Yhteystiedot

Osoite:
Unioninkatu 37 (PL 54)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 0294 1911 (yliopiston vaihde)
faksi: 02941 24835

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Opintotoimisto:
kruununhaka-student@helsinki.fi

Vahtimestarit Unioninkatu 37:
puh. 050 465 4339
tai 02941 24800

Vahtimestarit Unioninkatu 35:
puh. 050 448 7188 tai
02941 23978

Helka

Nelli

Flamma intranet

Tiedekunta Facebookissa

'f' Logo

TUHAT-tutkimustietojärjestelmä

Tiedekulma

Tiedekulma kuva

Tiedekunnan 70-vuotisvideo:

 

 

 

Uutisarkisto

Pohjoismainen palkinto sosiaalityön professori Synnöve
Karvinen-Niinikoskelle

Sosiaalityön professori Synnöve Karvinen-Niinikoskelle yhteiskuntapolitiikan laitokselta on myönnetty sosiaalityön pohjoismaisten yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyökomitean kunniapalkinto sitoutuneesta ja merkittävästä kehittämistyöstä sosiaalityön opetuksen ja sosiaalityöntekijäkoulutuksen alalla.

Palkinto on joka toinen vuosi myönnettävä kunniapalkinto, jonka Pohjoismainen sosiaalikorkeakoulukomitea (Nordisk socialhögskolekommitté) on vuodesta 2003 alkaen myöntänyt ansioituneelle pohjoismaiselle sosiaalityön opettajalle ja/tai tutkijalle.

Professori Karvinen-Niinikosken tutkimusintresseinä ovat olleet muun muassa   sosiaalityön asiantuntijuuden ja ammattikäytäntöjen ja työolojen kehittäminen. Hän on tunnettu monista oppikirjoista ja kehittävän työnohjauksen käsitteen kehittämisestä.

Karvinen-Niinikoski on ollut Helsingin yliopistossa perustamassa ja kehittämässä Mathilda Wrede- ja Heikki Waris-instituutteja. Sosiaalityöntekijäkoulutuksen tiiviit yhteydet käytännön työelämään ovat tärkeitä osaavan työvoiman rekrytoinnissa ja alalla pysymisessä. Karvinen-Niinikoski on ollut aktiivinen myös korkeakoulupolitiikassa.  Muun muassa kansallisen sosiaalityön yliopistoverkosto Sosnetin johtoryhmän pitkäaikaisena jäsenenä hän on ollut luomassa  
erikoissosiaalityöntekijäkoulutusta, ammatillista lisensiaatin
tutkintoa.

Nykyisin Karvinen-Niinikoski vastaa sosiaalityön
ruotsinkielisestä maisterikoulutuksesta ja jatko-opinnoista, joista Helsingin yliopistolla on yhteistyössä Svenska social- och
kommunalhögskolanin kanssa valtakunnallinen vastuu.

24.8.2009 Mari Peltonen