Hemmon pääsivulle


Heprean aakkosjärjestyksen opettelu


Sanaston ja sanakirjan käyttöä nopeuttaa huomattavasti, jos aakkosjärjestys on hallinnassa. Tällä harjoituksella voit treenata asiaa.

Homma pyrkii jäljittelemään oikeaa sanakirjan pläräystilannetta ja toimii seuraavasti: Alta löytyvän mustan taulukon vasemmassa reunassa odottelee jo ensimmäinen sijoitettava kirjain. Klikkaa alla olevan sanakirjan sivujen väleistä näkyvistä lappusista sitä, joka on mielestäsi lähinnä kyseisen aakkosen paikkaa. (Sanakirjojen järjestys on yleensä länsimainen eli alef on lapuista ylin.) Näkyviin tulee sillä kohdalla oleva kirjain. Jos meni heti oikein, saat kuusi pistettä ja näkyviin tulee seuraava aakkonen. Teoreettinen maksimipistemäärä on siis 23 * 6 = 138.

Jos erehdyit 1-2 paikalla, sinulla on vielä mahdollisuus saada neljä pistettä, ja jos 3-4 paikalla, kaksi p. – muutoin nolla. Seuraava klikkaus on kriittinen: yritä uudestaan. Jos siirryit väärään suuntaan, menetät puolet ensimmäisellä klikkauksella saamistasi pisteistä. Jos osuit nyt oikeaan, saat 1. klikkauksen lupaamat pisteet. Muissa tapauksissa toinen ja sitä seuraavat klikkaukset eivät vaikuta pisteisiisi. Löydettyäsi oikean paikan osumalamppu syttyy, kyseinen kirjain on pelistä poissa ja saat seuraavan.

Huom. Tämä ei ole ihan helppo harjoitus. Siksi sinulle näytetään myös kirjainten nimet, tiedetyt kirjaimet jäävät näkyviin oikeille kohdilleen sanakirjan alle ja laput ovat eri värisiä. Kun homma alkaa sujua, voit vaikeuttaa sitä poistamalla yhden tai useamman näistä "suunnistusta" helpottavista avuista.


Näytä kirjainten nimet  Jätä tiedetyt näkyviin    Näytä laput väriryhmissä

 

 
                                             

Kirjain Pisteet Osuma Kokonaispisteet
 
0
Kirjaimia jäljellä: 23

Anna palautetta