Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Eurooppalainen huippuyliopisto
 

Tie tohtoriksi

Yleisohjeet väittelijöille:

Julkaiseminen

Helsingin yliopiston kirjasto

Väittelyluvan saatuaan väittelijä painattaa väitöskirjan tai julkaisee sen elektronisesti. Väittelijä valitsee kirjapainon. Väitöskirjan painatuksesta löytyy tietoa esimerkiksi Unigrafian väittelijän palvelusivuilta.

Elektronisesta julkaisemisesta on lisätietoja E-thesiksen sivuilla http://ethesis.helsinki.fi. Väittelijä huolehtii myös väitöskirjan jakelusta, väitöstilaisuuden ja mahdollisten juhlallisuuksien järjestämisestä sekä väitöksestä tiedottamisesta.

Väitöskirjasta painetaan yliopistolle luovutettavia ilmaiskappaleita väittelijän omaan käyttöön tai myytäväksi painettujen lisäksi. Elektronisesta julkaisusta toimitetaan yliopiston jakeluun paperiversioita. Yliopistolle luovutettavista kappaleista sekä niiden jakelusta kerrotaan tarkemmin E-thesiksen sivuilla.

Väitöstilaisuus on julkinen ja kaikille avoin. Väitöskirjoja "riiputetaan" kymmenen vuorokautta ennen väitöstilaisuutta yliopiston virallisella ilmoitustaululla päärakennuksen uuden puolen ala-aulassa, Fabianinkatu 33. Ylivahtimestari kiinnittää väitöskirjan nimilehden ilmoitustaululle, ja väitöskirja on nähtävissä ylivahtimestarin huoneessa (Fabianinkatu 33, huone 1131). Jos väitöskirja valmistuu viime hetkessä, voi väittelijä anoa tiedekunnan dekaanilta lyhennettyä, viiden vuorokauden riiputusaikaa. Tämä pitää tehdä ennen kymmenen vuorokauden riiputusajan alkamista.

Yliopiston päärakennuksen ylivahtimestarille (Fabianinkatu 33, pohjakerros) luovutetaan kolme (3) kappaletta väitöskirjaa, joko painettua tai elektronisesti julkaistun väitöskirjan paperiversiota, vähintään kymmenen päivää ennen väitöstilaisuutta. Ylivahtimestari toimittaa näistä yhden kappaleen kanslerille ja rehtorille. Edellä mainittu riiputuskappale säilytetään ylivahtimestarin huoneessa (Fabianinkatu 33, huone 1131).

Tiedekunnan kanslia antaa tarkemmat ohjeet eri tahoille luovutettavista väitöskirjoista väittelyluvan myöntämisen yhteydessä.

Vanhan tavan mukaan väittelijä luovuttaa väitöskirjansa henkilökohtaisesti vastaväittäjälle ja kustokselle.

Yliopisto myöntää apurahoja väitöskirjatyön loppuun saattamiseksi. Lisätietoja Flammasta.

Väittelijä voi hakea yliopistolta väitöskirjatukea (enintään 1000 euroa kuitteja vastaan) korvaamaan ilmaiskappaleina luovutettavien väitöskirjojen kuluja.Lisätietoja ja hakulomake löytyvät Flammasta.

Tiedustelut numerosta (09) 02941 22386.

Kannattaa myös selvittää, onko mahdollisuus saada verovähennyksiä väitöskirjakuluista.