Teologisen tiedekunnan tohtoripromootio

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tälle sivulle kootaan usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos et löydä täältä vastausta, ota yhteyttä promootiosihteeri Maarit Elo-Valenteen, maarit.elo-valente@helsinki.fi.

 

Kuka voi osallistua promootioon?

Kevään 2017 promootioon voivat osallistua kaikki ne, jotka ovat valmistuneet joko teologian tai filosofian tohtoriksi teologisesta tiedekunnasta edellisen tohtoripromootion jälkeen. Edellistä promootiota vietettiin toukokuussa 2011.

Viimeinen tiedekuntaneuvoston kokous, jossa väitöskirja voidaan hyväksyä, pidetään 25.4.2017. Tämä tarkoittaa, että väitöstilaisuus on käytännössä järjestettävä viimeistään 15.3.2017. Niitä, jotka eivät ole vielä väitelleet, kehotetaan olemaan yhteydessä omaan väitöskirjan valvojaansa.

 

Voinko tulla promootioon ilman hattua?

Uudet promovoitavat tohtorit eivät voi osallistua promootioon ilman hattua. Tilaisuudessa promoottori asettaa hatun kunkin promovendin päähän, mikä on merkki heidän tohtorinarvostaan. Yleisöllä ja kutsuvierailla ei tarvitse olla hattua, mutta heidän joukossaan olevat tohtorit tuovat oman hattunsa mukanaan ja asettavat sen päähänsä promoottorin merkistä.

 

Mistä saan tohtorinhatun?

Tohtorinhattuja myyvät monet hattuliikkeet, kts. lisätietoja "Tohtorinhattu"-sivulta. Hatun ei kuitenkaan tarvitse olla oma, sen voi lainata, kunhan se on teologisen tiedekunnan violetti hattu.

 

Mitä teen jos en halua osallistua jumalanpalvelukseen?

Jumalanpalvelukseen osallistuminen ei ole pakollista. Promootioaktista lähdetään suoraan juhlallisena kulkueena kohti tuomiokirkkoa. Ne, jotka eivät halua tulla kirkkoon sisälle, voivat poistua kulkueesta kirkon ovella ja palata takaisin yliopistolle. Jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan kirkkokahvit juhlasalin lämpiössä.