Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Helsingin yliopisto
 

Urapalvelut

Palvelut:

Yhteystiedot:

Käyntiosoitteet: (yliopiston päärakennus)
Työelämäneuvonta: Fabianinkatu 33, 1 krs., 00170 Helsinki
Muut toiminnot: Yliopistonkatu 2 F (porttikongista sisään)
Posti: PL 3, 00014 Helsingin yliopisto
Puhelin: 02941 22125
Sähköposti: urapalvelut(at)helsinki.fi


Yhteystiedot:
Työelämäneuvonta, henkilökunta
ja yhteyshenkilöt tiedekunnissa

Palkkaa harjoittelija: tarjoa harjoittelupaikka

Harjoittelija tuo uusinta tietoa

Harjoittelijalla voi teettää erilaisia selvityksiä, kyselyjä tai muuta organisaatiota hyödyttävää tutkimusta sekä erilaisia projekteja. Harjoittelija tuo yritykseen tuoretta ajattelua ja tietoa. Harjoittelun kautta työnantaja pääsee tutustumaan osaaviin ihmisiin ja lisää tunnettavuuttaan työnantajana yliopisto-opiskelijoiden parissa.

Helsingin yliopistosta monen alan osaajia

Kaikkiin Helsingin yliopistossa suoritettaviin tutkintoihin voidaan sisällyttää harjoittelua. Yliopiston oppiainevalikoima on Suomen laajin, joten harjottelijoita voi etsiä monenlaisiin tarpeisiin. Alakohtaista tietoa saa tiedekuntien ja ainelaitosten harjoitteluvastaavilta.

Harjoittelupaikan tarjoaminen

Harjoittelupaikan tarjoaminen käy vaivattomasti RekryForumilla. Edellytyksenä on, että harjoittelusta maksetaan korvaus. Urapalvelut voi välittää tiedon tarjotusta harjoittelupaikasta myös toiveiden mukaisten ainelaitosten opiskelijoille.

Rekisteröidy ja jätä harjoittelupaikkatarjous:
>> RekryForum

Mitä työnantajalta edellytetään?

Harjoittelijan palkka on keskimäärin 1350 euroa kuukaudessa alasta riippuen. Harjoittelujakso kestää koulutusalan vaatimuksista ja työnantajan toiveista riippuen yhdestä kuuteen kuukauteen.

Jotta opiskelija saisi harjoittelun liitettyä osaksi opintojaan, työtehtävien tulisi olla sellaisia, että opiskelija pääsee hyödyntämään opinnoissaan hankkimiaan tietoja ja taitoja. Kun harjoittelu on osa opintoja, sen tulee olla ohjattua.

Tutustu Aarresaaren oppaaseen Antoisa harjoittelu - opas harjoittelupaikalle. Opas tarjoaa hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä harjoittelun järjestämiseksi ja ohjauksen toteuttamiseksi.

Urapalvelujen tuottama Laadukas harjoittelu - Käsikirja harjoittelun ohjaukseen ja työkokemuksen hyödyntämiseen on kaikkien harjoittelun ohjaajien käytettävissä työpaikoilla.

Yhteistyö yliopiston kanssa

Yliopistolla opiskelijan ainelaitos/tiedekunta päättää siitä, hyväksytäänkö harjoittelu osaksi opiskelijan opintoja. Prosessi etenee siten, että opiskelija hakee työnantajan tarjoamaa harjoittelupaikkaa ja hyväksyttää harjoittelun omalla ainelaitoksellaan. Harjoittelun tavoitteet saavutetaan parhaiten, kun työpaikka ja ainelaitos toimivat yhteistyössä ja keskusteluyhteydet pidetään avoimina molempiin suuntiin.

Lisätietoja harjoittelusta antaa

harjoittelusta vastaava suunnittelija
Merja Enkovaara-Pälvi
puhelin: 02941 22343
sähköposti: merja.enkovaara-palvi(at)helsinki.fi.

Viestintä

Työpaikat

Aarresaaren ilmoitukset

Hankkeet ja yhteistyö

Olemme osa valtakunnallista yliopistojen ja korkeakoulujen ura- ja rekrytointipalvelujen verkostoa Aarresaarta.