In English!

Feggyn kotisivu

Yello! Minä olen Markku "Feggy" Roinila ja tapaan innostua varsinkin seuraavista asioista:  

 

Pop

Pop tuli tutuksi jo -70-luvun alussa, joten suosikkeja on ehtinyt kertyä jo kivanpuoleinen nippu. Pidän kitarapohjaisesta rockista ja popista, jossa on sykettä ja särmää. Skaalani on aika laaja, mutta metallia en jaksa ja proge panee yleensä naurattamaan. Kaikkien aikojen paras yhtye on ollut The Beatles ja The Who, mutta ehkä kaikkien aikojen paras levy on kuitenkin Televisionin Marquee Moon. Kaikki ikinä tarvitsemasi musiikkilinkit löytyvät tästä kokoamastani sivusta:

Pikkunettiläinen

 

Filosofia

Filosofiaan tutustuin ensimmäisen kerran lukiolaispoikana kun historian kirjan sivuilla törmäsin lyhyeen kuvaukseen Spinozan filosofiasta. Kumma kyllä filosofinen mielenkiintoni suuntautui sittemmin Spinozan kriitikkoon, Leibniziin. Joka tapauksessa 1600- ja 1700-lukujen rationalismi ja empirismi ovat perin kiinnostavia. Mutta filosofiassa löytyy paljon muutakin kiehtovaa.

Björn's Philosophy Guide
Petri Ylikosken verkko-opas
Guide to Philosophy on the internet
Niin & Näin
Yksittäisiä filosofeja
Filosofian uutiset
Ethics Update
Oxford Reading Room
Iso linkkihakemisto
The examined life - Philosophy journal

Philosopher's gallery
28800 Baudrillads per second
Past masters
Stanford encyclopedia of
Philosophy

Internet Encyclopedia of Philosophy
Philosophy Timeline
Elektroniset filosofian alan lehdet (vain yliopiston koneiden kautta)
The possible world machine
APA
Studia Spinoziana
Philosophy research base
Ask a philosopher!
EpistemeLinks
European Enlightenment
The Philosophical Lexicon
Pathways to Philosophy
Tuomas Akvinolainen: Summa Theologica
Information Philosophie
The International Directory of On-line Philosophy Papers
Philosophy: The Philosophers' Web Magazine
SIC ET NON - Online Forum for Philosophy
Logiikka
Philosopher's imprint
Descartes-Elisabeth-kirjeenvaihto
Philosophy study guide
Digitaalisia filosofia tekstejä

 

  Historia

1600- ja 1700-luvun esimoderni aika ei vain lakkaa viehättämästä. Periaatteessa olen kiinnostunut kaikesta historiallisesta, mutta vakavampi mielenkiinto kohdistuu aate- ja oppihistoriaan. Kuriositeetit kiinnostavat myös ja niitähän historia on täynnä!

  Leffat

En ole koskaan ollut mikään filmifriikki, mutta leffa jos toinenkin on tullut katsottua. Sanokaa minua vain vanhanaikaiseksi, mutta Welles, Hitchcock, Keaton, Fellini, Hawks, Billy Wilder, Cocteau ja Marx-veljekset kolisevat kovimmin. Pidän toki myös uudemmista leffoista, vaikka semmoisista joita tekevät Spike Jonze, Pedro Almodóvar, Lars von Trier, Wachowskin veljekset ja Woody Allen.

Yahoon elokuva-hakemisto
Jari Sedegrenin linkkilista
Cultnet
Suomen Elokuva-arkisto
Tex Averyn kotisivu
Unofficial Monty Python Page
Internet Movie Database
Pieni leffakauppa
Leffat.com
Entertainment weekly
Movieweb
B-Monsters of Hollywood
Famous Monsters of Hollywood
TV-Guide
All Movie Guide
Cinema History
100 worst films of the 20th century

Finnkino
Welcome to Film.com
Felix The Cat

Oh, the Humanity!
Drew's Script-O-Rama
Urban Legends Reference Page : Movies
Film noir films
Kotimaiset DVD-elokuvat
DVDpure.net
Filmifriikki

 

Kirjallisuus

Kymmenen kovinta epämääräisessä järjestyksessä? James Joyce, George Orwell, Vladimir Nabokov, Fedor Dostojevski, August Strindberg, Stendhal, Thomas Mann , Michel Tournier, Franz Kafka, Nathanael West ja Joseph Conrad noin lonkalta heitettynä! Yhtä hyvin voisi kyllä sanoa vaihtoehtoisenkin listan: Robert Musil, Raymond Chandler, Elias Canetti, Mika Waltari, Graham Greene, Günter Grass, Mario Vargas Llosa, Gustave Flaubert, Shakespeare ja Ian McEwan. Toi kolmannen...mutta antaa olla. Tässä muuten lista viime vuosina lukemistani kirjoista.

The On-line Books Page
Internet Public Library
Books on the net
Akateeminen kirjakauppa
WSOY
Book lovers
Add All - used and oof-books
Al libris - used and rare books
Bookfinder


The Literary Web
The Cambridge History of English and American
Litterature

Granum - tiedekirjoja
Concordances of great books
Eurooppalaisia tekstejä
Summa
BBCwriters - kirjailijahaastatteluja
Magazine litteraire


Bookplus - suomalainen nettikirjakauppa
Amazon Books
Projekt Gutenberg - saksalaisia kirjoja
Saksan Amazon
Bol - nettikirjakauppa
Antikka - virtuaalidivareita

Gaudeamus-kirja
Sinne ja Takaisin eli Niksun Kootut Kirjavaliot Kiireisille Ihmisille
Zazieweb

Tiikerit

 

Tietäminen on kivaa. Ja netistä saa informaatiota, joskus tietoakin. Hyvin tuo onnistuu aihehakemistoista, joista parhaat ovat minun mielestäni


Starting Point, Suomalaisista ovat käyttökelpoisia Sonera Plaza, Haku.net, Sibelius-akatemian kulttuuripalvelut, Njet,
Fennica, Lisko sekä ennen kaikkea makupalat.

Vaan hakusanoilla se vasta kiva onkin hakea tietoa. Kokeiles suomalaisia sivuja hakevia Kolumbusta tai Ihmemaan hakua, joka hakee yksittäisiä sanoja www-sivuilta. Koko maailmasta kelpaa sivuja hakea hakusanoilla Lycosista, Infoseekista tai Alta vistasta. Uudempi tulokas on valikoitu uutuusluettelo Scout Report. Kun suunnilleen kaikki edellämainitut pannaan yhteen, syntyy Metacrawler tai sitten 1 Second MetaSearch. Paitti että norjalainen Fast Search väittää olevansa kaikista suurin ja kaunein...tiedä häntä. Mutta Googlen news-haku on kätsy tapa hakea tietoa newsseistä. 

Google

 

werhsepd.gif (1132 bytes)

Näihin aikoihin alkaa olla kaksi vuotta siitä, kun kotisivu pystytettiin. Lienee aika panna Web Counter pyörimään! Eli olet sitten kävijä numero 3. 7. 1996 lähtien!

werhsepd.gif (1132 bytes)

 

Sattuu ja tapahtuu...

Yliopistolla, Maailmalla, kulttuurissa, tieteessä, tv:ssä,

Aamun lehdet

Iltalehti, Ilta-Sanomat, Hesari, Nyt, Washington Post, Times, Die Welt, Le Monde, Tiede

Mitäkö teen yliopistolla?

Se on hyvä kysymys. Kahdeksan vuotta mietin asiaa enkä keksinyt. Niinpä päätin jäädä vielä toiseksi kahdeksaksi vuodeksi. Toisin sanoen olen nyt filosofian laitoksen tutkija. Tässä virallinen kotisivuni ja toinen virallinen kotisivu Mielen historia-huippuyksikössä. Väitöskirjani aiheena on tuo mainio kuvassa näkyvä saksalainen filosofi, G. W. Leibniz ja tarkemmin ottaen "G. W. Leibnizin teoria rationaalisesta päätöksenteosta". Leibnizin Monadologian voit lukea tästä.

Osa kirjoitelmistani sijaitsee verkossa : Filosofi hyisessä pohjolassa (Yliopisto-lehti 6/1996), Internet-lähteisiin viittaaminen : alustava katsaus (Tieteessä tapahtuu 4/96), Descartes, Leibniz ja universaalikielen mahdollisuus (Niin & Näin 4/96), G. W. Leibnizin tiedon portaat: Johdatus kirjoitelmaan Meditationes de Cognitione, Veritate et Ideis (1684) (Niin & Näin 2/99), G. W. Leibnizin teokset julkaistaan - ennen pitkää (Tieteessä tapahtuu 6/2000), G. W. Leibniz ja dynamiikka (esitelmä Luonnonfilosofian seurassa) ja kirja-arvostelu Mikko Lahtisen toimittamasta kirjasta Matkoja Utopiaan.
 
 

Tutkijan vaivalloinen "ammatti" on nyt sitten työn alla. Virtuaaliyliopisto on kaukana edessäpäin, oikeassa tutkimuksessa olennaista on takamuksen puuduttaminen kirjastossa. Tieteellisten kirjastojen tietokannat eli Helka, Linda ja Arto ovat päivittäinen apuväline, vaikka kyllä kaupunginkirjaston Helmistäkin apua toisinaan löytyy. Kirjastomaailmassa tapahtuu muutenkin kaikenlaista - katsopa vaikka FinELibiä, joka on kokoelma verkkotietokantoja, Humanistisen tiedekunnan kirjaston virtuaalilukusalia ja lehtisalia, jonne tosin pääsee vain yliopiston ip-osoitteesta.

Myös ulkomaisissa kirjastoissa kannattaa pistäytyä. Ärtsinpiukeita ovat Bibliothèque Nationale de France , Library of Congress ja British Library.

Ensyklopediat ovat aina kiehtoneet minua. Encyclopedia Britannican paperiversiolle ei ole vertaa, mutta verkkoversiokin on ihan hyvä. Encyclopedia.com ja Microsoftin Encarta ovat heppoisempia. Amerikkalaista tietoa antaa Columbian encyclopedia.

Tieteellisessä työssä voi olla hyötyä myös seuraavasta sivusta, josta löytyy 15000 elämänkertaa! Viittausopas auttaa sähköisiin lähteisiin viitatessa. Kielipulmissa taas jelppaa The translator's Home Companion ja Roget's Thesaurus. Tässä vielä ranskan verbien ensyklopedia. Yliopiston ip-osoitteesta kelpaa käyttää NetMotia.

Jokapäiväisessä pyristelyssä voivat auttaa myös HKL, Palsta, Alko, Ask Jeeves, Köyhän opiskelijan keittokirja, Yleisradio, työpaikkoja, Hintavertailu, Sampon Eurolaskin, Universal Currency Converter, email-encoder, Matkailulinkit, Ebookers, Säätiöpalvelu tai Suomen tutkijaliitto.

 

 

Helsingin Yliopiston Kotisivujen TOP40

Harrastukset

Pop on harrastus, osapäivätyö ja intohimo lukemisen ja tuumailun ohella. Levyt pursuilevat hyllyssä, räpellän lisäksi kitaraa vaihtelevalla innokkuudella - pakko se kai on sanoa: silmäteräni on vuoden 1963 Fender Jaguar Lemelson Centerissä. Bändihistoriaan kuuluvat mm. sellaiset orkat kuin The Lunatunes ja Tampere. Toisinaan saatan innostua opettelemaan uuden biisin, vaikka olenkin toivottoman laiska soiton suhteen.. Nykyään pelaa bändi nimeltä Lockman.


Powered by iSOUND.COM

Tavaksi on tullut myös kirjoittaa arvioita ja muutakin Rumbaan, tuohon enemmän tai vähemmän ketterään rockin ajankohtaislehteen sekä Rytmiin, vähemmän ajankohtaiseen rocklehteen.

Olen myös kerännyt kymmenvuotiaasta postimerkkejä, kehtaan myöntää, vaikka suunnilleen viimeiset kymmenen vuotta onkin sen suhteen ollut hiljaiseloa.

Tietokoneen virittelystä uhkasi tulla jo harrastus, mutta nyt asia alkaa olla balanssissa. Pelejä tulee silti pelattua. Kirjanmerkkejä on muutama aiheesta kertynyt.

werhsepd.gif (1132 bytes)

Ja tässä linkki vaimoni, Susannan, kotisivulle!

Feggyn galleriassa tarjolla tänään : Roinilan talossa!
Kestitupa Wanha Roinila

werhsepd.gif (1132 bytes)

Päivän lukemisto

Electronic Telegraph
Futurenet
Suck: Daily
Salon Magazine
Welcome to E! Online - Front Door
Discovery Online
Agora
7 päivää
Wider Screen
Hohto-suomalainen leffalehti

 

Ziff-Davisin tietskarilehdet
Soundi
Pelit-lehti
Anorak!
Britannia Internet Magazine
Kirjastolehti
Keltainen pörssi
Hotwired!
New Yorker
Ylen lehtihuone

Empire - lehti leffafriikeille
Tieteessä tapahtuu
A-lehdet
Spiegel Online
Filmihullu
Aku Ankka WWW:ssä
Hiusverkko
Elektroninen lehtilukusali (Yliopiston koneista)
Synapsi - tiedeuutisia ja keskustelua

 

werhsepd.gif (1132 bytes)

Halpaa hupia

Korsoraattori Mount Rushmore - jenkkien kivikasvot Pistäydy Versaillesissa
Eremitaasi Nettikoneita joka lähtöön Wasa-Museet
Nettikilpailuja Treasures - Euroopan kansalliskirjastojen aarteita Valtion taidemuseo
SPEDEnet Punk kittens Taiteen yleishakemisto
Gay Boyfriend Helsingin ravintolat Mullets galore!
Täällä voit leikkiä julkkisten naamoilla. Maailman kaikki live-tv:t
Broadcast live - tv:tä ja radioita netissä
Pythonline
Hullunkuriset linkit NME radio - ole tarkkari! Hungover.net

Cameltoe report

Neukkuhupia Virtuaali-Helsinki
Suomen Markkuliitto Sudenpentukenraaliarvonimigeneraattori Webbikameroita Suomessa ja muualla
    Tarkka kellonaika

 

werhsepd.gif (1132 bytes)

Tilastot ovat kivoja, vaikkeivat ne olekaan järin luotettavia... Tarjolla on sellaisia Helsingin yliopiston palvelimelta ja Netstatista   Itsetunnon kohottamiseksi voi joskus olla paikallaan katsoa, mistä meitsiin viitataan.