Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE

Dinoglyyfit - Dinoglyphs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

ILTA-SANOMAT

YHTEYSTIEDOT: lukijat.is@iltasanomat.fi

Ilta-Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä. Läpimenneet kursiivilla.

Lähetetty 23.7.2008

 
 
Oikeutta pilkan - Rottareitti Pohjoismaihin?

Korkea-arvoisimmat Balkanin kansanmurhaajat ovat pyrkineet kärsimään vankeusrangaistuksiansa Pohjoismaihin. Mitä rinnastus Marabou-Ruotsiin tekee maineellemme Keski-Euroopassa?

 

Muutama vuosi sitten puhuttiin II Maailmansodan arkistolöydöistä, joiden mukaan sotarikolliset olisivat paenneet oikeutta Punaisen Ristin kulkuluvilla. Tätä noin 30 000 sadistin ja pelkurin väylää kutsuttiin "rottareitiksi".

 

Treblinkan komendantti Stangl, kuolemanenkeli Mengele, "Lyonin teurastaja" Barbie ja Puolan Gestapon johtaja Kutschmann käyttivät mm. Kroatian avustustyötä hyväkseen livistäessään Italian kautta pääasiassa Etelä-Amerikkaan. 1990-luvun kansanmurhissa on revanssin maku. Taannoiset uhrit lähtivät koston kierteeseen, koska oikeus ei "kylmän sodan" puhjettua toteutunutkaan, vaan Lännen tiedustelupalvelut värväsivät natsimurhaajia Barbieta myöten. Serbit kostivat Toisen Maailmansodan kauheuksia, toimihan alueella myös ainoa muslimeista koottu SS-joukko.

 

Mekö nyt sälyttäisimme modernien keskitysleirien siviilien verivelan päällemme leppoisissa vankilaoloissa? Häpäisisimme Karadzicin kaltaisten uhreja. Yhteiskunta elää sekä armosta että oikeudesta. Kummallekin on oma paikkansa. Jos armo pääsee raastupaan, löytää oikeus tiensä kentälle ja ihmissuhteisiin. Kyse on karkeasta matemaatiikasta, jossa keulakuvien sääliminen tulee maksamaan kertaluokkia useampia ihmishenkiä.

 

[Belgia tahtoisi tuomita ulkomaiden sotarikollisia EU:n ytimessä. Hurskastelua vähentäisi, jos esille tuotaisiin menneisyyden taakka Belgian Kongossa ja Ruandassakin.]

Myös me olemme oikeusvaltio, joka rienaa joulurauhaa soittamalla heti perään veristä porilaisten virttä. Noilta "Narvan mailta" kirjoitettiin Ruotsin kuninkaalle: "Miehet tapettiin. Naiset tapettiin. Lapset tapettiin. Kuten tapa on."

 

Anna meille Bar-abbas, "isin poju"?

 

Pauli Ojala
Helsinki

Drawings from the Finnish Nature and Culture

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - luovuta verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life Today - Donate Blood!

 

Jos painovoima loppuisi NYT! niin milloin se vaikuttaisi miljardin valovuoden päässä olevassa kohteessa? Tangentin suuntaisesti.
Valovuodet eivät ole ajan yksikkö. Valovuosi mittaa etäisyyttä, ei historiaa.

Edes valonnopeus ei mahdollisesti olekaan vakio ja saattaa rapistua asymptoottisesti arvoon 300 000 km/s.

Mutta  "gravitonia" ei ole vielä löydettykään. Se on liian nopea. Ajan lyhyt hysteria.

ûM˙Mû

If Gravitation would stop to exist NOW! When would it be seen in a remote star?

 Straight via tangentia.

Light years are not a measure of time or history, but of distance.

 Even the speed of light may not be constant, after all, and may decay asymptotically to 300 000 km/s.

In contrast to the Photon, the "Graviton" has not been even found yet. It is so fast. The short hystery of time.