Yhteystiedot

Kanslia:
Unioninkatu 37 (PL 54)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 0294 1911 (yliopiston vaihde)
faksi: 02941 24835

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Opintotoimisto:
valt-optoim (at) helsinki.fi

Vahtimestarit Unioninkatu 37:
puh. 050 465 4339
tai 02941 24800

Vahtimestarit Unioninkatu 35:
puh. 050 448 7188 tai
02941 23978

Helka

Nelli

Flamma intranet

Tiedekunta Facebookissa

'f' Logo

TUHAT-tutkimustietojärjestelmä

Tiedekulma

Tiedekulma kuva

Tiedekunnan 70-vuotisvideo:

 

 

 

Valtiotieteellinen tiedekunta
Valta- ja vastavirtaa yli 70 vuotta!

Tiedekuntamme tutkii yhteiskuntaa. Koulutamme asiantuntijoita, jotka ymmärtävät yhteiskunnallisia ilmiöitä ja osaavat asettaa ne historialliseen ja yhteiskunnalliseen kontekstiin. Tiedekuntaan kuuluu kolmetoista oppiainetta, viisi tutkimuskeskusta ja kaksi laitosta. Henkilöstöä on noin neljäsataa ja opiskelijoita yli neljätuhatta.

Katso tiedekuntaa esittelevä video YouTubesta!

Uutinen

Sosiaalisessa mediassa on vaikea olla aito

Ihmiset tekevät sosiaalisessa mediassa profiilityötä pitääkseen yllä aitouden vaikutelmaa, selviää Suvi Uskin 4.12. tarkastettavasta väitöskirjasta.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Valtio-opin lehtori Erkki Berndtson jää eläkkeelle yli neljänkymmenen vuoden jälkeen

Lehtori Erkki Berndtson on opettanut valtio-oppineita jo vuodesta 1969, kun hän pääsi tuuraamaan eduskuntaan pyrkivää Ulf Sundqvistia. Berndtson on opettanut suurta osaa Helsingin yliopiston valtio-opin opettajista ja professoreista. Hän on myös kirjoittanut useamman oppikirjan. Erkki Berndtson on oppiaineessaan arvostettu henkilö ja lähes instituutio itsessään. Eikä pelkästään pitkän uransa vuoksi.

Lue lisää »»

Erkki Berndtson

Uutinen

Valtiotieteellinen tutkii blogi: Big Data, Public Participation, Sustainable Innovation and the Pullip Doll

Yliopistotutkija Petteri Repo kirjoittaa Valtiotieteellinen tutkii -blogissa aiheesta: "Big Data, Public Participation, Sustainable Innovation and the Pullip Doll". Lukaise kirjoitus, jossa käsitellään kiinnostavaa Big Data -tutkimusta ja samalla selviää mikä on Pullip -nukke.

Lue lisää »»

Kuva: Petteri Repo, Pullip disco

Uutinen

Marraskuun manifesti

Juha Sipilän hallituksen ohjelman keskeisiin iskusanoihin kuuluvat "uudistuva Suomi", "kestävän talouden Suomi", "osaaminen ja koulutus", "hyvinvointi ja terveys", "digitalisaatio, kokeilut, normit" sekä "luottamus". Yksi päätavoitteista on, että kymmenen vuoden kuluttua Suomi on koulutuksen, osaamisen ja modernin oppimisen kärkimaa.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Dekaani valtiotieteelliseen tiedekuntaan

Helsingin yliopisto hakee valtiotieteelliseen tiedekuntaan dekaania johtamaan 1.1.2016 alkaen tiedekunnan toimintaa ja tukemaan rehtoria yliopiston johtamisessa. Dekaanin toimikausi kestää 31.12.2017 asti.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Kuka vastaa vanhusten hoidosta?

Vuonna 2013 voimaan astunut vanhuspalvelulaki ei ole ratkaissut vanhushoivan järjestämiseen liittyviä ongelmia, esittää Hanna-Kaisa Hoppania tuoreessa väitöskirjassaan Care as a Site of Political Struggle. Hoppanian mukaan Suomessa ei ole tehty poliittisia ratkaisuja vanhushoivan yhteiskunnallisen vastuun tasosta.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Kansakunnan mielenliikkeet sosiaalisessa mediassa -tutkimukselle miljoonarahoitus

Suomen Akatemia on valinnut "Kansakunnan mielenliikkeet"-hankkeen yhdeksi Digitaalisten ihmistieteiden ohjelmassa rahoitetuista tutkimushankkeista. Tutkimuskonsortiolle myönnetty 1,1 miljoonan euron rahoitus käynnistää monitieteisen tutkimuksen sosiaalisen median aineistojen analysoimiseksi. Tutkimuksen kohteena on Suomi24, Suomen laajin aihekeskeinen foorumi.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Miten käsitellä paremmin pakolaisten tuloa Suomeen?

Suomeen on lyhyessä ajassa saapunut ennätysmäärä pakolaisia Lähi-idästä samaan aikaan, kun maamme joutuu selviytymään vaikeista taloudellisista ongelmista. Suomen johtavat sosiaalipsykologian asiantuntijat ilmaisevat tutkimustietonsa pohjalta näkemyksensä tilanteesta.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Väitös: oma itse tutkimuskohteena psyykkisen sairastumisen ja kuntoutumisen prosessissa

Valtiotieteiden lisensiaatti Päivi Rissanen tutkii 13.11. tarkastettavassa väitöksessään psyykkisen sairastumisen ja kuntoutumisen prosessia omakohtaisen kokemuksensa kautta.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Valtiotieteellisen dekaani Liisa Laakso Tampereen yliopiston rehtoriksi

Valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani professori Liisa Laakso on valittu Tampereen yliopiston rehtoriksi. Hänen toimikautensa alkaa Tampereella ensi vuoden alussa. Onnittelemme lämpimästi Liisa Laaksoa ja toivotamme hänelle menestystä uusiin haasteisiin!

Lue lisää Tampereen yliopiston sivuilta »»

Tampereen yliopiston uusi rehtori Liisa Laakso

 

Uutiset tiedekunnassa, arkisto »»

Väitökset tiedekunnassa, arkisto »»