Yhteystiedot

PL59 (Unioninkatu 38 E)
00014 Helsingin yliopisto

Metsätalon opiskelijapalvelut
Unioninkatu 40
C-siipi, 3. kerros
metsatalo-student(at)helsinki.fi

Tervetuloa teatteritieteen verkkosivuille!

Teatteritaideteos on hetken kestävä tapahtuma. Sen tutkijalta edellytetään kokemukseen, tietoon ja taitoon pohjaavaa asiantuntemusta. Teatteritieteessä esittämistä opetellaan analysoimaan ja tulkitsemaan nykyesityksiä seuraamalla ja menneeseen siirtyneiden esitysten jälkiä tutkimalla.

Oppiaine on sisällöllisesti laaja. Teatteritiede tarkastelee näyttämötaidetta ja esittämisen muotoja, näytelmäkirjallisuutta sekä teatteria osana yhteiskuntaa. Opinnoissa perehdytään taidemuodon eri osatekijöihin, mm.ohjauksen, näyttelijäntyön, lavastuksen ja draaman ominaispiirteisiin ja historiaan sekä teoriaan ja tutkimusmenetelmiin. Opinnoissa on mahdollista tutustua myös teatterin lähialueisiin, kuten radioon ja televisioon, mutta painopiste on näyttämötaiteissa, joihin teatterin lisäksi kuuluvat tanssi ja musiikkiteatteri.

Hae opiskelemaan elokuva- ja televisiotutkimusta, estetiikkaa, musiikkitiedettä, teatteritiedettä ja yleistä kirjallisuustiedettä uuteen Taiteiden tutkimuksen kandi- ja maisteriohjelmaan!