Viikin kampus

Viikki-päivänä tupa täynnä abeja

viikki_paiva2011

Jo kymmenettä kertaa järjestetty Viikki-päivä sai abit, lukiolaiset ja muut Viikin kampuksen tarjonnasta kiinnostuneet liikkeelle.

Infokeskus Koronassa 26. syyskuuta järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin muun muassa Viikin kampuksen tiedekuntien opintotarjonnasta ja tutustuttiin Teematoriksi nimetyn messutorin tarjontaan.

Tämä avoimien ovien päivä on suunnattu etupäässä abeille ja muille lukiolaisille, mutta myös muut Viikin kampuksen tarjonnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Erityisesti lukiolaisille suunnatut opiskeluinfot ja tiedeiskut antoivat rautaisannoksen tietoa siitä, miksi kannattaa hakea opiskelemaan bio- ja ympäristötieteelliseen, maatalous-metsätieteelliseen, eläinlääketieteelliseen tai farmasian tiedekuntaan.

– En ollut mikään perinteinen luontoharrastaja, mutta lukiossa lempiaineeni oli biologia, kertoi akatemiatutkija Anna-Liisa Laine puheenvuorossaan.

– Valintaa ei ole tarvinnut katua, eikä töihin lähteminen ei tunnu yhtään ”töihin lähtemiseltä”. Ihmettelen vieläkin välillä, että tästä maksetaan palkkaa, hän jatkoi.  

Viikin tiedekuntien lisäksi paikalla oli ennätysmäisen paljon kampuksen muita toimijoita, muun muassa kampukselle juuri rantautunut Helsingin kaupungin ympäristökeskus. Varsinainen hitti oli Unisportin pisteellä tarjottu mahdollisuus mitata rasvaprosenttinsa ja puristusvoimansa.

Green Office kiinnosti kampuksen omaa väkeä

Viikin yliopistokampus on liittynyt WWF:n Green Office -ympäristöohjelmaan, jonka päämääriä ovat hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen. Green Office -tiimiä vetävät ympäristöasiantuntijat esittelivät teematorilla tulevaa toimintaa ja tavoitteita. 

Suositut kiertokäynnit maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opetus- ja tutkimustilan navettaan ja aistilaboratorioon sekä Yliopistolliseen eläinsairaalaan olivat täynnä kiinnostuneita abeja ja lukiolaisia.

Joukossa oli varmasti myös niitä, jotka Viikki-päivän jälkimainingeissa harkitsevat hakevansa opiskelemaan johonkin Viikin kampuksen tiedekuntaan.

Katso Hakijapalveluiden ottamat valokuvat »»

Tietoa Green Office -hankkeesta »»

Viikki-päivän ohjelma 2011 »»

Teksti ja kuva: Eeva Karmitsa