Flamma

25.11.2013
Alumnträff

Bästa nordist!

Du som studerat eller studerar nordiska språk, nordisk litteratur eller svensk översättning vid Helsingfors universitet är hjärtligt välkommen på en alumnträff för tidigare och nuvarande nordister måndagen den 25 november kl. 17.

Vi inleder kvällen med en presentation av universitetets nya huvudbibliotek Kajsabiblioteket. Efter presentationen och rundvandringen som leds av bibliotekarie Kristina Weimer förflyttar vi oss till institutionen där vi bjuder på vin och tilltugg och fri samvaro. Professorerna Hanna Lehti-Eklund, Jan Lindström, Pirjo Kukkonen och Jan-Ola Östman berättar om institutionens aktuella forskningsprojekt.

Kom med och träffa gamla studiekamrater och lärare och hör vad som är aktuellt på institutionen i dag.

Med tanke på serveringen önskar vi du anmäler dig via https://alumniverkosto.helsinki.fi/Portal/Public/Event/Apply.aspx?EventID=311, senast torsdagen den 21 november.

Program

17.00 Samling i Kajsabiblioteket, sal: 7062 (Fabiansgatan 30, sjunde våningen). Kristina Weimer visar oss biblioteket.

18.00 Promenad till institutionen, Unionsgatan 40 A, fjärde våningen.

18.15 Servering och fri samvaro.

18.30 Vad forskar vi i för tillfället? Presentation av aktuella projekt.

19.00 Samvaron fortsätter.

Varmt välkommen!

Hanna Lehti-Eklund, professor
Carita Rosenberg-Wolff, lektor