Jouni Niskanen

Yhteystiedot: Osoite huone C324, puh. 50678, elikkä etanapostilla
Fysikaalisten tieteiden laitos
PL 64
00014 Helsingin yliopisto

Email Jouni.Niskanen@helsinki.fi

Tutkimusala: Välienergiafysiikka, ei-kenenkään-maa hiukkas- ja ydinfysiikan välimailla. Papruja vino pino mesonituotosta, antiprotonifysiikasta sekä symmetriarikoista hadronien vuorovaikutuksissa. Näistä löytyisi myös sopivia gradunaiheita.

Opetusala: Kvanttimekaniikkaa eri muodoissa ja -tasoilla, useimmiten kurssit Kvanttimekaniikka I ja Kvanttimekaniikka II. Vuonna 2002-03 syyslukukaudella Modernin kvanttimekaniikan perusteet ja keväällä Aineen rakenne.

Alalta olen värkännyt mieleiseni oppikirjan Kvanttimekaniikka II (Limes ry. 1997).

Laitostehtävät: Kansainvälisen opiskelijavaihdon yhteyshenkilö. Fysiikan laitoksella on runsaasti vaihtosopimuksia, joiden kautta on mahdollista pyrkiä vaihdokkaaksi arvostettuihin eurooppalaisiin yliopistoihin (erityisesti mainostan Heidelbergia, Eindhovenia (Philipsin kotikaupunki Hollannissa), Milanoa ja Santiago de Compostelaa Espanjassa sekä Grenoblea ja Lyonia Ranskassa), sekä Nordplus-verkkoon, joka tarjoaa hyvän mahdollisuuden Pohjoismaihin (Uppsala, Lund, Chalmers, Kööpenhamina, Århus, Bergen, Reykjavik). Tee valintasi ja tule tekemään hakemus tai valitse kohde kanssani.

Harrastuksia: Keretessäni kalastelen. Tätä kirjoittaessa alkaa matikka-aika olla parhaimmillaan, että anteeksi viimeistelemätön jälki. Myös metsissä rymyäminen on mieleistä.