Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

GEO-lehti

YHTEYSTIEDOT:

PÄÄTOIMITTAJA Katriina Palo-Närhinen 

TOIMITUSSIHTEERI Sanna Leskinen

GRAAFINEN SUUNNITTELIJA (lehti) Elina Kuusamo

TOIMITUKSEN ASSISTENTTI Katja Müller

MEDIAMYYNTI Media-assistentti Jenita Repo

HENKILÖKOHTAISET SÄHKÖPOSTIOSOITTEET
etunimi.sukunimi (at) sanomamagazines.fi 

Lehden julkaisija Sanoma Magazines Finland Oy

KUSTANTAJA Pirjo Valtanen

Sähköposti: geo@sanomamagazines.fi

 

GEO-lehden mielipidesivuille lähetettyjä kirjoituksia; läpi menneet kursiivilla; virheitä korjattu punaisella; hakasuluissa lyhennysehdotukset. Otteita: artikkelit, pääkirjoitukset.

 

Lähetetty 21.3.2009

 

Taiteiden maisteri Darwin

 

Miksi Charles Darwinia ihailevissa katsauksissa ei käsitellä lainkaan hänen henkilönsä pimeitä puolia ja prioriteettikysymyksiä? Miksi Charles ei koskaan viitannut isoisäänsä Erasmukseen vaikka tämä oli evoluutioteorian isä? Käsitteen luonnonvalinta isä oli Alfred Wallace, jolta lupaa kysymättä Darwin esitteli hänen pitkää artikkeliaan Royal Societylle. (Darwinin poika Sir Francis hävitti isänsä kirjeenvaihdon ennen Lajien Synnyn julkaisemista.) Olemassaolon taistelun isä taas Herbert Spencer - ja Beaglellä Darwinin peruslähteet olivat juristi Sir Charles Lyellin geologian ja Thomas Malthusin luokkataistelun oppikirjat. Harva tietokirja edes mainitsee, mikä Darwinin tutkinto edes oli (Taiteiden maisteri).

 

Pauli Ojala

biokemisti

 

Miksi koulu liioittelee ihmisen eläimellisyyttä?

 

Tarvitsemme biotieteiden sisältä riskinottajia, jotka paljastavat räikeimmät tieteen nimissä tapahtuvat huijaukset. Biologian oppikirjat ovat uskotelleet koululaisille, että ihminen on simpanssin kanssa geneettisesti 99% samanlainen. Tämä on pelkkä myytti.

 

Simpanssilla on eri määrä kromosomeja kuin ihmisellä. DNA-vertailussa neljäsosaa lajien geeniaakkosista ei ole pystytty linjaamaan vierekkäin. Jo tämä tarkoittaisi 25% eroa, mutta jaksojen merkitys on turhennettu väitteellä "moska-DNA:sta". Pidempien geenijaksojen kopiolukujen vaihtelu tuo eroa lisää 1-8%. Simpanssiperimä on jäsennelty tårta på tårta käyttäen ihmisen referenssigenomia. Luku 99% perustui proteiineja koodaaviin "eksoneihin" - joita on vain 1% perimästä. Näitä eksoneita liitellään kuin Legoja, ja tälle DNA:sta tehtävän RNA:n silmukoinnillekin on tyypillistä rajanveto lajien välillä.

 

Ihminen ei ole päivitetty simpanssi, evoluutiotodisteissa kärryt vain kolisevat hevosen edellä. Tieteen nimissä rahvas on helposti huijattavissa, koska muualta ei enää maallikkoutta löydykään. Nyt kun kärsimme nahoissamme pörssiviidakkoon omaksutusta olemassaolon taistelu -hysteriasta, on syytä muistaa että kansankynttilänä biologianopettaja on vain hyödyllinen idiootti, jota käsketään pysymään opetussuunnitelmassa.

 

Pauli Ojala

biokemisti

Helsinki

Drawings from the Finnish Culture and Nature (KP-Art)

http://www.kp-art.fi/default.htm
 

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!