Viikin kampus

Yliopistollinen eläinsairaala

elainsairaala_viikki

Yliopistollinen eläinsairaala sijaitsee Viikkiä kampusaluetta halkovan Viikintien varressa. Hevosklinikan tallisiipi erottuu yksikerroksisena häntänä rakennuksen itäpäässä. Sairaalan ajanmukaiset tilat mahdollistavat korkeatasoisten eläinlääkintäpalveluiden tarjoamisen kaiken kokoisille eläimille.

hevossairaalaYliopistollinen eläinsairaala tarjoaa palveluita kaikille eläinpotilaille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Sairaalassa hoidetaan vuosittain noin 14 000 pieneläinpotilasta ja 2 000 hevospotilasta.

Pieneläinpotilaista noin 70 prosenttia on koiria, 20 prosenttia kissoja ja loput kaneja, marsuja, hamstereita ja lintuja.

Sairaala on eläinlääketieteellisen tiedekunnan opetussairaala, jossa tulevat alan ammattilaiset oppivat työtään käytännössä. Käytännön työn ja opetuksen lisäksi sairaalassa kehitetään eläinlääkintää ja alan uusia palvelumuotoja.

Merkittävä asia vuonna 2009 oli televisiossa esitetty Eläinsairaala-sarja, joka esitteli Yliopistollisen eläinsairaalan arkea ja eläinlääketieteen ammattilaisten työtä hyvin kattavasti. Esille pääsivät niin koirat, kissat, hevoset kuin lehmät ja siatkin, sillä sarjaa kuvattiin kaikilla osastoilla.

Lue lisää televisiosarjasta »»

Yliopistollisen eläinsairaalan verkkosivut »»

Pieneläinsairaalan ajanvaraus ja päivystys »»


Kuvat: Wilma Hurskainen