Vox Helsinki on maailmanmuuttoliike

Yksi ajatus, pienikin, voi muuttaa maailman. Ole itse se muutos, jonka haluat nähdä. Areena on Vox Helsinki. Se on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien tapahtumasarja, jossa haetaan vastauksia ja tarjotaan näkökulmia parempaan maailmaan.

VOX 22

Minä kuolen.

Tämä sivu tarvitsee toimiakseen JavaScript -tuen.

Minä kuolen. Suru, kaipaus, rakkaus, ilo, rauha, lepo, pelko, viha. Kuolema herättää tunteita. Syksyn VOX käsittelee aihetta, joka koskettaa meitä jokaista, kehdosta hautaan. Tervetuloa yliopiston juhlasaliin keskiviikkona 19.10.2016 klo 18-20 kuuntelemaan kokemuksia kuolemasta. Ota osaa, tule. Ilmoittaudu >>

Minä kuolen

Pekka Katajisto

"Ikuinen elämä on periaatteessa mahdollista."

Vaikka ihmisen elinikää on saatu venytettyä, rappeutuminen on vääjämätöntä. Kantasolututkija tavoittelee toimeliasta vanhuutta, jossa kuolema muuttuu tautien piinaamasta hiipumisesta äkilliseksi tapahtumaksi.

 

Mari Pulkkinen

"Suru pitäisi oppia ymmärtämään toisin."

Kaksi lastaan menettäneen filosofian tohtorin mukaan suru on ajassamme tabu: häiriö, josta täytyy selvitä tai päästä yli. Vaikenemisen sijaan surusta tulisi puhua ja oppia elämään sen kanssa.

 

 

Minna Lindgren

"Kuolema ei ole vain tragedia vaan myös helpotus."

Kirjailija ja toimittaja ihmettelee, miksi kuolemasta puhutaan vain tragediana. Pitäisi nähdä elämän koko kaari. Kaikki me kuolemme, onneksi. Kun vanhus alkaa hiipua, on mietittävä, milloin operoimisen sijaan kannattaa keskittyä hyvään kuolemaan.

 

 

 

 

Vilja-Tuulia Huotarinen

Surraanko Vain elämää -kyynelten kautta muiden suruja?

Kirjailijan mielestä Suomessa luotetaan liikaa siihen, että luonto ja hiljaisuus hoitavat surun. Julkisuuden henkilöiden kyyneleet voiovat auttaa käsittelemään omaa surua. Kun Huotarinen viimeisteli Seita Vuorelan romaania, kuollut ystävä eli rinnalla ihmisten puheiden kautta.

Antero Mukka

"Lukijalla on oikeus tietää, mutta väkivallalla ei saa mässäillä."

Helsingin Sanomien päätoiittajan mukaan kuolleen omaisten kunnioitus on juurtunut Suomessa syvälle. Lukijalle täytyy perustella hyvin, miksi edesmenneen kuva näytetään lehdessä.

 

 

Satu Vasantola

”Suomalainen toivoo kauniin kuoleman.”

Toimittajan isoäiti koki kauniin, pikaisen ja kohtuullisen kivuttoman kuoleman läheisten ympäröimänä. Suomalaista toivovat useimmat suomalaiset.