Teologisen tiedekunnan tohtoripromootio 27.5.2011

Promootio 2011

Ilmoittautuminen ja juhlallisuudet

Promovoitavat

 

Yhteystiedot

Teologinen tiedekunta
Promootio 2011
PL 33 (Aleksanterinkatu 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Kaikissa promootioon liittyvissä kysymyksissä voi lähettää sähköpostia osoitteella teol-promootio@helsinki.fi

Promootiosihteeri Elina Kuusisto, puh (09) 191 23859
 

Pukeutuminen

Promootioakti

Promovoitava tohtori, nainen
Vihittävillä naistohtoreilla tulee olla juhlapuku, joka on joko papinpuku tai musta, täyspitkä, pitkähihainen ja pääntieltään yksinkertainen leninki tai pitkähkö jakkupuku. Aktin juhlapuvun materiaalin tulee olla hillittyä, ei kimaltelevaa. Käsineitä ei käytetä. Korujen tulee olla yksinkertaisia.

Promovoitava tohtori, mies
Vihittävillä miestohtoreilla tulee olla promootioaktissa juhlapuku, joka on joko papinpuku tai frakki mustin liivein. Kengät ovat mustat (mielellään nauhalliset). Frakin kanssa ei tule käyttää valkoisia käsineitä.

Kutsuvieraat, nainen
Aktin naisyleisö pukeutuu kuten vihittävät naistohtorit.

Kutsuvieraat, mies
Aktin miesyleisö pukeutuu kuten vihittävät miestohtorit tai käyttää tummaa pukua, joka tarkoittaa tummasävyistä, esimerkiksi sinistä, mustaa tai harmaata kokopukua. Kangas voi olla himmeästi raitainen. Paidan tulee olla valkoinen ja kenkien mustat. Solmion tulee olla yksivärinen, tummasävyinen tai hopeanvärinen. Aktin yleisön ei kuulu käyttää muuta hattua kuin tohtorinhatua, jonka väitelleet vieraat ottavat mukaansa.

Kunniamerkit
Tohtoreilla on mukana tohtorinhatut sekä suuret kunniamerkit. Kunniamerkit kiinnitetään vasemmalle puolelle, miehillä rintataskun yläpuolelle siten, että merkkien nauhojen yläreuna on noin kaksi senttimetriä takinkäänteen napinläven alapuolella. Myös naiset kiinnittävät merkit vasemmalle puolelle. Arvokkain merkki kiinnitetään oikeanpuolimmaiseksi.

 

Promootiopäivälliset

Promovoitava tohtori, nainen
Päivällistilaisuudessa vihittävien naistohtoreiden tulee pukeutua joko papinpukuun tai mustaan iltapukuun.

Kutsuvieraat, nainen
Naisvieraiden juhlapuku voi olla papinpuku, aktissa käytetty musta juhlapuku tai värikäs leninki. Naisvieraiden iltapuku voi olla avokaulainen, olkaimeton ja käsivarret paljastava, mutta pitkähelmainen. Materiaali voi olla juhlavaa, kuten silkkiä, samettia, brokadia, sifonkia tms. Iltalaukun tulee olla pieni ja siro ja korujen juhlavia. Rannekelloa ei yleensä käytetä. Naisvieraat voivat käyttää samaa juhlapukua sekä päivä- että iltatilaisuudessa esimerkiksi siten, että aktissa käytettävän jakun alla on avokaulainen iltajuhlapuku.

Promovoitava tohtori ja kutsuvieraat, mies
Vihittävien miestohtoreiden sekä muiden miesvieraiden juhlapukuna iltatilaisuudessa on joko papinpuku, frakki valkoisin liivein tai tummapuku. Frakin kanssa kengät ovat mustat kiiltonahkakengät. Ulkomaisilla vierailla voi olla frakkia vastaava ns. formal dinner jacket. Suuret kunniamerkit kuuluvat myös iltatilaisuuteen.

 

Tarjouksia juhlapuvuista

VIP-juhlapuvut

 • Antavat tarjouksen 20% kaikista frakeista ja promootioon sopivista juhlapuvuista promovendeille ja muille promootioon osallistuville.
 • Yhteystiedot: Arkadiankatu 21, 00100 Helsinki
  p. 09-458 4620
  www.vip-juhlapuvut.fi
 •  

  Tapiolan juhlapuku

 • Frakkivuokra 80 euroa sisältäen puvun, valkoisen ja mustan liivin, paidan, lakerikengät, kalvosinnapit sekä puvun pesetyksen.
 • Naisten promootioasuista sekä iltapuvuista -25% alennus
 • Yhteystiedot: Kauppamiehentie 1
  p. (09) 455 6102
  www.tapiolanjuhlapuku.fi