Opiskelu

Elintarvike-ekonomia

Opintojaksot     Ohjeita

Elintarvike-ekonomia on elintarviketalouteen sovellettua liiketaloustiedettä, joka käsittelee elintarvikkeiden teollisen tuotannon, jakelun ja palvelujen taloudellista analysointia ja suunnittelua. Me koulutamme asiantuntijoita teollisuuden, kaupan ja palveluiden johtamis-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Opinnoissa käsitellään mm. laskentatoimea, johtamista, markkinointia sekä elintarvikkeiden laatuun, tuotekehitykseen, logistiikkaan ja vastuullisuuteen liittyviä kysymyksiä. Koulutukseen sisältyy myös elintarviketieteellisiä perusopintoja. Elintarvike-ekonomiassa voi erikoistua myös hotelli-, ravintola- ja matkailualaan tai yrittäjyyteen.

Valmistuneet toimivat elintarviketeollisuuden, -kaupan, julkishallinnon ja erilaisten palvelujen liikkeenjohdollisissa, asiantuntija-, opetus- ja tutkimustehtävissä niin kotimaassa kuin ulkomailla.