Flamma

Finska språket och kulturen

12.10.2012 kl 10-17
Namnseminarium

Välkommen till namnseminarium på fredagen 12 oktober kl 10-17. (Huvudbyggnad, sal 10.)

Seminariets program:

10.00 Avaus (Terhi Ainiala)
10.15 Yliopisto-opiskelijoiden puhetta paikannimistä ja niiden käytöstä (Anni Seppänen, Jyväskylän yliopisto)
10.55 Lekseemihakuinen muuntelu (kulkineen)nimistössä (Janne Seppälä, Jyväskylän yliopisto)
11.35 Revideringen av Svenska ortnamn i Finland (Leila Mattfolk, Institutet för de inhemska språken)
12.05 LOUNAS
13.15 Ajankohtaista almanakkatoimistosta (Minna Saarelma-Paukkala, Helsingin yliopiston almanakkatoimisto)
13.30 Kolme- ja neljätavuiset iina-päätteiset naistennimet nimimuottina (Maija Sartjärvi, Helsingin yliopisto)
14.10 Rekisteröityneiden käyttäjien nimet Internet-yhteisöissä (Lasse Hämäläinen, Helsingin yliopisto)
14.50 KAHVI
15.30 Ortnamn i kontakt i Helsingfors (Maria Vidberg, Helsingfors universitet)
16.10 Itäsuomalaisia vesistömalleja Venäjän Karjalan nimistössä (Denis Kuzmin, Helsingin yliopisto)