Partio, retkeily & urheilu

Olen partiolainen, harrastan retkeilyä, ja urheilen kyetäkseni ensiksi mainittuihin.

Partio ja retkeily

Henkinen kotini on tarunhohtoisten Limingan Niittykärppien maineikas KoHu-vartio, joka nykyisin vaikuttaa eri puolilla maailmaa toimivana kansainvälisten seikkailijoiden ryhmittymänä. Opiskeluaikoinani toimin Oulun yliopiston mainiossa SOOPA-lippukunnassa. Tätä nykyä elämä on siinä vaiheessa, että päässen kohta aloittamaan koko kaaren alusta, sudarihommista.

Alla on erinäisiä valikoituja partio- ja retkeilysivustoja, joilla on enemmän tai vähemmän tekemistä minun kanssani. 

Urheilu

Kun tulee vanhaksi, on ruvettava harrastamaan liikuntaa pysyäkseen kunnossa. Jotta sitä viitsisi tehdä, kannattaa valita kiinnostava ja hauska laji. Tässä muutama oiva esimerkki tähän tarkoitukseen:

 • Judo

  • Judo harjoittaa notkeutta, voimaa, kestävyyttä, ketteryyttä ja koordinaatiota. Ja on se ainakin minusta huomattavasti kiinnostavampaa kuin vaikkapa punttien nostelu. 
   Judotekniikoiden ideana on tehdä vastustaja vaarattomaksi ilman, että tämä vahingoittuu. Niinpä loukkaantumisriski on varsin kohtuullinen. Itselläni esimerkiksi murtui ensimmäisenä harjoitusvuonna ainoastaan kolme luuta. Pikku kolhuja ja niukautuksia tietysti sattuu ja tapahtuu.

   Pari judoaiheista linkkiä:

 • Kiipeily

  • En saa kiipeilystä ihmeempiä väristyksiä, mutta perustekniikat on hallittava, jotta pystyy retkeilemään monipuolisesti. Valjaiden ja muiden perusvälineiden käyttö tulee tutuksi sisäseinilläkin. Kiipeilykin on hauska tapa pitää yllä voimaa ja koordinaatiota.

 • Sähly

  • Hauskaa joukkuesählinkiä ja puuskutusta edellisten vastapainoksi. Pelaan eläinlääkiksen Kylmä rinki -porukassa, joka taistelee vaihtelevalla menestyksellä yliopiston alimmassa mahdollisessa sählysarjassa.

 


 
 
Päivitetty 10.1.2004