juutalainen. Israel ei estäisi Braindrainiä Eurooppaankaan, tosin.

Tämä vetoapu on joskus ollut Euroopassakin tosiasia. David Schwartz oivalsi vedyllä täytettyjen ilmalaivojen lentävän. Arkhimedeen laki pätee myös ilmassa: Kappale jonka ympärillä on ilmaa, menettää painostaan yhtä paljon kuin sen syrjäyttämä ilmamäärä painaa. Kuutiometri ilmaa painaa 20 asteessa noin 1205 grammaa, kuutio vetyä vain 84 grammaa. Schwartz kuoli ennen rakentamansa ilmalaivan ensimmäistä lentoa, mutta neitsytlennon toteutti keksijän leski. Hän myi keksinnön patentin Ferdinand von Zepplinille (o) ja huonosti päättynyt yleisölennätysten aika alkoi. Ilmalaivan nimi on fiksoitunut Zeppliniin, mutta hän ei siis ollut zeppeliinin varsinainen keksijä. Kansallissosialistit tahtoivat ilmalaivoja propagandakäyttöön, olihan Saksa ilmalaivaliikenteen johtava maa. Ilmalaivat mahdollistivat aikanaan nopean reittiliikenteen mannerten välillä. Esimerkiksi Atlantin ylitys kesti vain kaksi vuorokautta.

Saksalais-itävaltalainen Siegfried Marcus haki yli 75 patenttia lampun kaltaisiin sähkölaitteisiin ja telegrafisiin sähkönjohtolaitteisiin liittyen. Parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin eräänä itsestäänliikkujan, eli ns. auton, ensimmäisistä rakentajista.

Johann Friedrich Wilhelm Adolf (hengähdys) von Bayer (1835-1917) oli eräs orgaanisen kemian perustajista. Hänet tunnettiin mukaansa tempaavana luennoitsijana ja oppilaiden omien kykyjen valjastajana. Bayer päätteli korrektisti alifaattisten hiilivetyrenkaiden ja bentseenin rakenteita ja kehitti erilaisia värjäyskemikaaleja. Bayerin ohella myös Adolph Frank (1834-1916) teki tutkimuksistansa kaupallisia sovellutuksia ja oli perustamassa Saksan lannoite- ja siten koko Euroopan kemianteollisuutta. Heinrich Caro (1834-1910) oli perustamassa Saksan väriaineteollisuutta.

Kun siionisti ja pasifisti Albert Einstein kieltäytyi Isralein ensimmäisen presidentin arvosta, tarttui toimene (bio)kemisti Chaim Weizmann (Weissmann, Weiszmann) teki Manchesterin yliopistossa vajaan parinkymmenen vuoden aikana noin sata patenttia - Charles Weizmanin nimiin. (Chaim merkitsee "elämää".) Hän toimi Englannin laivaston laboratorioiden johtajana vuodesta 1916. I Maailmansodan aikana Weizmann luovutti keksimänsä räjähteen englantilaisille, mutta asetti tämän ehdoksi takuut juutalaisvaltion luomiseksi. Weismannin keksintö nimittäin auttoi Englannin laivastoa ratkaisevalla tavalla ja hän antoi sen ilmaiseksi käyttöön Hänen Majesteetillensa. WWII:ssa Saksa esti USA:n aseteollisuutta patenttiriidoilla joten taloussotaa ei voiteta pelkllä pyssynpiipuilla. Talous on sen yllä. Weizmannin aloitteesta Jerusalemiin perustettiin juutalainen yliopisto 1918. Israelin tunnetuin tutkimuslaitos on nimeltään Weizmann-instituutti.

Fritz Haberille (1868-1934) Saksan Toista Maailmansotaa edeltävät tapahtumat olivat kova pala. Edellisen maailmansodan aikana Haber oli mukana kehittämässä menetelmää, jolla ammoniakkia voitiin valmistaa kotimaassa suoraan ilmakehän typestä ja vedystä paineen alla. Ilman Chilen ammoniakkia ja tätä keksintöä Saksan sotatoimet Ensimmäisessä Maailmansodassa olisivat loppuneet muutamissa viikoissa kauppasaartoon. Haber kehitti Saksalle Ensimmäiseen Maailmansotaan myös taistelukaasuja, kuten kloriinin ja fosgeenin. (Jompaa kumpaa kait nimitetään myös sinappikaasuksi.) Onkin erikoista, että militaristisia sovellutuksia kehittänyt Haber sai heti sodan jälkeen vuonna 1918 eurooppalaiselta tiedeyhteisöltä nobelin. Toisessa Maailmansodassa kukaan ei enää uskaltanut ensikäyttää taistelukaasuja vastatoimien pelossa, siksi pelottaviksi aineiksi ne oli sittemmin kehitetty. Kauhun tasapaino edellyttää tieteellistä kompetenssia kummassakin vihollisleirissä. Haberia kunnioitettiin sodan jälkeen kansallisena patrioottina Saksassa ja Haber-Bosch-menetelmä otettiin maailmanlaajuiseen käyttöön. Haber antoi suuren panoksen myös sähkökemian alalla. Häviön jälkeen Fritz Haber nosti johtamansa instituutin sodan raunioista uudelleen maailmanmaineeseen. Tämä isänmaalleen lojaali, "hyvä saksalainen", syrjäytettiin virastaan kansallissosialismin nostaessa rumaa päätään vuonna 1933. Juutalaisen uskonnon kieltänyt, saksalaisesta patrionismista tunnettu mies otti kunnianriiston raskaasti ja pettymyksellä sanotaan olleen yhteyden hänen kuolemaansa vuosi erottamisen jälkeen. Saksalainen Richard Willstaetter (1872-1942) sai nobelin pigmenttitutkimuksestaan, mutta tähän yhteyteen hän sopii syystä että sai siviilien rautaristin tehokkaan kaasunaamarin keksimisestä... Haberin Nobelin (1918) jälkeen juutalaisille ei tahdottu antaa kemian palkintoa ennen kuin 1943. Chaimilla toispuol’ kanaalia oli 800 patenttia, mutta ne olivat Charles-etunimellä. Oliko sekin salaliitto? Räjähdysaineita ja kaikkia? Juutalaiset toteuttivat VT:n sanaa:

Jeremia 29:7 Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne.

Yhdysvallat on menestynyt pitkälti juutalaisten tiedemiesten, liikemiesten ja viihdemiesten ansiosta. Kysymys kuuluu: Kun mauri on tehnyt tehtävänsä, saako mauri mennä?

Wellingtonin herttua (o) ja Napoleon Bonaparte (o) syntyivät molemmat samana vuonna, 1769. Molemmat syntyivät saarella; kumpikin menetti jo varhain isänsä; kummallakin oli neljä veljeä ja kolme sisarta; kumpikin kävi samaan aikaan sotakoulua Ranskassa; kumpikin ylennettiin everstiluutnantiksi vain päivän väliajoin; kumpikin oli etevä matematiikassa; kumpikin oli etevä sotilas ja kumpikin komensi suurta armeijaa. Kumpikin myös muistetaan Waterloon taistelusta, jossa vain toinen voitti. Mitä eroa siis oli Wellingtonilla ja Napoleonilla? Toisella oli viisaammat neuvonantajat, toisella tyhmemmät.

 

Suomalaisista, sotien jälkeisistä keksinnöistä voisi tässä yhteydessä mainita vielä Sörkan Kurvin liepeiltä että Puukkobulevardi, Piritori, Ikuisen Vapun Aukio ja Raatteentie. Vaasankadun puisto ja Vaasankatu eivät kuvaa arkielämää ollenkaan yhtä osuvasti.

 

Number of Jewish Generals in the Soviet Army during World War II, by Corps

No. of Jewish Generals Corps

13 Engineering and Mechanical

13 Artillery

10 Tank

10 Medical

6 Infantry

5 Air Force Engineering

4 Air Force

4 Quartermaster Service

2 Veterinary

2 Navy

2 Cavalry

1 Communications

 

Jewish Participation in World War I (by country)

U.S. 250,000

Great Britain 50,000

British Commonwealth 8,000

Czarist Russia 450,000

Austria-Hungary 275,000

Italy 8,000

France 35,000

Germany 90,000

Bulgaria 6,000

TOTAL 1,172,000

Jewish Participation in World War II (by country).

U.S. 550,000

Great Britain

Canada

South Africa

Australia and New Zealand

Palestinian Units in British army

62,000

16,000

10,000

3,000

35,000

Bulgaria

Holland

U.S.S.R.

Greece

7,000

7,000

500,000

13,000

France 35,000

Poland 140,000

Czechoslovakia 8,000

TOTAL 1,397,000

ENCYCLOPAEDIA JUDAICA, Second Edition, Volume 14

http://www.kp-art.fi/default.htm
   

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!