Viikin kampus

Ilmoita oppilaasi Viikki-päivään!

viikki-paiva

Viikki-päivää eli Helsingin yliopiston Viikin kampuksen avoimien ovien päivää vietetään keskiviikkona 26. lokakuuta 2011 klo 11.45–15.45. Teematori on auki välillä 11.45–15.00. Tapahtumapaikka on Viikin Infokeskus Korona, osoitteessa Viikinkaari 11.

Tapahtuma on suunnattu abeille ja muille lukiolaisille. Bio- ja ympäristötieteellinen, maatalous-metsätieteellinen, eläinlääketieteellinen ja farmasian tiedekunta esittelevät opintotarjontaansa.

Tapahtumaan sisältyy kunkin tiedekunnan abi-info, Hakijapalveluiden katsaus opiskelusta koko yliopistossa ja populaareja miniluentoja, joita kutsumme Tiedeiskuiksi.

Teematori valtaa Koronan aulat. Esittelypisteillä pääsee tutustumaan tieteen sovelluksiin ja esimerkiksi ainejärjestöjen toimintaan. Näytteilleasettajiksi ovat ilmoittautuneet kaikki Viikin tiedekunnat, Hakijapalvelut, ympäristömuutos- ja politiikka oppiaine, akvaattisten tieteiden pääaine, metsätieteiden laitos, kemian ihmeitä à la MMTDK, ympäristötutkimuksen ja -opetuksen yksikkö HENVI ,Tila- ja kiinteistökeskus (Green Office), Avoin yliopisto, Unisport, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Helsinki Business and Science Park, Suomen biologian seura Vanamo, Helix ry, Lipidi ry, Metsäylioppilaat ry sekä Yliopiston farmasiakunta. Unisportin pisteellä voi mitata rasvaprosenttinsa ja puristusvoimansa!

Gardenia tarjoaa opastetun kierroksen trooppisessa puutarhassa sisäänpääsymaksun hinnalla klo 13.00.

ILMOITTAUTUMINEN

Viikki-päivän tutustumiskierrosten osallistujamäärä on tilojen koon vuoksi erittäin rajallinen. Kaikkien on ilmoittauduttava etukäteen, ja kierrokset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Alla on lisätietoa kiertokäynneistä. Valitettavasti Yliopistollisen eläinsairaalan ja aistilaboratorion kierrokset ovat jo täyttyneet.

Siirry kiertokäyntien ilmoittautumislomakkeeseen »»

Abi-infoihin ja tiedeiskuihin sekä teematorille ovat tervetulleita kaikki. Pyydämme kuitenkin opettajia ja opinto-ohjaajia ilmoittamaan oppilasryhmänne etukäteen. Jos olet yksittäinen oppilas, sinun ei tarvitse täyttää seuraavaa lomaketta.

Siirry ilmoittautumislomakkeeseen »»

OHJELMA

11.45–15.00 Teematoriin tutustumista
Teematorilla esittäytyvät tiedekunnat, opiskelijoiden ainejärjestöt, Hakijapalvelut, Unisport ja monet muut Viikin toimijat.

12.00–13.15 Abi-info ja Tiedeiskut salissa 1
Hakijapalvelut kertoo koko yliopiston opetustarjonnasta Farmasian tiedekunnan abi-info
Minustako tutkija?, farmasian teknologian osaston tohtorikoulutettava Petteri Heljo
Bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan abi-info
Tautien evoluution jäljillä, akatemiatutkija Anna-Liisa Laine

TAUKO

13.30–14.30 Abi-info ja Tiedeiskut salissa 1
Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan abi-info
Maailman suurin sontakoe suomalaisnuorten voimin, yliopistonlehtori Tomas Roslin
Eläinlääketieteellisen tiedekunnan abi-info
Miksi geenitutkijan paras kaveri on koira, professori Hannes Lohi

14.45–15.45 KIERTOKÄYNNIT
Lähtö Koronan yläaulasta, tiedottajien pisteeltä.

Kiertokäynneillä pääsee paikkoihin, joiden ovet yleensä pysyvät suljettuina. Osallistujamäärät kierroksille ovat tilojen koon vuoksi rajatut. Tänä vuonna järjestetään kolme kiertokäyntiä, jotka kestävät siirtymineen noin tunnin.

Kierros opetus- ja tutkimustilan navetassa (ryhmän koko 30 henkilöä)

Navetassa asustaa 60 lypsylehmää, joiden avulla tutkitaan muun muassa eläinten ruokintaa ja niiden sairauksien ennaltaehkäisyä. Kaikilla lehmillä on nimet ja kaulassaan pannat, joista ruokintalaitteet ja lypsyrobotti tunnistavat eläimet. Kesällä lehmät ulkoilevat päivittäin.
Lue lisää opetus- ja tutkimustilan navetasta »»

Kierros aistilaboratoriossa (ryhmän koko 15 henkilöä) TÄYNNÄ!!!

Elintarvikkeiden aistinvarainen tutkimus on elintarvikkeiden ominaisuuksien tai miellyttävyyden arvioimista aistien (näkö-, tunto-, haju-, maku- ja kuuloaistin) avulla. Kiinnostuksen kohteita ovat tuotteen ominaisuudet ja koehenkilön suhtautuminen tuotteeseen.

Kierros Yliopistollisessa eläinsairaalassa (ryhmän koko 12 henkilöä) TÄYNNÄ!!!

Yliopistollisessa eläinsairaalassa hoidetaan ja tutkitaan pieneläimiä ja hevosia. Se on Suomen ainoa eläinsairaala, joka toimii 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Vuosittain lähes 20 000 eläinpotilasta saa avun.
Lue lisää Yliopistollisesta eläinsairaalasta »»

Printaa Viikki-päivän juliste (pdf) koulusi tai työyhteisösi ilmoitustaululle!

Lisätietoa antavat Viikin kampuksen tiedottajat

Kirsikka Mattila
, puh. (09) 191 58791 s-posti kirsikka.mattila@helsinki.fi

Sanna Schildt, puh. (09) 191 58018 s-posti sanna.schildt@helsinki.fi

Eeva Karmitsa, puh. (09) 191 58461 s-posti eeva.karmitsa@helsinki.fi.

 

Kuva: Veikko Somerpuro