Flamma

Suomen kieli

Suomen kieli ja kulttuuri

Laitoksen tutkijat Tieteen päivillä

Professori Marja-Leena Sorjonen osallistuu Tieteen päivillä kahteen paneeliin:

• to 13.1. klo 12.00–14.00 (yliopiston päärakennuksen sali 13): Tutkijan arki: käsityönä aineistojen parissa.
    Marja-Leenan aihe: Mitä sitten, kun tutkija on itse osa aineistoaan?
  • pe 14.1. 12.15–14.15 (yliopiston päärakennuksen pieni juhlasali): Arjen kohtaamiset .
    Marja-Leenan aihe: Keskustelu R-kioskilla.

Professori Lea Laitinen, yliopistonlehtori Taru Nordlund, dosentti Anna Kuismin ja tutkija Kati Mikkola osallistuvat paneeliin Allakasta nettiin, arkkiveisusta blogiin (pe 14.1. 12.15–14.15, yliopiston päärakennuksen sali 6). Lea Laitinen on paneelin puheenjohtaja.

Kotimaisen kirjallisuuden oppiaineen tutkijoiden puheenvuoro on la 15.1. klo 12.15–14.15 yliopiston päärakennuksen salissa 5. Silloin FT Riikka Rossi pitää puheenvuoron aiheesta Idyllistä naturalismin sokkiin. Arki ja suomalainen kansankuvaus, FT Katja Seutu aiheesta ”Näinköhän sitten ihmiset vain huojuvat toisiin maailmoihin?” Miten vanhuudesta keskustellaan runoudessa? ja FM Tuomas Juntunen aiheesta Arjen monitasoisuus kotimaisessa nykyproosassa.

Tieteen päivien koko ohjelma on osoitteessa http://www.tieteenpaivat.fi/tp2011/ohjelma.html.