__________________________

Flamma

__________________________

Flamma

__________________________

Twitter

@NorsuLaitos

facebook

Kotimainen kirjallisuus

facebook

Nordica

facebook

Suomalais-ugrilaiset kielet ja kulttuurit

facebook

Suomen kieli

facebook

Suomen kieli ja kulttuuri

 

__________________________

 

18.8.2014
Seminaari "Finnish Romani and other Northern dialects of Romani in the
Baltic Sea area. Project outcomes"

KUTSU
Juhlaseminaari "”Finnish Romani and other Northern dialects of Romani in the
Baltic Sea area. Project outcomes“"
18.8.2004 klo 16–20
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasali (Hallituskatu 1, 00170,
Helsinki)

Tervetuloa Helsingin yliopiston ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlaseminaariin "”Finnish Romani and other Northern dialects of Romani in the Baltic Sea area. Project outcomes" 18.8.2014 kello 16–20.

Juhlaseminaarissa esitellään romanikielen ja -kulttuurin tutkimusta sekä suomalaisesta että laajemmasta kansainvälisestä näkökulmasta ja suhteessa Intian kieliin.

Helsingin yliopiston romanikielen ja -kulttuurin oppiaine on romanitutkimuksen vahva kansainvälinen keskus, jonka piirissä toimii tällä hetkellä alan kymmenen tutkijaa Suomesta ja muualta Euroopasta. Hankkeen edustajien lisäksi seminaarin pääpuhujina ovat Oxfordin yliopiston emeritaprofessori Judith Okely, joka on kansainvälisesti vaikutusvaltaisimpia romanitutkijoita, ja Intian kielten asiantutkija dosentti, yliopistonlehtori Bertil Tikkanen Helsingin yliopistosta. Seminaarin ohjelma: http://www.finlit.fi/ajassa/romani_seminar2014.html

Seminaarin yhteydessä julkistetaan Helsingin yliopiston ”Suomen romanikieli ja muut Itämeren alueen romanikielen pohjoiset murteet” -hankkeen (2012–2016) kieliaineiston keruun tulokset. Koneen Säätiön rahoittamassa hankkeessa on kerätty vuosina 2013– 2014 maailman laajin romanikielen pohjoismurteiden aineisto lähinnä Suomesta, Baltian maista ja
Puolasta. Aineisto on samalla maailman laajimpia romanikielen tutkimusaineistoja.

Juhlaseminaari pidetään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa (Hallituskatu 1, 00170, Helsinki).  Juhlaseminaari on englanninkielinen. Tilaisuuden isäntänä toimii FT, tutkija Risto Blomster Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta. Tilaisuuden päättää Helsingin yliopiston rehtorin vastaanotto kello 19 – 20.

Ilmoittautuminen seminaariin 15.8. mennessä sähköpostitse dosentti,
yliopistonlehtori Kimmo Granqvistille (kimmo.granqvist[at]helsinki.fi).