Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

ETELÄ-SAIMAA

YHTEYSTIEDOT: lukijat@esaimaa.fi

Etelä-Saimaa -lehteen lähetettyjä mielipiteitä. Läpimenneet kursiivilla.

Lähetetty 23.7.2008

 

Suuren yleisön välinpitämättömyys suurin tragedia


Tuomo Komulainen arveli (21.7.), ettei rivisaksalainen olisi juuri voinut toimia toisin kuin totella vaan, Hitlerin Saksassa. Jälkiviisaus on tosiaan helppoa, mutta kyllä ainakin kristillisen uskon perusteella yksilötasolla pitää nousta puolustamaan sorrettua, vaikka itseä sorrettaessa kääntäisikin toisen posken. Kristityn palkinto tai rangaistus on vasta iankaikkisuudessa.

 

Yhteiskunnallisella tasolla ainakaan opportunistisimpia natsien liehakoijia ei olisi saanut sotien jälkeen palkita Suomessa. Valtiotieteiden tohtori Markku Jokisipilä on kuvaillut kirjasessaan "Hitlerin avulla idän barbaareja vastaan" (1999) SSS:n (Suomalais-Saksalaisen Seuran) ohjaamia suomalaisten SS-miesten rekrytointeja ulkomaille, ihmiskokeiden tilaamista ja vammaisten eliminaatiokampanjan suunnittelua suomessakin. SSS:n viimeiseksi jäänyt puheenjohtaja nostettiin Suomen merkittävimmäksi tutkimusrahan jakajaksi ja 70-luvun lopulla Kulttuurirahaston kunniapresidentiksi.

 

Niilo Pesonen oli toinen SSS:n hallitusmies, joka saarnasi rotuopeista Saksassa asti Barbarossan aikaan. Kakolasta päästyään Pesosesta tehtiin Lääkintähallituksen pääjohtaja. Niinpä Suomessa pakkosterilisaatioiden huippukohta sattui vasta vuoteen 1960. Maamme hallituksessakin on istunut peräti kaksi entistä SS-miestä (vieläpä poliisin johdossa sisäministerinä), joskin suomalaiset olivat rintama- eivätkä selustajoukkoja pääkallolaattoineen.

 

Voihan olla niin, että Reenpää ja Pesonen ovat Risto Rytin tavoin syntipukkeja. Tästä huolimatta Suomen tunnetuimman tiedepalkinnon nimeäminen Natsien liehakoijien ja mahdollisesti Suomeen kaavaillun nukkehallituksen mukaan on paitsi häpeällistä, myös osoitus yliopistosukujen epädemokraattisesta nepotismista. Myös Ryti kirjoitti vastajulkaistuissa päiväkirjoissaan 4.6.1942 Hitleristä: "Lämpimästi tunteva, sydämellinen, hyvää tarkoittava ja herkkä ihminen" jos ei pitäisi kasvoillaan "kansallissosialistisen johtajan ja profeetan maskia".

 

Turha väittää, ettei Suomessa oltaisi tiedetty juutalaisten joukkotuhosta aseveljemme leireillä. Kun Saksan idänhyökkays kesäkuussa 1941 alkoi, seurasi taistelujoukkojen jäljessa neljä turvallisuuspoliisin Einsatzgruppe-iskuryhmää, kolme Waffen-SS:n prikaatia, 23 poliisipataljoonaa ja muutamia muita erikoisosastoja,
jotka suorittivat etnistä puhdistusta. Niiden 1941-43 suorittamien teloitusten kokonaisuhrimäärä nousi puoleentoista miljoonaan. Professori Richard Breitman on löytänyt 1996 Yhdysvaltain kansallisarkistosta kopiot lähes 2000 Saksan järjestyspoliisin ja SS-johdon 1941-42 lähettämästä radioviestistä,jotka brittien tiedustelupalvelu oli kaapannut, avannut ja luovuttanut amerikkalaisille.

 

Official Secrets - What the Nazis Planned, What the British and Americans Knew -kirjassa osoitetaan lännen saaneen holokaustista huomattavasti yksityiskohtaisempaa ja aiempaa tietoa kuin siihen saakka oli luultu. Kysymys kuuluu: Miksi Liittoutuneet eivät edes ilmaherruutensa aikana pommittaneet kuolemantehtaita tai edes niiden rautatieyhteyksiä hartaista pyynnöistä huolimatta, vaikka ympäristön aseteollisuus tuhottiin täysin? Juuri sodan loppuvaiheessa "saippuatehtaat" kävivät kiivaimmin, eivätkä uhrit viipyneet laitoksissa kuin vuorokauden hengissä.

 

Mitään emme oppineet Saksan sylkikuppiin saattoi sylkeä omatkin synnit. Maailmansodan tragedia ei ollut yhden korpraalin maniat - vaan suuren yleisön välinpitämättömyys.

 

Pauli Ojala
Helsinki

Drawings from the Finnish Nature and Culture

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - luovuta verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life Today - Donate Blood!