Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

LÄNSI-UUSIMAA

YHTEYSTIEDOT:lu.toimitus@lehtiyhtyma.fi

Länsi-Uusimaahan lähetettyjä mielipiteitä. Läpimenneet kursiivilla.

Inkoo

Karjaa

Karjalohja

Lohja

Nummi-Pusula

Pohja

Sammatti

Siuntio

Vihti

Lähetetty 23.7.2008

 
Kouluttamattomia oppisopimuskoulutukseen

Akavan ex-PJ Risto Piekka puhui asiaa (22.7.). Yksi akateemikon puheenvuorosta puuttui ja sen mukana kaikki. Tämä vuosiluokasta toiseen 15:ssa prosentissa pysyvä kouluttamaton väki tai "työttömyyden kova ydin" olisi paljolti poistettavissa rehellisten töiden oppisopimuskoulutusta voimakkaasti tukien. Kun nettopoistuma työelämästä on 25 000 hujakoilla ja nuorisoa koulutetaan liukuhihnayliopistoista valkokaulusköyhälistöksi, on kisälliperinteen takaisinotto elintärkeää.

 

Suomalainen koulu on kärsinyt aina Uuno Synkeyksen syndroomasta. Koulu on suunniteltu kilteille tytöille, jotka oppivat kuuntelemalla (auditiiviset oppijat). Vaikka visuaalisia oppijoita onkin alettu huomioimaan, on syrjäytyneissä valtava yliedustus temperamentille, joka oppii käsin tekemällä tai näpräämällä (kinesteettiset/taktiiliset oppijat).

 

Mikään temperamentti ei ole toista huonompi tai tyhmempi. Voi jopa olla, että eläkepommin rautakoura-ammatit ovat juuri niitä, joihin koulujen olisi vaikea valmiuksia antaakaan. Minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan, mutta työvoimapulasta on turha puhua kun tekijöitä on omassakin maassa. Neljännesvuotinen kvartaaritalous ja projektijohtaminen vaan on heikon johtajan menetelmä, jossa ei osata kasvattaa juurta alaspäin eikä jakseta odottaa hedelmää ylöspäin.

 

Pauli Ojala

biokemisti, Helsinki


 

Drawings from the Finnish Nature and Culture

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - luovuta verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life Today - Donate Blood!