Opiskelijaksi valtiotieteelliseen tiedekuntaan?

Tervetuloa tutustumaan valtiotieteellisen tiedekunnan opintotarjontaan! Tiedekunta ottaa uusia opiskelijoita joko valintakokeen (yhteishaku) tai suoritettujen yliopisto-opintojen (maisterivalinta, siirtohaku ja avoimen väylä) perusteella. Lisäksi opiskelupaikka voidaan myöntää tiedekilpailujen perusteella.

Pääset tutustumaan tiedekunnan oppiaineisiin esittelysivulla. Myös opintopolku.fi-hakujärjestelmässä on kattavat tiedot kunkin aineen sisällöstä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Päävalinnan hakuaika vuodelle 2016 on 16.3.–6.4.2016. Kattavat hakutiedot löytyvät opintopolusta, jossa myös itse haku tapahtuu. Hakukelpoisuusvaatimukset löydät täältä.

Tiedekunnan valintamäärät sekä muuta hyödyllistä tietoa valintakokeisiin liittyen löydät tämän sivun vasemmasta palstasta. Valintakoekirjallisuuden löydät täältä. Tutustuminen aikaisempiin valintakoekysymyksiin voi olla hyödyllistä.

Tarvitsetko erityisjärjestelyjä valintakokeessa? Lue lisää täältä.

Avoimen väylä on sinulle mahdollinen hakuväylä, mikäli sinulla ei vielä ole opiskelupaikkaa ja olet suorittanut riittävästi hakukohteen opintoja avoimessa yliopistossa. Avoimen väylän hakuaika päättyy 29.4.2016.

Maisterivalinnassa voit hakea, mikäli sinulla on jo aikaisempi korkeakoulututkinto ja olet lisäksi suorittanut riittävästi hakukohteen opintoja. Maisterivalinnan hakuaika päättyy 6.4.2016.

Siirto-opiskelijavalinnassa voit hakea, mikäli opiskelet parhaillaan toisessa yliopistossa tai Helsingin yliopiston toisessa tiedekunnassa ja olet suorittanut tarpeeksi hakukohteen opintoja. Siirtovalinnan hakuaika päättyy 29.4.2016

Mahdolliset valintoja koskevat kysymykset voit osoittaa tiedekunnan opintotoimistoon valt-optoim[ä]helsinki.fi.

Helsingin yliopiston sivut hakijoille

 

 

Siirry etusivulle