Uskontotiede

Yhteystiedot

Teologinen tiedekunta
Humanistinen tiedekunta
Uskontotiede
PL 59
00014 Helsingin yliopisto

Käyntiosoite: Unioninkatu 38E (myös esteetön käynti)

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi
teol-info at helsinki.fi

Puh. 02941 911 (vaihde)

Puhelinluettelo
Hae yhteystietoja

Tervetuloa!

Uskontotieteen oppiaine on yksi teologisen tiedekunnan viidestä opetusta antavasta yksiköstä. Samalla se muodostaa yhden teologisen tieteenalan.

Uskontotiede on osa sekä humanistista että teologista tiedekuntaa. Oppiaineessa on opiskelijoita molemmista tiedekunnista.

Uskontotieteessä tutkitaan erilaisia uskonnollisia ilmiöitä ja uskontoperinteitä sekä niihin liittyviä tapoja, uskomuksia, kirjoituksia ja instituutioita. Ajankohtaisia tutkimusteemoja ovat esimerkiksi uudet uskonnolliset liikkeet, islam Euroopassa, uskonto ja ideologiat, tai uskonnon ja politiikan välinen suhde. Myös evoluutiopsykologian, biologisten ja kulttuuristen tekijöiden vaikutus uskonnolliseen ajatteluun kiinnostavat alan tutkijoita.

Oppiaineessa työskentelee yli kaksikymmentä oman erikoistumisalansa asiantuntijaa ja opettajaa. Perustutkinto-opiskelijoita on runsas sata ja väitöskirjaa valmistelevia jatko-opiskelijoita noin viisikymmentä.

Näiltä sivuilta löydät tietoa tutkimuksesta ja opetuksesta, uskontotieteen tutkijoista ja julkaisuista sekä ajankohtaisista tutkimushankkeista.