Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

(o) – Ei viittaa juutalaiseen taustaan, merkintätapa Encyclopaedia Judaicasta

? Juutalainen tausta epävarma

Siansaksa, Hep, Hep, jewelleries ja Hokkus Pokkus: sanoilla on tarinansa. Juutalaisten hengissäsäilymisen, paluumuuton sekä heprean kielen elpymisen ohella on olemassa myös unohdettuja salaliitoteorioita, jotka täyttyvät omina kuukausinamme. Eräs näistä liittyy nk. emansipaation nopeuteen: juutalaiset ovat nousseet feodaalilaitosten ulkopuolelta ja ghetoista yhteiskunnan osallistuviksi jäseniksi epäluonnollisen nopeasti.
 

Sefanjan kirjan viimeiset jakeet kuuluvat (3:19, 20): "Katso, siihen aikaan minä teen tekoni kaikille sinun nöyryyttäjillesi. Minä pelastan ontuvat ja kokoan karkoitetut ja teen heidät ylistetyiksi ja mainehikkaiksi jokaisessa maassa, jossa he olivat häpeänalaisina. Siihen aikaan minä tuon teidät takaisin - siihen aikaan, jona minä teidät kokoan. Sillä minä teen teidät mainehikkaiksi ja ylistetyiksi kaikissa maan kansoissa, kun minä käännän teidän kohtalonne teidän silmäinne nähden, sanoo Herra."

 

Mitä tämä "nöyryytys" oikein on? Juutalaisvainojen massiivisuudesta kertoo

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Nollaveri.html

Saippuatehtaat olivat vain jäävuoren huippu.


Kuitenkin, kaikitenkin, niin pitkään kuin yhteiskunnan tavallisten jäsenten aikaansaannoksia on taltioitu ylös, ovat juutalaiset erottuneet eduksensa. Ei niin, ettäkö nämä innovaatiot aina olisivat moraalisesti hyviä luonteeltaan, mutta viimeistään "puoliksi juutalaisen" Sefanjan ansiosta Raamattuun uskovia kristittyjäkään ei voi lokeroida ainoastaan harmittomina hölmöinä. Asiallinen agnostikko tai ateisti ei voi sivuuttaa juutalaisia merkkimiehiä ja Deboroita - siitäkään huolimatta että nämäkin olisivat ateisteja. Jeremia 29:7: "Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne." Ubi bene, ibi patria. Missä hyvä, siellä isänmaa.


En ole itse juutalainen. Siksi en ole myöskään jäävi, enkä kursaile kirjoittaa aiheesta. "Kehukoon sinua toinen, ei oma suusi; vieras eikä omat huulesi." (Snl. 27:2). Juutalaiset eivät yleensä itse halua tehdä itsestänsä numeroa, ja Daavidin tähtiä on neulottu vasta pakon edessä. Tähti on ollut pilkka, ja sellaisia on perinteisesti ollut tapana tarkkailla kiikaritähtäinten tulkitsemana. Matala profiili tekee juutalaisen taustan selvittämisen vaikeaksi, sillä monet julkisuuden hahmot jättävät vanhan diskriminaation vuoksi ilmaisematta juutalaisen syntyperänsä. Toivon, etten aiheuttaisi kenellekään ongelmia tai toimisi mauttomasti laatiessani listaa kuuluisista juutalaisista. Opportunistien Schindlerien listat seuraavat vasta Himmlerien listoja. Ilmaa on pakko poistaa, koska uusi juutalaisvainon kierros kerää potentiaalia. Google-hakukone nosti antisemitistisen Jew Watch! –sivuston ensimmäiseksi ei-maksullisista linkeistä hakusanalle "Jew" eli juutalainen. Sivusto listaa kuuluisia juutalaisia salaliittoteorioiden ja juutalaisvainon tueksi.

 

Minä osoitan, että juutalaiset ovat hankkineet asemansa kovalla työllä diskriminaatiosta huolimatta. Haavoitettu ja uhattu eläin on sitä paitsi vaarallinen. Me olemme tuhoamassa maata ja kultturia omien jalkojemme alta pitämällä Israelia silmätikkuna suurennuslasin polttopisteessä YK:n kokousaiheissa ja valtamediassamme. Ei-sitovista resoluutioista Israel saa niskaansa jopa 70%. YK:n Ihmisoikeuskomission tuomioista yli 25%. Mediasota on karkotusten, inkvisitioiden, ristiretkien, feodaalilaitosten ja kiltalaitosten jatkumoa. Siinä ei jahdata varsinaisesti juutalaisia. Isra-el on ainoa valtio, jonka nimi viittaa Jumalan nimeen. Yrittääkö post-moderni aikamme Israelia lyödessään alitajuisesti osua Jumalaan?

 

Nollaveriryhmästä – Juutalaisia kuvataiteilijoita

Jewish Artists

Kuka on huomannut, että suuret kristilliset kirkot tulivat aikain saatossa hukanneeksi yhden kymmenestä käskystä? Kyse on käskystä olla tekemättä Jumalasta kuvaa. Idän kirkossa oli kiinnytty ikoneihin ja lännessä madonnankuviin. Molemmissa tapauksissa ongelmallinen pykälä ratkaistiin kuitenkin samalla tavalla: toinen käsky sulautettiin kolmanteen ja kymmenes jaettiin kahtia. Juutalaisuudessa toisesta käskystä taas on vedetty käsittääkseni tarpeettomia johtopäätöksiä ihmisenkin kuviin. Harrastuneisuuden vanha puute on rajoittanut myös juutalaisten kuvataiteilijoiden luovuuden esilletuloa.

Kuvataiteilijoina esiin ovat päässeet raamatunetsaaja Marc Chagall (1887-1985), Victor Ries, Gerta Ries Wiener, Ben Shahn, Solomon Solomon, Robert Russin, Paul Vincze, Jacques Schnier, Marika Somogyi, Chaim Soutine, Mordechai Ardon (Bronstein), taiteilijaprofessori Jehuda Bacon, Marilyn Michaels (?), Hal Reeds ja Alex Shagin. Chagallin ohella myös Jules Pascin (1885-1939) ja Amedeo Modigliani (1884-1920) olivat ekspressionisteja. Edellinen ilmaisi minäänsä sommittelemalla itsensä hirteen sekasotkuisessa studiossaan samana päivänä, kun hänen näyttelynsä avattiin tärkeässä galleriassa. Arthur Szyk (1894-1951) oli kirjankuvittaja ja sai mm. kunnian suunnitella kalligrafiat Israelin itsenäisyysjulistuksen kirjakääreeseen. Ja edelleen:

Camille Pissarro, Judith Abramovitz Carson, Vlastimil Brodsky, Jan Werich, Roy Lichtenstein, William Rothenstein, Max Liebermann, Chaim Soutine, Simon Lewi, M.C. Escher, Milos Kopecky, Jacob Epstein, George Gross, Saul Steinberg, Leon Kroll, Jacques Lipschitz, Larry Rivers, Camille Pissaro, Mark Rothco, Amadeo Modigliani, Yaakov Agam, Pierre Alechinsky, Lyn Corky Batsonstein, Emanuel Manasse, Pat Neujean.

Mark Antokolski (1843-1902) ja Ossip Zadkine (1890-1967) olivat venäläisiä, Jo Davidson (1883-1952) amerikkalainen ja Sir Jacob Epstein (1880-1959) englantilainen kuvanveistäjä.

Frida Kahlo oli häiriintynyt eli kahjo. Hän oli biseksuaali maalari, invalidi, mar(k)silainen ja eräs Meksikon feministiliikkeen perustajista. Maallikon silmissä tauluissa on toisinaan arvokkainta nimi. Teos näyttää myyvän sitä paremmin, mitä erikoisempi hiihtäjä sen tekijä on. En tiedä myytiinkö Kahlon työt talon kanssa vai ilman, hänet kun tunnetaan seinämaalarina. En myöskään tiedä, olivatko kyseessä nurkattomat seinät saniteetin vuoksi. Kahlosta tulee väkisinkin mieleen, että hän oli myös elämän performanssitaiteilija.                     

Richard Avedon (?), Jim Rosenthal sekä Ana ja Jevgeni Khaldei ovat valokuvaajia. Jälkimmäiset retusoivat kuuluisaa kuvaansa Neuvostoliiton lipun pystyttämisestä Berliiniin ja Rosenthal otti vastaavan kuvan amerikkalaisista Ivo Jimalla. Alfred Stieglitz (1864-1946) oli uranuurtaja valokuvaustekniikoissa ja vaikutti valokuvauksen vakiintumiseen vakavasti otettavana taiteenmuotona. Robert Capa (Andrei Friedman) (1913-1954) oli Yhdysvaltalainen sotakuvaaja, joka kuoli maamiinaan kuvatessaan Indo-Kiinan taisteluja. Capa perusti Magnum Photos -yhtiön yhdessä mm. David "Chim" Seymourin (1911-1956) kanssa - joka taas kuoli kuvatessaan vuoden 1956 Siinain sotaa. Annie Leibovitz on eräänlainen julkkisten julkkis. Hänet tunnetaan kuuluisuuksien muotokuvaajana. Muille olisi saattanut tuottaa auktoriteettiongelmia suostutella Whoopi Goldberg valokuvattavaksi maitokylvyssä tai John Lennon(o) alastomana. (Lennon sattui kuolemaan kahdeksan tuntia kyseisen valokuvauksen jälkeen fanaattisen ihailijan ampumana kotiovelleen.) Leibovitz pitää kenttäkokemustaan yllä matkustamalla vuosittain ilman kuvausavustajiaan ottamaan shokeeraavia otoksia Ruandan kansanmurhan tai Jugoslavian sisällissodan kaltaisista alueista.

Sam Vanni tunnetaan taiteilijana ja akateemikkona. Myös taidemaalari Rafael Wardi voidaan mainita alansa merkittävänä edustajana. Joku on tulkinnut "Wardin keltaisessa" etnisiä jäänteitä beduiineista, jotka näkivät auringonlaskussa keltaisena hehkuvan aavikon. Lisää aiheesta apologetiikka-esseessä: Valitsen siis olen.

Pauli.Ojala@gmail.com
 
 

http://www.kp-art.fi/taustaa/index.html

LUONNON OMAA TAIDETTA

Itsestäänjärjestäytyminen on kukkua.

Alkeishiukkasia on suurinpiirtein 12 kappaletta. Antihiukkasia toiset 12 kappaletta. Suurinpiirtein.

 

Kvarkkeja on kuusi kappaletta kuten leptoneitakin, antikvarkit mukaan laskettuina kaksitoista. Kuusi kvarkkia ovat u-, d-, c-, s-, t- ja b-kvarkit. Kirjaimet tulevat englanninkielisistä sanoista up (ylös), down (alas), charm (lumo), strange (outo), truth tai top (totuus tai huippu) ja beauty tai bottom (kauneus tai pohja). Kvarkkien yhdisteitä kutsutaan yhteisnimellä hadronit. Kolmesta kvarkista muodostuneita hiukkasia kutsutaan baryoniksi ja kahdesta kvarkista muodostunutta hiukkasta kutsutaan mesoniksi. Tavallinen aine eli protonit ja neutronit koostuvat ainoastaan u- ja d- kvarkeista.

Schumm, Bruce A.: Syvällä asioiden sydämessä: Hiukkasfysiikan kauneus. (Alkuteos: Deep Down Things: The Breathtaking Beauty of Particle Physics, 2004.)

Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2006.

Bosons

Fermions

Hadrons

Hypothetical elementary particles

Hypothetical nuclei

Nucleons

Tachyons

Subatomic particle

Acceleron

Atomic nucleus

Crypton (particle)

Di-positronium

Elementary particle

Exotic hadron

Fermion

List of particles

Magnetic photon

Mesonic molecule

Plekton

Pomeron

Positronium

Positronium hydride

Relic particles

Tetraneutron

Ultra-high-energy cosmic ray

V particle

X(3872)

Z(4430)

ZZ diboson

 

http://koti.mbnet.fi/henrihe/tiede/alkeishiukkaset.html

Alkeishiukkaset
Ryhmä Alaryhmä Hiukkanen Lepomassa Spin Sähkövaraus Värivaraus

bosonit

 

Higgsin H++-bosoni

45,6 GeV/c2

0

+2 e

ei

 

Higgsin H+-bosoni

69,0 GeV/c2

0

+1 e

ei

 

Higgsin H0-bosoni

114,3 GeV/c2

0

0

ei

 

Higgsin H--bosoni

69,0 GeV/c2

0

-1 e

ei

 

Higgsin H---bosoni

45,6 GeV/c2

0

-2 e

ei

 

fotoni

< 2 * 10-16 eV/c2

1

< 5 * 10-30 e

ei

 

gluoni

0

1

0

on

 

graviskalaari

 

0

 

ei

 

gravifotoni

 

1

 

ei

 

gravitoni

0

2

0

ei

 

W+-bosoni

80,422 GeV/c2

1

+1 e

ei

 

W--bosoni

80,422 GeV/c2

1

-1 e

ei

 

Z0-bosoni

91,187 GeV/c2

1

0

ei

skvarkit

sylös

 

0

 

on

salas

 

0

 

on

souto

 

0

 

on

slumo

 

0

 

on

skaunis

 

0

 

on

stosi

 

0

 

on

antiskvarkit

antisylös

 

0

 

on

antisalas

 

0

 

on

antisouto

 

0

 

on

antislumo

 

0

 

on

antiskaunis

 

0

 

on

antistosi

 

0

 

on

sleptonit

selektroni

 

0

 

ei

smyoni

 

0

 

ei

stau

 

0

 

ei

elektronin sneutriino

 

0

 

ei

myonin sneutriino

 

0

 

ei

taun sneutriino

 

0

 

ei

antisleptonit

spositroni

 

0

 

ei

antismyoni

 

0

 

ei

antistau

 

0

 

ei

elektronin antisneutriino

 

0

 

ei

myonin antisneutriino

 

0

 

ei

taun antisneutriino

 

0

 

ei

fermionit

kvarkit

ylös

1–5 MeV/c2

1/2

+2/3 e

on

alas

3–9 MeV/c2

1/2

-1/3 e

on

outo

75–170 MeV/c2

1/2

-1/3 e

on

lumo

1,15–1,35 GeV/c2

1/2

+2/3 e

on

kaunis

4–4,4 GeV/c2

1/2

-1/3 e

on

tosi

169,2–179,4 GeV/c2

1/2

+2/3 e

on

antikvarkit

antiylös

1–5 MeV/c2

1/2

-2/3 e

on

antialas

3–9 MeV/c2

1/2

+1/3 e

on

antiouto

75–170 MeV/c2

1/2

+1/3 e

on

antilumo

1,15–1,35 GeV/c2

1/2

-2/3 e

on

antikaunis

4–4,4 GeV/c2

1/2

+1/3 e

on

antitosi

169,2–179,4 GeV/c2

1/2

-2/3 e

on

leptonit

elektroni

0,511 MeV/c2

1/2

-1 e

ei

myoni

105,6583568 MeV/c2

1/2

-1 e

ei

tau

1 776,99 MeV/c2

1/2

-1 e

ei

elektronin neutriino

< 3 eV/c2

1/2

0

ei

myonin neutriino

< 0,19 MeV/c2

1/2

0

ei

taun neutriino

< 18,2 MeV/c2

1/2

0

ei

antileptonit

positroni

0,511 MeV/c2

1/2

+1 e

ei

antimyoni

105,6583568 MeV/c2

1/2

+1 e

ei

antitau

1 776,99 MeV/c2

1/2

+1 e

ei

elektronin antineutriino

< 3 eV/c2

1/2

0

ei

myonin antineutriino

< 0,19 MeV/c2

1/2

0

ei

taun antineutriino

< 18,2 MeV/c2

1/2

0

ei

 

fotiino

 

1/2

 

ei

 

wiino

 

1/2

 

ei

 

ziino

 

1/2

 

ei

 

gluiino

 

1/2

 

on

 

gravitiino

 

3/2

 

ei

 

goldstiino

 

1/2

 

ei

 

higgsiino

 

1/2

 

ei

Lähteet

 

Luomissignaalit ovat nähtävissä jo atomitasolla, aineen järjestäytyminen kertoo Luojasta.

"Jos nämä olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat!"

Jos nämä olisivat vaiti, niin kaikki kiteet huutaisivat.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jews_in_the_visual_arts

Jewish Artists by Country:

Austria - Artists

Britain

Fine arts

Designers and Architects

Arts and literature

"Waley, born Arthur David Schloss, was a member of an elite Anglo-Jewish family"

Canada

Artists

France

Artists

Germany

Artists

Hungary

Artists

Israel

Artists

Italy

Artists

Poland

Artists

Russia

Performing and fine artists

United States

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - luovuta verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!