Yhteystiedot

Kanslia:
Unioninkatu 37 (PL 54)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 0294 1911 (yliopiston vaihde)
faksi: 02941 24835

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Opintotoimisto:
valt-optoim (at) helsinki.fi

Vahtimestarit Unioninkatu 37:
puh. 050 465 4339
tai 02941 24800

Vahtimestarit Unioninkatu 35:
puh. 050 448 7188 tai
02941 23978

Helka

Nelli

Flamma intranet

Tiedekunta Facebookissa

'f' Logo

TUHAT-tutkimustietojärjestelmä

Tiedekulma

Tiedekulma kuva

Tiedekunnan 70-vuotisvideo:

 

 

 

Valtiotieteellinen tiedekunta
Valta- ja vastavirtaa yli 70 vuotta!

Tiedekuntamme tutkii yhteiskuntaa. Koulutamme asiantuntijoita, jotka ymmärtävät yhteiskunnallisia ilmiöitä ja osaavat asettaa ne historialliseen ja yhteiskunnalliseen kontekstiin. Tiedekuntaan kuuluu kolmetoista oppiainetta, viisi tutkimuskeskusta ja kaksi laitosta. Henkilöstöä on noin neljäsataa ja opiskelijoita yli neljätuhatta.

Katso tiedekuntaa esittelevä video YouTubesta!

Uutinen

Virolaista identiteettiä pyrittiin muokkaamaan EU-keskustelussa

Mediasta välittyvä viesti siitä, miten Viron ja sen kansalaisten pitäisi EU:hun liityttäessä muuttua, on ristiriidassa samassa yhteydessä esitetyn väitteen kanssa siitä, ettei EU-jäsenyys muuttaisi Viroa, väittää Sigrid Kaasik-Krogerus tuoreessa väitöksessään. Tutkimuskohteena on maan suurin sanomalehti Postimees.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Smart Energy Transition hanke: sata uuden energian kokeilua

Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus ja Motiva keräävät nyt tietoa edelläkävijäyritysten ja -kuntien uuden energian kokeiluhankkeista. Tuloksia hyödynnetään muun muassa julkisen sektorin kokeilutoiminnan kehittämisessä.

Lue lisää Motivan sivuilta »»

Kuvituskuva

Uutinen

Juha Herkmanille Vuoden Oppikirjailijapalkinto

Akatemiatutkija Juha Herkman sai Suomen tietokirjailijat ry:n Vuoden 2016 Oppikirjailijapalkinnon mediaa ja viestintää käsittelevistä oppikirjoistaan. Oppikirjailijapalkinnot jaettiin opetusalan Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 30. tammikuuta.

Lue lisää Suomen tietokirjailijoiden sivuilta »»

Kuvituskuva

Uutinen

Kaarina Isoherrasen väitöskirjaa ladattu yli kymmenentuhatta kertaa

Tohtori Kaarina Isoherranen väitteli joulukuussa 2012 valtiotieteellisestä tiedekunnasta otsikkonaan "Uhka vai mahdollisuus – moniammatillista yhteistyötä kehittämässä". Nyt tätä sosiaalipsykologian väitöskirjaa on ladattu yliopiston sähköisestä e-thesis -arkistosta huikeat 10 408 kertaa!

Lue lisää »»

Kaarina Isoherranen

Uutinen

Nuorten liikunnan lisääminen vaatii useita keinoja

Murrosiässä liikkuminen vähenee ja istuminen lisääntyy. Lasten ja nuorten vähäinen liikunta ja yhä lisääntyvä paikallaan istuminen heikentävät heidän fyysistä ja psyykkistä terveyttään. Helsingin yliopiston hankkeessa tutkitaan ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevia nuoria.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Valtiotieteellisen dekaaniksi professori Hannu Nieminen

Valtiotieteellisen tiedekunnan dekaaniksi on valittu viestinnän professori Hannu Nieminen. Helsingin yliopiston hallitus otti dekaaniksi Niemisen rehtorin esityksestä.

Lue lisää »»

Dekaani Hannu Nieminen

Uutinen

Muuttovirrat jarruttavat pääkaupunkiseudun ikääntymistä

Vastikään julkaistun raportin mukaan pääkaupunkiseutu on viimeisten vuosikymmenten aikana ollut Euroopan nopeimmin kasvavia kaupunkiseutuja. Nopean väestönkasvun ansiosta pääkaupunkiseudun ja koko Helsingin seudun alue- ja väestörakenteet ovat olleet voimakkaassa muutostilassa.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Miksi vain suomalainen osaaminen on osaamista?

Sisäministeri Petteri Orpo ehdotti turvapaikanhakijoiden työllistämiseksi palkanalennuksia, ja ulkomaalaisten työssäkäyntiä on haluttu kohentaa muillakin muutoksilla. Puutteellinen kielitaito ajaa maahanmuuttajat ja siten myös turvapaikanhakijat valtaväestöä heikompaan työmarkkina-asemaan, mutta ovatko kahden kerroksen työmarkkinat ratkaisu työllistämiseen ja kotouttamiseen?

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Harlemin jazz-tanssin vastaanotto valtavirran mediassa

Harri Heinilä tarkastelee 16.1. Helsingin yliopistossa tarkastettavassa väitöksessään Harlemin jazz-tanssia valtavirran lehdissä vuosien 1921 ja 1943 välillä. Harlemin jazz-tanssi tarkoittaa erilaisia jazz- ja swing-musiikkiin liittyviä tansseja kuten lindy hop, charleston ja steppi-tanssi, joita harlemilaiset tanssivat niin Harlemissa kuin sen ulkopuolella.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Liisa Laakson jäähyväspuhe Helsingin yliopistolle

Liisa Laakso siirtyy Tampereen yliopiston rehtoriksi ja laitoksen johtaja Jussi Pakkasvirta on valittu alue- ja kulttuurintutkimuksen professoriksi. Tässä ohessa Liisa Laakson jäähyväispuhe yhteisestä läksiäistilaisuudesta, joka järjestettiin otsikolla Jäähyväiset valtsikalle - muistoja yhteiskuntatieteiden tulevaisuudesta.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Joulun valmistujaisjuhlat

Joulukuun valmistujaisjuhlaan osallistui tällä kertaa noin 300 vierasta, joista valmistuneita oli yhteensä 83. Juhlassa palkittiin myös parhaimmat pro gradu -tutkielmat sekä jaettiin Hyvän opetuksen -palkinto tiedekunnan opettajalle.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Älypuhelimen käyttö yksin onkin sosiaalista

Älylaitteiden käyttö ei riipu vain teknisistä ratkaisuista tai yksilön mieltymyksistä. Sen sijaan sosiaalisilla tekijöille on iso vaikutus siihen, miten laitteita käytetään ja miten ne koetaan, käy ilmi Eeva Raidan 18.12. tarkastettavasta väitöskirjasta.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

 

Uutiset tiedekunnassa, arkisto »»

Väitökset tiedekunnassa, arkisto »»