ADRESSI

Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyphs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

ELÄMÄÄN-lehti

Herää Valvomaan -lehti

YHTEYSTIEDOT: http://www.sro.fi/ps/elamaan_artikkelit.htm

Perussanoman Elämään-lehteen lähetettyjä mielipiteitä ja palautetta.

6.5.2010

Jorma Toppari & Risto Heikkilä

Timo Junkkaala & Eero Junkkaala

Voi veljeksiä, voi voi voi!

Where Art Thou, Brotha!

Olen tosi masentunut 6.5.2010 ilmestyneen Elämään-lehden evoluutiokampanjasta ja pian ilmestyvästä Evoluutiobiologia-kirjasta (a'la Jorma Toppari & Eero Junkkaala). Se jatkaa Risto Heikkilän & Iiro Viljan kirjan Kosmologia aloittamaa teemaa Perussanomalta.

Lutherin sitaatit ja patsastelu istuu taas paikallaan kuin terva kirkkoveneen tuhdolla, mutta varsinainen pihvi on Timo Junkkaalan pääkirjoitusta otsikon mukaisesti: "Usko ei synny todistelun seurauksena." Junkkaalan veljekset ovat kuin Simolan veljekset Kirkko ja Kaupungin päätoimittajana sekä Helsingin seurakuntayhtymän tervapamppuna. Ei tällainen suku-junttaala ole tervettä! Usko ei ehkä synny, mutta kyllä se menetetään todistelun puutteessa nuorisossa nousevassa.

 

Uudesta kirjailijasta Topparista taas: "Toppari arvostaa uskovia, jotka tulkitsevat Raamattua luonnontieteellisesti. Mutta hän ei itse kykene siihen katsoessaan tieteen tuloksia rehellisen avoimesti. Professorin mielestä kreationismin ja ID:n ongelmana on, että ne etsivät aukkoja evoluutiobiologiasta ja paikkaavat tieteen aukot Jumalan avulla. Alkuräjähdys on tapahtunut miljardeja vuosia sitten, elämä on syntynyt satoja miljoonia vuosia sitten, ihmiskunnan ikä on 30-200 000 vuotta... Hänellä ei ole tarvetta uskoa niitä vääriksi. Tosiasiat näyttävät tältä. ei ole mitään pelättävää. Evoluutiobiologia ei kaada Raamatun arvovaltaa mihinkään. Genetiikan tutkimus on vahvistanut evoluutiobiologian olettamuksia lajien eriytymisestä. Geenit vaihtavat paikkaa ja kahdentuvat. Siitä syntyy vaihtelua. Eri lajeille on tehty sukupuita siitä, missä vaiheessa ne ovat eriytyneet toisistaan." (Jorma Toppari on ollut pitkään SLEY:n hallituksessa ja oli Evankelisen ylioppilasliiton puheenjohtaja.)

 

Ja blaa blaa blaa. Ikään kuin "tiede" olisi Mekan pyhä monoliitti. Nuo ko. geenien pohjalta tehdyt sukupuut nimenomaan ovat keskenään ristiriidassa, hyvänen aika! Elämän puu kaatui - nyt puhutaan elämän pensaasta tai tippaleivästä! Toppari jättää kokonaan mainitsematta, miten räikeillä väärennyksillä ja sinisilmäisillä mekanismeilla evoluutiota on perusteltu. Luonnonvalinta selittää vain luotujen (heimotason) eliötyyppien henkiinjäämistä, mutta kokonaisvaltaisena oppina polveutumisoppi myytiin tökeröiden mallien turvin. Näitä olivat mm. hankittujen ominaisuuksien periytyminen; jatkuva spontaani alkusynty valtamerten pohjissa mudasta ja kipsistä; rekapitulaatio jonka mukaan yksilönkehitys pikakelaa lajienkehityksen; ja hyppäykselliset mutaatiot eli "toivotut hirviöt".

Ainoa valonpilkahdus lehdessä on Vesa Palosen haastattelu. Mutta Vesankin ilmaisema kanta ja kärki erityisen luomisen alias kreationismin puolesta evoluutiota vastaan on stilisoitu pois. Kyse on kuitenkin tunnustavien kristityiden foorumista - ei heille olisi tarvinnut vakuutella yleisellä tasolla Jumalan olemassaolosta. Tässä foorumissa tämä taistelu on erityisestä luomisesta ja Raamatun maailmankuvasta, ei Jumalan olemassaolosta. Nyt homma menee myötäsukaan, läpi ilman protestia! Kiitos kuitenkin maininnasta että "evoluution mekanismi on täysin auki tieteellisesti, mutta silti evoluutiosta sanotaan, että se on totta".

 

Kyse lienee DIAK:in säilymisestä ja opettajanvirkojen kohtalosta, joka on nostettu tikunnokkaan ja vaakalaudalle viime viikolla (lukion skipannut, hennatatuoitu leikkifeikkiopetusministeri Henna Virkkunen). Edellinenkin opetusministeri Antti Kalliomäki taas torppasi kristillisiä kouluja samalla parametrilla: "Nehän opettavat siellä kreationismia!"

 

Mitä tarkoittaa indoktrinaatio? Indoktrinaatio = Ujuttaminen, mieleen iskostaminen, aatteeseen saattaminen, uskotus - vaikuttamaan pyrkivää viestintää, jossa viestinnän kohde ei tiedosta olevansa vaikutuksen kohteena. Jos viestinnän kohteelle paljastuu manipulointiyritys muuttuu indoktrinaatio hänen kannaltaan propagandaksi. (Wiki) Ei "tavallisella" kolehti-mummolla ole lehteä lukiessaan siis valmiuksia huomata teemanumeron piiloviestintää ja sanavalintoja. Olisivat edes rehellisiä ja sanoisivat mkä on homman nimi: "Keskustelusta" on turha puhua kun nimenomaan kustannuspäätös nuoleskelusta on jo tehtynä. On pelkästään koomista jo nyt toitottaa vasta lokakuussa ilmestyvää "evoluutiobiologia"-hartauskirjaa. Ajankohdan sinetöi päätös lakkauttaa Kauniaisten DIAK. "Ymmärtäkää nyt ja säälikää! Olemme ihan fiksuja evoluutioluterilaisia sivistyksen airueita, emme suinkaan mitään fundamentalisteja tai hihhuliuskovaisia! Antakaa rahaa, antakaa rahaa! Älkää sulkeko rahahanoja! Pliide pliide pliide!"

 

Sananlaskuista: 18:17 "Käräjissä on kukin ensiksi oikeassa, mutta sitten tulee hänen riitapuolensa ja ottaa hänestä selvän." Evolutionismin on yhä helpompaa olla voittaja - kun sarjassa kukaan muu ei saa vetää trikoita päällensä. Muut eristetään reservaattiinsa piippuhyllylle "hihhulina", uskonnollisena tms. epiteetillä varustettuna. Vaikka argumentointi olisi miten rationaalista ja miten havaintoihin perustuvaa tahansa.

 

Mitä ennen "tiedettiin"? http://www.helsinki.fi/~pjojala/Mita_ennen_tiedettiin.html Aristoteleelle maa oli maailman keskipiste ja tähdet henkiolentoja jotka oli laskettu useisiin samankeskisiin maata ympäröiviin sfääreihin. Raamatusta tämä takapajuinen käsitys ei suinkaan noussut. Eksplisiittiseksi opiksi kreikkalaisen käsityksen tähtitieteestä kehitti Ptolemaios antiikin Egyptissä. Hän otaksui, että Aurinko, Kuu ja tähdet olivat kiinnittyneet valtaviin, läpinäkyviin kristallipalloihin. Sovittaakseen yhteen teoriansa ja todelliset tähtitieteelliset havainnot Ptolemaios tarvitsi 80 kristallipalloa, jotka kaikki pyörivät eri suuntiin. Miehen maakeskinen maailmankuva hallitsi tähtitiedettä 1400 vuotta. Ja Raamattu sai syntipukin roolin. Miksi? Koska juuri Perussanoman Åbo Akademi -vetoisten maailmankosiskelijoiden sielunveljet tuolloin ujuttivat kirkon sisään ympäröivien -ismien senhetkisiä "tietoja" Raamatun totuuksina.

 

Pannukakku-maailmankuva sitten? Ptolemaioksen maakeskisestä aurinkokunnasta poiketen ei kukaan merkittävä kirkkoisä koskaan opettanut, että maa olisi litteä.  Näin opettivat lähinnä kaksi teologia: Lactantius neljännellä ja Cosmas Indicopleustes kuudennella vuosisadalla jKr. Jälkimmäinen oli lähes tuntematon opettaja, edellinen tunnettu lähinnä harhaoppisuudestaan. Ilmeisesti Raamatun parjaus pannukakku-maailmasta lyötiin läpi reilu
sata vuotta sitten Washington Irvingin kirjalla The Legend of Sleepy Hollow. KUVAAVAA on se, miten hanakasti valtamedia on impannut tämän parjauksen, vaikka pannukakkuväitteen lähdekritiikki paljastaa Pahkasika-tasoisen sylttytehtaan. VOI SITÄ VAHINGONILOA! "Ah ah ah!!! Juutalaiset paimentolaiset! Ah ah ah!"

 

Sen tästä taas oppii, mitä "sisältäkäsin vaikuttaminen" kansan sekulaarikirkossa on: Siinä on vaarana että uskovien "piskuinen" (mikros) vähemmistö itse saastuu kuin koira joka palaa oksennukselleen ja pesty sika joka kylpee taas rapakossa. "Oikea jumalanpalvelus on varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta." Voi hullua palkkapaimenta, joka lampaat hylkää!

 

Vaan "MITÄ SE HYÖDYTTÄISI IHMISTÄ"... Tai Instituutiota sen puoleen, "vaikka voittaisi omakseen koko MAAILMAN", eikä pelkästään valtionavustuksia ja virallista "Mooseksenistuinta". Siis mitä hyödyttäisi jos saisi vahingon sielullensa, omaan olemukseensa. Mikä se sellaisen Opiston sielu olisi? Kompro-opisto. Voi teitä, te vähäuskoiset. Kun olette EPÄuskoiset ettekä pelkästään vähäuskoiset. Raitis epäily on OK. Mutta tahallinen epäusko ja ruhtinaitten nuoleskelu on iljettävää. Enkä muuten puhu nyt omista tunteistani vaan Isännästä itsestään. "Ystävyys maailman kanssa on vihollisuutta Jumalaa kohtaan", sanoi Jaakob Jaakobin kirjeessä. Ja Jaakob oli alkuseurakunnan oksat pois -johtaja, erään raksamiehen veli joka seurasi isoveljen otteita 33 vuotta, ei pelkästään kolmea vuotta.

Mistä löytyisi mies muurinaukkoon, kun suojamuuri on romahtanut ympäriltämme ja laittomuus lisääntyy? Mistä löytyisi mies tai nainen, joka ei olisi notkistanut polvea baaleille? Mitä Jeesus mainitsi Hänen kieltämisestään ihmisten edessä? Mitä hän sanoi elämänsä kadottamisesta? Sekö ei koskekaan edes mainetta, uraa ja tutkintoja? Kuka luulee, ettei epäjumalia enää ole olemassa? Kuka luulee, ettei Jumala enää olisi "kiivas Jumala" joka ei kunniaansa muille anna? Kuka luulee, ettei rukous enää tarkoitakaan epätoivoista "avuksi huutamista"? Kuka luulee, ettei rauha Jumalan kanssa enää tarkoittaisikaan luonnollista sotatilaa ja antautumista ehdoitta?

 

Meidän ei tule pelätä niitä jotka voivat tappaa ruumiin - miksi siis pelkäämme niitä jotka voivat viedä arvovallan, tutkinnot tai rahat? Sehän on ruumiinkin tuhoamista vähäpätöisempi juttu! Lehtien pitäisi alkaa sparrata meitä veritodistajien eli marttyyrien osaan. "Sillä kolme on, jotka todistavat: Henki, vesi ja veri" (1 Joh). Sitä ennen joudumme luopumaan paljosta muustakin. Luulevatko nämä kahdentien kulkijat, että nyt on se aika ja suvanto, jolloin kannattaa rahan perässä huorata? Nyt kannattaa varautua iskuihin, tappioihin, säästämiseen ja köyhyyteen. AINOA mihin kannattaa vähäiset rahansa sijoittaa, olisi VÄÄRENTÄMÄTÖN sana. Ei mikään muovibanaani. Jos kirkkohistoriasta jotain oppii, niin sen että eniten kristittyjä marttyyreitä on tehnyt kristillinen kirkko. Kristinuskon poliittinen voitto sinetöitiin vuonna 380 jKr. kun keisari Theodosius teki siitä Rooman valtionuskonnon. Pakanallinen jumalanpalvelus kiellettiin 392 ja ankaran rangaistuksen uhalla määrättiin, että kaikkien valtakunnan asukkaiden tuli tunnustaa sitä uskoa, "jota apostoli Pietari oli julistanut roomalaisille". Tähän käskykirjeeseen päättyi valtakunnan 79 vuotta kestänyt uskonnonvapauden aika ja siitä sai alkunsa kirkon, vallan ja rahan epäpyhä liitto. Liitto alkoi säröillä vasta Ranskan suuressa vallankumouksessa ja valistuksen ajan ateismin nousussa.

 

Hämäläisten laulussakin on enemmän sanomaa kuin hymistelyssä. "Hymeneus ja Filetus", lauleskeleva mies ja leppoisa mies - "joiden puhe jäytää kuin syöpä yleisöänsä pitkän päälle". "Jos miestä missä tarvitaan, maan eestä vaikka kaatumaan. Niin uljaita on urhoja, on järkeä, on kuntoa - JOS toimeen tartutaan"!

 

Kyse ei itkustani sen takia, että Perussanoma julkaisisi materiaalia, joka ei ole yksiselitteisesti kreationistista". Vaan kun nämä Perussanoman Raamattu-kirjasto -sarjan aiheelle omistetut kirjat ovat olleet nimenomaan yksiselitteisesti evolutionistisia, hyvänen aika! Tässä "Evoluutiobiologia"-kirjassa luopumus luomisesta saa vain sinettinsä Heikkilän & Co. "Kosmologian" ja Blocherin "Elämän alkulähteillä" -kirjojen vanavedessä. Puhutaan "keskustelusta" - eikä kuitenkaan anneta kirjassa puheenvuoroa kellekään vastaavalle luonnontieteilijä-veljelle joka olisi aiheessa uskonkoetuksissa kestänyt ja pallon säilyttänyt! Oma vaimoni on ollut usemman vuoden mukana Perussanoman kustannustoimikunnassa, muttei tällaisen kirjan tulosta ole kerrottu yhtään mitään kustannustoimikunnan jäsenellekään! Olemme itseäni ansioituneemman ja arvostetun lääketieteen dosentin kanssa tarjoutuneet mm. kääntämään varsin tasapuolisesti ja maltillisesti evolutionismia ja ID-teoriaa käsittelevää kirjaa suomeksi ilman korvausta, ja olen kuullut että suomalaisia kirjoittajia/toimittajiakin on kääntynyt Perussanoman puoleen evoluutiokriittisten käsikirjoitusten kanssa seurakuntaa suojellakseen, mutta ne on Perussanomalta käännytetty ovelta pois. Minä tahdon perheeni kanssa tästä linjauksesta vastuuvapauteen - emme kummastakaan "Ja Jumala loi tieteen" -teemasarjan kirjasta tienneet.

Mitä muuta kirjaa on toitotettu tällä tapaa jo 5 kk ennen ilmestymistä?!? Pitäisikö laatia adressi adressit.comiin sen puolesta, että ko. yksisilmäiseen kirjaan otettaisiin mukaan edes yksi evoluutiokriittinen puheenvuoro? Olisiko se seurakunnan sisäisen skisman tuomista päivänvaloon väärässä hengessä vai oikeaa paimenen sydäntä? Jos näin päätämme tehdä, olisi sopiva eetos adressille "300 miestä jotka eivät ole notkistaneet polvea".

Sananlaskut 8 on VT:n sydän ja siinä esiintyy "viisauden" ruumiillistuma ja luomisen insinööri. Johanneksen evankeliumi alkaa perustuksella Jeesuksesta luomisen logos-insinöörinä ja se päättyy viittauksella luomiseen ("Jos kaikki se mitä Hän teki, kirjoitettaisiin ylös, luulen etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat.") Luominen-Lankeemus-Lunastus, ne kulkevat käsi kädessä. Jos Luominen ei ole historiallinen, ei Lankeemuskaan sitä ole. Silloin ei tarvita absoluuttista Lunastustakaan mihinkään. Perustuksia ja kivijalkaa ovat pois hakkaamassa. Siinä puhe Pyhästä Hengestä on vain ekstistentiaalista hyppyä kokemuksiin ja hapuiluihin ilman johdonmukaista maailmankatsomusta. 1.Joh.: 4:2 "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta". 2.Joh. 1:7 "Sillä monta villitsijää on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristukseksi, joka oli lihaan tuleva; tämä tämmöinen on villitsijä ja antikristus." SANA ON TULLUT LIHAKSI! Se ei ole pelkkä todisteeton filosofia vailla historiallista näyttöä. Jeesuksessa luotiin kaikki reaalisesti kuten Sananlaskut 8 preinkarnaatiossa kuvaa.

Perussanoman yhteystietojen etusivu julistaa ensi sanoikseen: "Perussanoma Oy on täyden palvelun kristillinen kirjatalo. Tuotantomme on monipuolista ja laajaa, vuosittain kustannamme noin 40 kirjaa. Erityisesti panostamme kirjoissamme uskon ja tieteen sekä uskon ja ateismin rajapintojen tarkasteluun." Koska aihe on jopa nostettu aivan kepin nokkaan uuden nokkamiehen taholta, on valtava pettymys että kirjat lemppaavat puolustustaistelun erityisestä luomisesta pois "pienen piirin idiosynkrasiana". Kreationismiin viittaavat tieteen havainnot eivät ole oikeaa tiedettä. Mutta ei kreationismi ole oikeaa uskoakaan.

Eivät pelkästään VT:n profeetat - vaan myös miltei kaikki UT:n epistolat oli kirvoittanut liikkeelle jokin harhainen oppi, jota niissä kritisoitiin. Pahimmillaan tämä oli harhaoppi jonka opettajia kehotettiin karttamaan. Hämmentävää on se, etteivät ne harhaopit olleet vieraita alkuseurakunnallekaan vaan heti oven edessä. Itse asiassa 1. Johanneksenkirje sanoo antikristuksenkin lähtevän nimenomaan "meistä" liikenteeseen. Kuten Raimo Mäkelä on painottanut, etuliite "anti" ei merkitse ainoastaan "vastaan", vaan myös "sijasta". Maailman perustamisen sijasta hidas kehitys. Adamin ja Eevan sijasta apinaihmiset jne. Harhaopetukseen puuttuminen on rakkautta, ei parjausta ja mustamaalausta. Se on rakkautta paitsi eksyvää lammasta, myös hullua paimenta kohtaan. Vain siten hairahtunut voi tulla synnintuntoon.

 

Olennainen kysymys kuuluu: Millainen kristitty on hän, joka ei usko Jeesuksen luoneen viiniä vedestä naps? Millainen kristitty on hän, joka ei usko Jeesuksen luoneen leipää tyhjästä naps? Millainen kristitty on hän, joka ei usko Lasaruksen mädäntyneen ruumiin eheytyneen naps? En minä pakota ketään uskomaan ihmeisiin sen paremmin Sananlaskujen 8. luvun inkarnaation toimesta kuin ko. VT:n sydänluvun luomisviikon esimerkeissäkään. Mutta itseään arvon libilabi-teologien ei kannattaisi pettää. Pitäisi mennä itseensä ja projisoida itsensä evankeliumin ihmiskohtaamisten keskellä: KENEN JOUKOISSA MINÄ SEISON? Saddukeustenko jotka eivät uskoneet oikeisiin ihmeisiin? Vuorisaarna päättyy varoitukseen: "Moni tulee sinä päivänä sanomaan minulle: 'Herra, Herra!...' Silloin minä sanon heille JULKI: En ole koskaan teitä tuntenut. Menkää pois." Tämä on pelottavin raamatunjae minkä tiedän. MONI tulee sinä päivänä yllättymään. Sana tuntea on sama mitä käytetään miehen ja naisen sukupuoliyhteydestä. Karitsan häissä on kyse Henkien yhtymisestä. Se on sen tason intimiteettiä. Jumalalla on heprealaiskirjeen mukaan paljon äpäriä. Niin paljon kuin minä tätä parunkin ja viimeisellä tuomiolla kaikki parkuvat, niin lapsia eivät äpärät ole. He vaan hengaavat talossa, vaikka ovat alakerran-Ramin lapsia. He vaan touhuavat kirkossa. En sano ettäkö Eero Junkkaala lakeijoineen tällaisia olisivat - mutta minä varoitan näistä kovista Herramme sanoista. Älkää nyt ainakaan maineenne takia Zeitgeistin kanssa flirttailko ja huoratko! Joh. 5: "Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala? Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut. Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?" (Joh. 5)

 

Tässä on nyt vaarana se, että Eero Junkkaalasta on pikkuveljensä kanssa tulossa se Herran palvelija, joka Herransa viipyessä alkaa juopua ja lyödä kanssapalvelijoitansa. Junkkaalat ovat erittäin keskeisellä paikalla ja vievät monet mukanansa. "Katso minä olen teille edeltä käsin näin varoittanut!" sanoi Jeesus lopun vaikeista ajoista.

Aivan kuten Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittaja Simolalle ja tämän veljelle kuulemma maailman suurimman luterilaisen seurakunnan (Malmin) kirkkoherrana yms. komiteoissa on keskittynyt liikaa opillista valtaa julkihäpeämättömän Raamattu-kritiikin saralla - niin on veljeksille Eero Junkkaala ja pikkuveli Timo Junkkaala keskittynyt liikaa valtaa viidesläisten herätysjärjestöjen keskiössä. Mikä vanhemmisto Junkkaala-junttaa alkuperäkeskustelun mooseksenistuimillaan enää valvoo? Opillinen kehitys kohti naturalistista maailmankuvaa on ollut jo pitkään havaittavissa keskellä kansan ja kansankokouksen, kun isoveljen hapatusta on saanut särpiä myös pikkuveljen junailemissa kanavissa. Nyt se on vaan saamassa sinettinsä Perussanoman teoksella Evoluutiobiologia.

 

"Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä", sanotaan. Tällä on perusteltu pitkiä aikajaksoja - vaikka Pietari eksplisiittisesti perustelee tällä maailmanhistorian jakoa 6000+1000 vuoteen. (Jälkimmäinen nk. tuhatvuotinen valtakunta. 97-vuotiaan Päivö Parviaisen sanoin: "En toivo pääseväni pelkästään taivaaseen. Toivon eläväni 100 vuoden kituuttamisen jälkeen 1000 vuotta ja pääseväni sen jälkeen taivaaseen".)
Olen tehnyt taulukot ja kuvaajat kirkkoisien, uskonpuhdistajien ja tieteenisien laskuista ja aika-arvioista sille milloin maailma täyttää 6000 vuotta. Keskiarvo oli 2007, keskihajonta 76 vuotta. Jänniä aikoja siis elämme. Tämä eskatologinen näköala se viime kädessä sai minut ottamaan riskin ja käyttämään todistajan puheenvuoroni evolutionismin epätieteellisyyttä vastaan:http://www.helsinki.fi/~pjojala/Second-coming-of-Jesus-Christ.html
Pitempi perustelu ja ko. taulukot, YEC contra OEC -debatista dogmatiikan dosentti Juha Ahvion kanssa 12/2009:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/YEC-contra-OEC.pdf

Kun puhumme 3 viidesläisen herätysliikkeen yhteisen kustantamon evolutionistisesta julkaisulinjauksesta, pelkään että olemme astumassa institutionaalisesti Luojan siunauksen alta pois. 2.Aikakirja: 16:9: "Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle." Ja sana jatkuu: "Tässä sinä teit tyhmästi, sillä tästä lähtien on sinulla yhä oleva sotia." DIAKin kohtalosta alkaen.

 

Voi, voi, voi!

Pauli Ojala

Tuohiurkuri

 

PS. Sigh... Kiehtouduin Raamattuun kiinni tajutessani, että Jobin kirjan 77 Jumalan kysymyksessä kuvataan dinosauruksia ja Jesajakin mainitsee lentoliskot. Ne eivät siis olleetkaan esi-historiallisia. Raamatusta tuli aikakone. Miksei näiden pienimpien sallita nähdä näitä Raamatun luonnontiedettä tangenteeraavia aarteita?

 

MARTINI LUTHERI

http://www.helsinki.fi/~pjojala/YEC-contra-OEC.pdf
In Primum librum Mose enarrationes. Ensimmäisen Mooseksen kirjan selitys 1-7, s. 100-101, 1535-1545,
Weimarer Ausgabe (WA) 42 s. 75. Suomen Luther-säätiö & Lutheran Heritage Foundation, 2004.

Wanhan raamatunkäännöksen, Biblian, liitteisiin kuuluvan IV. rekisterin eli ajan järjestyksen mukaan Luth. on
laskenut, että maailman luomisesta lähtien ensimmäisenä vuonna tapahtui seuraavaa: "Jumala loi taivaan ja
maan, ja viimeiseksi ihmisen omaksi kuvaksensa. Vedenpaisumus alkaa vuonna 1656 ja päättyy seuraavana
vuonna. Saman lähteen mukaan Kristus Vapahtajamme on siinnyt vuonna 3970 maailman luomisesta."

HEVOSEN SUUSTA a'la kökkötraktori MARTINI LUTHERI itse. Huomatkaa että Luther oli kaivosmiehen poika ja IHKA ENSIMMÄINEN TULVA-GEOLOGI kirjallisuudessa, perustellessaan kivikerrostumien läpi sojottavilla puunrunkojen polystraattifossiileilla Vedenpaisumusta isänsä kaivoksissa:
”Siispä minun mielipiteeni, jonka jo edellä olen esittänyt, on seuraava. Ensiksi paratiisi suljettiin ihmisen
synnin tähden. Sitten koko maailma tuhoutui vedenpaisumukseen ja sekaantui niin, ettei siinä entisestä enää
näkynyt jälkeäkään. Sillä sen mukaan kuin yllä olen jo sanonut, olen juuri sitä mieltä, että paratiisi Aadamin
lankeemuksen jälkeen vielä oli olemassa ja jälkipolvi tiesi siitä. Sinne ei kuitenkaan voitu mennä, koska enkeli
vartioi puutarhaa leimuava miekka kädessään, niin kuin sanat kuuluvat. Mutta vedenpaisumus hävitti kaiken
niin kuin on kirjoitettu: kaikki lähteet ja syvännöt tuhoutuivat. Kuka siis ei käsittäisi, että muinaiset lähteetkin
ovat tuhoutuneet ja sekaantuneet? Olihan siis vedenpaisumuksen jälkeen vuoria siellä, missä ennen oli
peltoja ihanalla tasangolla, ja vastaavasti on täysin varmaa, että nyt on olemassa lähteitä siellä, missä niitä
ennen ei ollut, ja päinvastoin. Koko maahan on muuttanut kasvonsa. Olenkin varma siitä, että on kysymys
vedenpaisumuksen jäänteistä, kun siellä, missä nyt on vuorikaivoksia, useasti löydetään kivettyneitä puita.
Kallioissakin voidaan nähdä kalojen ja muiden eläinten jäännöksistä kuvia. - - Jos verrataan maata sellaisena
kuin se nyt on ja sen tuottamia puita ja kasveja jne. turmeltumattomaan luontoon, tämä kaikki on jossakin
mielessä vain surkeita jäänteitä siitä runsaudesta, joka kuului silloin luotuun maahan. - - Minkä verran meidän
ruumiistamme on synnin jälkeen mennyt hukkaan? Niinpä on puhuttava koko turmeluksen jälkeisestä
luonnosta ikään kuin kaikkeuden uusista kasvoista, jotka luonto on saanut ensinnä synnin, sitten kaikkeen
kohdistuneen vedenpaisumuksen jälkeen.”
 

Martti Luther (1500-luvun alku): 3970/3961 eKr: “He [Moses] calls “a spade a spade”, i.e., he employs the
terms “day” and “evening” without Allegory, just as we customarily do… we assert that Moses spoke in the
literal sense, not allegorically or figuratively, i.e., that the world, with all its creatures, was created within six
days, as the words read. If we do not comprehend the reason for this, let us remain pupils and leave the job of
teacher to the Holy Spirit.” (Lectures on Genesis 1:1:6

Jesaja 48:3: "Minä olen aikoja ennen ilmoittanut asioista ensimmäiset, Minun suustani ne ovat lähteneet, ja Minä olen ne kuuluttanut. Äkkiä* Minä panin ne täytäntöön, ja ne tapahtuivat." *pith'ôm (heb.) suom. välittömästi, yhtäkkiä, heti

 

 

Palautetta evoluutio-luominen -aiheen artikkelien pohjalta (Antti Laato ja Eero Junkkaala; 1.3.2008)

TAISTELEVA TIEDE EI OLE KOSKAAN "VAPAATA"

Elämään-lehdessä tartuttiin rohkeasti evolutionismi-härkää sarvista. Kiitän rohkeudesta ja rodeonäytöksestä. Muistuttaisin myös, että internetin väittelysivujen tilastojen valossa kyse on länsimaita eniten puhuttelevasta ja jakavasta kiistasta.

On hassua, että lehden kirjoittajista luonnontieteilijät näkivät tiedeyhteisön raadollisena eivätkä totuudenrakkauden kanavana alkuperäkysymyksessä. Sen sijaan teologian tohtorit (+ kirjailijat) eivät evolutionismia minään Baalin alttarina pitäneet.

Snl. 9 kehottaa nuhtelemaan vain hurskasta viisasta, ei jumalatonta. Koska Eero Junkkaala (EJ) ja Antti Laato (AL) eivät ole pilkkaajia vaan päätyneet linjaansa "vastaansanomattomien" todisteiden alla, uskallan kritisoida viisaita miehiä.

Sekä professori AL että arkeologiastakin väitellyt EJ korostavat tieteen vapautta. Biokemistinä oma todistukseni on, että nykytiede on taistelevaa. Taistellaan joka sanasta, lauseesta, menetelmästä, aiheesta ja johtopäätöksestä – rahoituksesta puhumattakaan. Tiede on yhtä vapaata kuin politiikka. Kyse on julkaisemassaolon taistelusta, jossa vääriä teorioita ei käytännössä koskaan kumota, korkeintaan ne jäävät epämuodikkaana eläkkeelle nuoremman polven edestä. Kysynnän ja tarjonnan laki jyllää etenkin tiedelehdissä, jotka varjelevat mainettansa ja laskevat painopistekertoimiaan ja viiteindeksejään.

Oma evoluutiokriittinen, rappeutumisteoriaa puolustava väitöskirjan käsikirjoitukseni naurettiin yliopistolta ulos ilman että koko prosessissa koskettiin esittämääni substanssiin ainoallakaan asia-argumentilla. Ryhdyin alalle koska tieteen itsensäkorjaavuuden kriteerin moton piti olla: "Kaikkea saa väittää kunhan perustelee väitteensä." Käytäntö oli kuitenkin toinen. Asiat ratkaistaan käytävä- ja kokkapuheissa. Väitöstilaisuus on enemmänkin konfirmaatio tai sotilasvala. Nimenomaan väittelyä sinne EI tahdota.

EJ otti kahdesti esiin tippukiviluolien todistuspaineen. Missään neljästä kirjoituksista (Reino Kalmari ja Kimmo Karhi mukaan lukien) ei kuitenkaan mainittu katastrofismista Raamatun historiankuvana. Kalkki on poikkeuksellinen aine, koska liukenee paremmin kylmään kuin kuumaan veteen. Vulkaanisessa vedenpaisumuksessa lämmintä vettä olisi tietenkin ollut käsillä. Saksalaisessa kaivosmuseossa säilytetään tikapuiden ympärille ainoastaan kolmessa vuodessa tippunutta viiden sentin kivikerrosta (Evoluutio – Kriittinen analyysi –kirjan sivu 208). Poikkeuksellisen lämpimästä vedestä tippukiviä olisi saostunut merkittävästi nykyvauhtia nopeammin.

Sinapinsiemen uskoa sai "vuoret laskeutumaan ja laaksot kohoamaan". Tällä viitataan Nooaan, joka oli "last man standing" jumalattomassa ajassaan. Suurin osa maan pinnasta muodostuu sedimenttikivilajeista, (hiekkakivi, kalkkikivi, savikivi jne.) jotka muodostuvat lähes joka tapauksessa veden alla. Vulkaanisen ("syvyyden lähteet") tulvan ("taivaan akkunat avautuivat") voi ajatella liikuttaneen suuria maamassoja, ja on realistinen selitys alkumantereen rikkoutumiselle, geologisille kerrostumille, fossiileille, hiilelle, öljylle, maakaasulle, ja jääkauden alulle.

Ef 6:12 kertoo, että meillä on taistelu. Ei ihmisiä kohtaan joita tulee rakastaa - mutta oppeja sekä valtoja vastaan. Sana taistelu (pankration) kuuluu: "paininyrkkeily". Tämä oli olympialaisten kamppailulajeista se, jossa sääntöjä ei ollut. Se on varoitus lauhkeille uskoville, jotka konfliktia sovitellessaan "antavat itsensä saaliiksi" (Kol 2:8) "järkeisopille ja tyhjälle petokselle, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen". Saaliiksi antautuminen merkitsi kirjaimellisesti triumfiin joutumista. Voittajakenraali marssi juhlakulkueessa kotikaupunkinsa läpi ja kuljetti rivistöjensä perässä näytillä pelottavimman näköisiä vankejaan, turvallisesti käsistänsä, jaloistansa ja kaulastansa kahleisiin kiinnitettyinä. Petolliseksi kaupanteon maailman kanssa tekee tässä vertauksessa se, että tällaiset "voittosaatot" päätyivät areenalle, ihmisten ja leijonien katseltaviksi.(2 Kor 2:14).

Kysymys C14-hiilikellosta: Olemmeko aivan varmasti perehtynyt C14-iänmääritysmenetelmän toimintaperiaatteeseen? Vai särvimmekö vain kiltisti lautaseltamme sen mitä tarjotaan? Kuvaan seuraavaksi hiilikellon perusongelmia.

C14 on suuntaa antava iänmääritysmenetelmä. Se ei väitteistä huolimatta kerro absoluuttista aikaa, vaan ainoastaan kappaleiden suhteellisen ikäeron: kumpi on toista vanhempi. Planeetallamme arvellaan olevan vain noin 5 kiloa C14-isotooppia, kaikkialle tasaisesti jakaantuneena. Harvoin tuodaan kuitenkaan esille sitä, että C14 muodostuminen ja hajoaminen eivät suinkaan ole tasapainossa. Päinvastoin, C14 on koko ajan kertymässä lisää. Tyypillisesti sitä syntyy ilmakehän kolmoissidoksellisen typen (N2) hajotessa kosmisen säteilyn rikkoessa varauksettoman heliumin/alfa-partikkelin irti typestä http://fi.wikipedia.org/wiki/Alfas%C3%A4teily . Tämä noin 5600 vuoden puoliintumisajalla varustettu epästabiili hiiliatomi voi sitten inkorporoitua hiilidioksina kasveihin ja sitä kautta kasveja syöviin eläimiin. Vasta eliön kuollessa kello alkaa tikittää.

Hiilikellolla ei pitäisi päästä kymmentä puoliintumisaikaansa kauemmaksi. Sitä vanhemmissa kappaleissa C14 ei pitäisi löytyä. Miksi siis antrasiitista, grafiitista ja jopa timantistakin löytyy toisinaan labiilia radiohiiltä? Niidenhän pitäisi olla yli sata miljoonaa vuotta vanhoja. C14-instrumentit kalibroidaan tyypillisesti niin, että koneen ja menetelmän tausta vähennetään kaikista näytteistä - ja tällaiseksi taustatasoksi otetaan suoraan juuri jokin näistä yli sata miljoonaa vuotta "vanhojen" näytteiden tuloksista! Niin yksinkertaista se on. Kehäpäättely.

Uskallammeko edes ajatusleikkiin luomisen historiallisuudella? Voisimmeko kuvitella mielessämme Luojan vastaluodun ja uunista tulleen luomakunnan? Luomakunnan jossa ei olisi vielä kertynyt radioaktiivisia myrkkyjä sen paremmin kuin sairauksia aiheuttavia mutaatioitakaan genomeihin. Jos kasvin tai Aabelin kallon ikä olisi nyt tutkittu C14-menetelmällä heti kuoleman jälkeen, miten vanhalta ne olisivat näyttäneet? Vastaus kuuluu: ikivanhoilta. Yli 80 000 vuoden ikäisiltä vaikkei ikää olisi ollut kuin minuutti.

Ymmärrämmekö siis, miten hiilikelloonkin kätkeytyy sisäänrakennettuna ennakko-oletus, jonka mukaan maailma ei ole luotu? Emme voi toisin sanoen käyttää menetelmän tavanomaisia tuloksia vetämään johtopäätöksiä luomisaiheeseen. Suhteellisia ikiä kello kuitenkin antaa. Jos ne korjattaisiin virhekertoimella, jossa C14 kertyminen näytteisiin (epätasapaino) otetaan huomioon, olisi hiilikello erittäin kiinnostava menetelmä. Etenkin maailman vanhimpien puiden vuosirengaslustojen vuosisarjojen määrityksistä voisi hyvin tehdyllä koejärjestelyllä nähdä, onko sarja todella lineaarinen vai harppaako yhden vuoden väli kannossa 4000 vuotta sitten pidemmiksi aikajaksoiksi. On myös muistettava, että maan magneettikenttä on heikentynyt 150 vuotta jatkuneiden mittausten aikanakin jo 15%. Mitä voimakkaampi magneettikenttä, sitä paremmin se typpeä kosmiselta säteilyltä ja aurinkotuulelta suojaa. Ja sitä vähemmän radiohiiltä. Ja sitä vanhemmilta näytteet harhaanjohtavasti näyttävät.

Rinnakkainen indikaattori nuorelle maailman iälle on maankuoren massiivisten radioaktiivien isotooppien kuten uraanin alfa-hajoamisesta irtoava helium. Jos hajoamista on tosiaan tapahtunut niin pitkä aika - missä on tuo kaikki alfapartikkelien helium? Miksi sekään ei ole vielä asettunut tasapainoon?

PPS. Lainaan lopuksi kirkollisen viestinnän Kotimaa-mediataloon kuuluvan Kirjapajan lapsia aivopesevää kirjaa "Pienten suuria kysymyksiä" (2007):" "Eräänä päivänä tapahtui suuri räjähdys. Emme tiedä, miksi. Räjähdystä kutsutaan nimellä 'big bang'… Syntyi tähtiä, ja pikkuhiljaa ne ryhmittyivät miljardeiksi tähtitarhoiksi… Mutta tutkijat osaavat selittää, miten maailma todennäköisesti syntyi… Ja maan päälle syntyi elämää… Aluksi valtamerien vedessä oli pienenpieniä eläviä soluja… Ja sitten paljon myöhemmin - oho! - ilmestyivät ensimmäiset kalat… Sitten jotkut kaloista tulivat pois vedestä. Pikkuhiljaa niille kasvoi jalat… Näin maan päällä ja vedessä oli paljon erilaisia eläimiä… Ja elävien joukkoon syntyivät ihmiset… Eläinten joukossa oli apinoita. Jotkut apinoista alkoivat kävellä kahdella jalalla ja käyttää käsiään. Ne alkoivat valmistaa esineitä, järjestää asioita ja puhua. Ihminen syntyi! Se kesti miljoonia vuosia!... Miten Aadam syntyi? Itse asiassa Aadamia ei oikeasti ole olemassa... Eräänä päivänä ihmiset miettivät: 'Mikä ihminen oikein on?' Heidän vastauksensa oli tämä tarina Aadamista."
On kohtalon ironiaa, että umpinaturalistisen National Geographicin dokumenttiohjelma Aatamin-metsästyksestä päätyy ottamaan Raamatun luonnonhistorian kuvan aivan eri tavalla vakavasti kaikessa profaaniudessaan. KIVET HUUTAVAT!

Kanava: Viasat Explorer 29.02.2008 18:00 (Ensiesitys 2005.)
National Geographic Telvision and Film Procuction 2005.

Narrator: Aatami on avainasemassa yli puolen maailman uskomuksissa. Nyt
on mahdollista tieteen keinoin löytää Aatami. Yksi kantaisä, jonka DNA
on jokaisessa maailman ihmisessä. Se on niin pohjoisen inuiiteilla,
Amazonin intiaaneilla, aavikoiden vaeltajilla kuin Wall Streetin
liikemiehilläkin.

National Geographicin geneetikko Spencer Wells johdattaa meidät
tieteellisen Aatamin luo. Hän paljastaa, miten mies saattaa olla
kaikkien maailman ihmisten isä.

Mutta miten voidaan purkaa niin monen sukupolven mittainen ketju? Ketju,
joka johtaa ihmiskunnan sukupuun juurille. Tarvitsen siihen eräänlaisen
geneettisen aikakoneen. Geneetikot ovat kehittäneet juuri sellaisen.
Sillä voidaan seurata DNA-polkuja kauas menneisyyteen. samalla paljastuu
geneettisiä salaisuuksia monesta henkilöltä. yhdestä historian
suurimmista sotureista. Yhdestä Amerikan perustajista. Prinssistä, joka
sanoo polveutuvansa Raamatun kuninkaasta. Mikä yhdistää heidät Aatamiin?
Heidän DNA:nsa DNA:mme on sekoitus kaikista esi-isistämme. Se tekee
meistä ainutlaatuisia. Eräs osa geneettisestä koodistamme säilyy lähes
muuttumattomana, se on Y-kromosomi, joka on vain miehillä. Se periytyy
lähes muuttumattomana isältä pojalle, kuin sukunimi.

Spencer Wells: "Y-Kromosomi yhdistää nykypäivän ja menneisyyden miehet."
Tämä pieni DNA:n osa mahdollistaa matkan ajassa taaksepäin. DNA-testillä
voidaan selvittää onko mies lapsen biologinen isä. Voisiko se yhdistää
kaikki tämänkin päivän miehet yhteen esi-isään?

Wells uskoo, että vastaus on kyllä. Hän uskoo, että Y-kromosomi voi
selvittää kaikkien miesten alkuperän. Kaikki puun oksat Afrikasta
Amerikkaan liittyvät yhteen runkoon. Y-kromosomi yhdistää miehet
yhteisiin esi-isiinsä. Avain on sellaisten esi-isien löytämisessä, jotka
jättivät geneettistä jälkeään suuressa määrin. He ovat haaroja, joissa
monet puun osat yhtyvät yhteen mieheen. Geneetikot voivat jäljittää
heitä alemmas ja alemmas – aina viimeiseen esi-isään, Aatamiin,
saakka...
Eräs esi-isä siirsi DNA:nsa eteenpäin miljoonille. Welss uskoo voivansa
jäljittää hänen perintönsä...

90-luvulla Wells johti tutkimusretkiä Tsingis-Kaanin maille.
Keski-Aasian aroille ja vuorille. Paikallisten Y-kromosomeista
havaittiin jotain hämmästyttävää. Joka kahdestoista mies on suoraan
sukua keskenään. Se tarkoittaa, että noin 16 miljoonaa mietsä polveutuu
samasta esi-isästä. Miten pieni DNA:n kappale voi kertoa meille jotain
sellaista? Vastaus on mutaatioissa, pienissä muutoksissa Y-kromosomissa.
Niistä voidaan selvittää ihmisen alkuperää.

Yleensä Y-kromosomi siirtyy isältä pojalle muuttumattomana. Joskus
pieniä eroja kuitenkin syntyy. Vähän kuin sukunimen kirjoitusasun
muuttumisessa ajan saatossa. Silloin tällöin miehen Y-kromosomissa
tapahtuu harmiton muutos. Se periytyy hänen pojilleen, ja kaikille
heidän pojilleen se "merkitsee" kaikki jälkeläiset.

Niin Wells sai selville,e ttä 16 miljoonaa miestä on serkkuja.
Kaikkien Y-kromosomeissa on sama mutaatio. Se tarkoittaa, että kaikki
polveutuvat samasta miehestä. Mutta kuka hän oli? Geneettiset "etsivät"
kokosivat johtolankoja. Mutaatiot keskittyivät yhteen paikkaan:
Mongoliaan. Ne jäljitettiin lähes tuhannen vuoden päähän. Tutkijat
uskoivat, että miehellä oli paljon valtaa ja monia pokia. Johtolangat
osoittivat yhteen mieheen: Tsingis-Kaaniin. Todisteet ovat vakuuttavat.
Kaanin valtakunta ulottui Kazakstanista Koreaan. Hänen sukunsa hallitsi
sukupolvien ajan. Hänen poikansa ja pojanpoikansa levittivät hänen
Y-kromosomiaan. Hänen armeijansa surmasi viholliset ja otti heidän
vaimonsa. Tuloksena oli enemmän Tsingis-Kaanin jälkeläisiä. Monien
muiden miesten sukulinjat tuhoutuivat. Tsingis-Kaanin DNA on haudattu
tuntemattomaan paikkaan. Hänen Y-kromosominsa kuitenkin säilyy hänen
jälkeläisissään. Sen avulla voimme siirtyä satoja vuosia ajassa
taaksepäin. Löytääksemme Aatamin, meidän on jäljitettävä mies aivan
alusta. Hän on miljardien ihmisten kantaisä. Voimme löytää jotain
uskomatonta. Aatamin, joka oli ehkä ensimmäinen nykyaikainen ihminen.
Voimme osoittaa hänen paratiinsa ja ennallistaa hänen kasvonsa. Tämä on
tieteellistä etsintää, mutta ajatus sen takana on alun perin kirjoitettu
uskonnolliseen tekstiin: Raamattuun tuhansia vuosia ennen genetiikkaa.
Vanha Testamentti kertoo yhdestä miehestä, joka on kaikkien esi-isä.
Aatamia ei kuvailla Raamatussa siellä sanotaan vain, että hänet tehtiin
tomusta Jumalan kuvaksi. Aatamin kylkiluusta tehtiin ensimmäinen nainen,
Eeva. Jumala antoi heille kodin, Eedenin puutarhan. Käärmeen
houkuttelemina he söivät hyvän ja pahantiedon puusta – ja karkoitettiin
paratiisista.

Aatami ja Eeva saivat lapsia, ja Raamatun mukaan tähän samaan perheeseen
kuuluvat kaikki maailman ihmiset. Luukkaan evankeliumissa on lueteltu
Aatamin sukupuu. Mitä jos testaisimme jonkun, joka sanoi olevansa samaa
sukulinjaa?

Useimmat Aatamin sukupuusta ovat kadonneet jälkiä jättämättä.
Eräs merkittävä historiallinen hahmo kuitenkin erottuu joukosta. Hän oli
Salomo, Israelin kolmas kuningas. Tänäkin päivänä eräät sanovat
polveutuvansa suoraan Salomosta. He ovat Etiopian kuninkaallinen perhe.
Se tuntuu kaukaa haetulta. Salomon Jerusalem on 2400 km päässä
Etiopiasta.

Etiopialaiset sanovat, että heillä on fyysinen todiste – joka sitoo
heidät pyhään maahan. Liitonarkin uskottiin sisältävän kymmenen käskyn
taulut. Tarinan mukaan sitä säilytetiin Salomonin temppelissä
Jerusalemissa. Sitten Salomonin poika Menelik otti sen ja toi sen
pieneen kirkkoon Aksumiin Pohjois-Etiopiaan. Etiopian kuninkaallinen
perhe sanoo polveutuvansa suoraan Menelikistä. Jos se on totta, heidän
sukupuunsa yhtyy suoraan Raamatun sukulinjaan. Tämän testaamiseksi
tarvitaan kuninkaallista yhteistyötä. 1974 Etiopian keisari Haile
Selassie syöstiin vallasta. Kuninkaallinen perhe joutui maanpakoon. Jäljitimme prinssin, joka
suostui yhteistyöhön – yhdellä ehdolla.

Hänen henkilöllisyyttään ei saa paljastaa. Hän ei halua syytöksiä, että
vaatisi sukulinjan avulla kruunua takaisin. Prinssille tehdään salainen
DNA-koe. Muutama solu kuljettaa meidät kauas menneisyyteen. DNA voi
paljastaa mistä prinssin esi-isät tulivat.

Yhdistävätkö ne hänet Salomoon? Tulokset ovat houkuttelevia, prinssin
Y-kromosomin muutokset tukevat hänen väitettään. Ne osoittavat esi-isiin
Lähi-Idässä. Mutta ne eivät todista mitään.
(Älkää vaan tutkiko vanhoja juutalais-sukuja, voitte jopa havaita
jotain; oma huom.)
Tsingis-Kaanin tapauksessa 16 000 000 miestä osoitti häneen. Salomonin
tapauksessa on vain yksi Etiopialainen prinssi. Todisteet eivät riitä
tutkimuksen jatkamiseen.
(Haile Selassie peri keisarillisen verensä isänsä äidiltä, Tenagnework
Sahle Selassielta, joka oli keisari Menelik II:n täti ja jonka väitetään
olevan muinaisen Israelin Makedan, Saban kuningattaren ja kuningas
Salomon suora jälkeläinen; oma huom.)
Koe osoittaa, kuinka vaikeaa Raamatun suvun jäljittäminen on. Raamattu
on uskonnollinen, ei tietellinen kirja. The Rev. Dr. Francic H. Wade, St. Albans´s Episcopal Church.: "Raamatun
luomiskertomus on tieteen ulottumattomissa. Siinä ei ole kyse DNA:sta,
vaan meistä ihmisistä."

Heprean kielessä nimi Aatami tarkoittaa myös ihmistä. "Aatami on
jokainen henkilö". Raamatusta saimme Aatamin idean. Tieteellisen Aatamin
idean. Tieteellisen Aatamin löytämisen vaatii nykyaikaista genetiikkaa.
Jos onnistumme, voimme yhdistää kaikki maialman ihmiset Aatamiin. Ehkä
voimme jopa paikallistaa hänen Eedenin puutahansa. Genetiikan avulla
pääsemme alaspäin ihmiskunnan sukupuussa. Geneetikot ovat osoittaneet,
kuinka yksi mies Tsingis-Kaani, voi olla miljoonien ihmisten esi-isä.
Olemme yhä lähellä puun latvaa. Wells on vakuuttunut, että Y-kromosomi
voi johtaa meidät puun tyveen, aina Aatamiin asti. Se tarkoittaa, että
on mietittävä, mistä Aatami oli kotoisin... ... ...

Muuttojen myötä Y-kromosomit voivat päätyä tuhansien kilometrien
päähän....Se sumentaa sukupuuta.

Saadakseen sukupuusta selvemmän kuvan Wells johtaa National Geographicin
ja IMB:n tutkimushanketta. Se on nimeltään Genographic Project. Hanke on
mittava ja vie vuosia. Mutta kun se on valmis, Wells voi nähdä kaikkien
ihmisten alkuperän. Wells ja ja hänen kollegansa ovat keränneet
DNA-näytteitä kaikkialta. Australian Aboriginaleilta, Et-Afrikan
heimoilta. He ovat matkustaneet Keski-Aasiasta – Et-Afrikkaan ja
Siperiaan. Ihmisten alkuperästä voi kertoa paljon pelkän Y-kromosomin
perusteella. Erään kuuluisan amerikkalaisen taustalta löytyi jotain
erikoista. Hän on kolmas (USA:n) presidentti Thomas Jefferson. J:n
Y-kromosomista on löytynyt jo yksi suuri yllätys. Oli epäilty, että J
oli erään orjan lasten isä. (Sally Hemings) 1988 todettiin, että se oli
lähes varmasti totta. Se osoitti, että valkoisella miehellä oli mustia
jälkeläisiä. Wells uskoo saaneensa selville jotain, mitä kukaan ei ole
epäillyt. Löydossä ei ole kyse hänen jälkeläisistään vaan esi-isistään.
Se voi olla suuri askel kohti Aatamia. J:n Y-kromosomi muutokset eivät
vaikuttaneet Eurooppalaisilta. Mistä J:n esi-isät sitten tulivat?

Totuuden selvittämiseksi Wells tarvitsee totuuden selvittämiseksi Wells
tarvitsee DNA-näytteen.
Jäljet johtavat Virginian maaseudulle. Yksi J:n lähimmistä elossa
olevista sukulaisista asuu siellä...(Odean Jefferson.)

(J:n sukujuuria on myös Britanniassa ja Rankassa)... ... ... Jeffersonin
Y-kromosomi yhdistää häne Lähi-Itään, nykyisen Libanonin ja Syyrian
alueelle. Arvelemme,e ttä hänen esi-isänsä eli maassa, jota ei enää ole.
Maa oli Foinikea, jota Raamatussa kutsuttiin Kanaanin maaksi. J: näyttää
Eurooppalaiselta, mutta Y-kromosomi kertoo muusta. Se osoittaa, ettei
ulkonäkömme välttämättä kerro, mistä tulemme. Se myös asettaa
kyseenalaiseksi perinteisen kuvan Aatamista...vaalea
Eurooppalainen...kirkkotaiteessa.

J: voi johdattaa meidät vielä Foinikealaisia esi-isiään kauemmas. J:n
mutaatio, joka on monista maista tulevilla miehillä. samoin kuin
Tsingis-Kaanin tapauksessa Wells voi yhdistää mutaation yhteiseen
esi-issään. Hänet tunnetaan nimellä M9. Hän eli 40 000 vuotta sitten.
Wellsin tutkimukset oisttavat, että hän voi olla esi-isä puolelle
maailman ihmisistä. Olemme pääsemässä lähemmäs Aatamia. Wells tietää,
että kaikilla miehillä ei ole M9-mutaatiota. Kaikkien ihmisten yhteisen
kantaisän löytämiseksi on mentävä alemmaksi. Mutta mihin mennään
seuraavaksi? Johtolankoja saadaan myös genetiikan ulkopuolelta. ne ovat
käsin kosketeltavia todisteita, joita saadaan luista. Fossiiliset löydöt
viittaavat kolmeen mahdolliseen ihmisen syntypaikkaan. Ne ovat Aasia,
Lähi-Itä ja Afrikka. Voiko DNA osoittaa, missä Aatami syntyi? Wells
haluaa löytää paikan, jossa nämä aluetta yhtyvät. Historiallisilta
kauppareiteiltä löytyy todennäköinen piste. Se on Kenian itärannikolla
sijaitseva pieni saari Pate. (Pate-island.) Vuosisatojen ajan täällä on
käynyt kauppiaita Euroopasta ja Lähi-Idästä, ehkä jopa Kiinasta.
Historia on luonnut geneettisen sulatusuunin. Jos Y-kromosomit
viittaavat yhteiseen esi-issään – jonka kaikki etniset ryhmät jakavat,
voimme löytää Aatamin. Wells ottaa DNA-näytteen 25 paikalliselta
mieheltä. (poskien limakalvot).

Analyysi osoittaa, että patella on miehiä kaikkialta. Heillä on esi-isiä
Afrikassa, Euroopassa, Arabiassa, Intiassa ja Lähi-idän hedelmällisen
puolikuun alueella.

Saarella on enemmän geneettistä vaihtelua kuin monessa maassa. Näytteet
osoittivat uuteen yhteiseen kantaisään, lähes kaikilla Y-kromosomeilla
oli jotakin yhteistä. Mutaatio, jota kutsutaan nimellä M168, Itse
asiassa tämä mutaatio on miehillä ympäri maailman. Tsingis-Kaanilla oli
se ja san Franciscon mongolialaisilla oli se. Thomas Jeffersonilla oli
se, Wellsillä itsellään on tämä mutaatio. Se tarkoittaa, että he kaikki
polveutuvat yhdestä miehestä. Tsingis-Kaanilla voi olla miljoonia
jälkeläisiä. Miehellä jolla oli ensin tämä mutaatio, on miljardeja
jälkeläisiä. Lähestymme puun runkoa. .... .... ....

On vain yksi ongelma. Kenialaisella Paten saarella on yksi mies, joka ei
sovi kuvioon. Hänen Y-kromosomissaan ei ole mutaatiota. Tämä on tärkeä
johtolanka. Mies ei myöskään ole ainoa. On muitakin jotka eivät polveudu
M168:sta. M168 on puun alaosassa, mutta ei alimpana. paten miehen
kromosomi antaa meille viimeisen palan. Miehen sukulinja on peräisin
Itä- tai Et-Afrikasta. Kun tätä Y-kromosomia verrataan maailman muihin
miehiin, tehdään tärkeä löytö. Nämä Afrikassa syntyneet mutaatiot ovat
jokaisessa Y-kromosomissa jokaisessa maailman miehessä. Tällaista
maailmanlaajuista mutaatiota olemme etsineet. olemme seuranneet
DNA-jälkeä puun tyveen saakka. Jokainen oksa johtaa yhteen mieheen,
yhteen Y-kromosomiin. On täytynyt olla yksi mies, jonka jälkeläisiä
kaikki ovat. Hän on "Ultimate Super Ancestor". Hän on tieteellinen
Aatamimme. Yksi hänen jälkeläisistään oli M168. Kaikki maailman
Y-kromosomit johtavat tähän yhteen mieheen. Hän on Aatami. Wells uskoo
Afrikkalaisten Y-kromosomien perusteella – että hän syntyi jossakin
Itä-Afrikan hautavajoaman alueella. Ehkä Tanzaniassa tai Etiopiassa hän
uskoo, että tämä alue on tieteellisesti Aatamin paratiisi. Wells uskoo,
että hän syntyi noin 60 000 vuotta sitten.

Se tarkoittaa, että emme ole palanneet ihmisapinoihin asti. Tai edes
varhaisiin ihmislajeihin, kuten Homo erectukseen. Aatami löytyi
ihmiskunnan kehitysken lähimenneisyydestä. Wells tietää, että Aatami oli
olemassa. Hän tietää, missä hän asui ja mistä hän ehkä tuli, mutta kuka
hän oli? Mikä teki hänestä kanta-isän? Ja miltä hän
näytti? Itä-Afrikassa elää heimo nimeltä Hadzabe. heidän DNA:nsa johtaa
lähes suoraan Aatamiin.... Vain Aatamin sukulinja elää yhä...
Tuhansia vuosia raamatun kirjoittamisen jälkeen –tiede on vahvistanut
tarinan ytimen. Oli yksi mies, jonka DNA elää jokaisessa ihmisessä tänä
päivänä.

Wells: "Olemme kaikki yhtä suurta perhettä. Olemme kaikki serkkuja."

Y-kromosomi ei vain yhdistänyt kaikkia maailman miehiä. Se löysi jotain
yhteistä tieteen ja Raamatun sanomista.

*National Geographic Ventures / Sosiety.
John M. Fahey, JR. President and CEO. National Geographic Telvision and
Film Production 2005.

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a life - Donate blood!