Flamma

Finska språket och kulturen

7.5.2013
Romani Linguistics and Anthropology -seminaari

Miten romanikulttuurit eroavat Suomessa ja Isossa-Britanniassa? Miksi tietyt aiheet ja sanat ovat Suomen romanien nettichatissa tabuja? Entä miten romanikieltä ja -kulttuuria opiskellaan Helsingin yliopistossa? Muun muassa näistä teemoista kuullaan tiistaina 7. toukokuuta, kun romanikielen ja -kulttuurin tutkijat tapaavat Helsingissä Romani Linguistics and Anthropology -seminaarissa.

Tarkoituksena on yhdistää kielentutkijoiden ja antropologien näkökulmia Suomen ja muun Euroopan romaneihin.

Seminaarin pääpuhujana on Hullin yliopiston professori Judith Okely, joka on tutkinut varsinkin Ison-Britannian romaneja ja antropologian menetelmiä.

Seminaarin järjestävät Helsingin yliopiston romanikielen ja -kulttuurin sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologian oppiaineet.

Aika: 7.5.2013 klo 11.00--17.00

Paikka: Unioninkatu 38, Helsinki. Sali B114.

Ohjelma:

11.00 Opening: Docent Kimmo Granqvist and Docent Anna Maria Viljanen

11.15 KM Henna Huttu: Living School Memories of the First Academic Roma

11.45 Docent Kimmo Granqvist: Romani Studies at UH: at the interjection of Linguistics and Anthropology

12.15 - 13.30 Lunch

13.30 - 14.15 Professor Judith Okely: 'English Gypsies' bodily pollution and anthropologists' embodied fieldwork'

14.15 - 14.45 FT Airi Markkanen: My way of making fieldwork among the Finnish Roma

14.45 - 15.15 Coffee break

15.45 - 16.05 MA Anca Loredana Enache: Roma women journey. An ethnography of migration, gender and agency among Roma migrant women

16.05 - 16.25 DI Lidia Gripenberg: The Interaction between Finnish and Bulgarian Roma in Finland

16.25 - 16.45 MA Mirkka Salo: Taboo subjects and taboo words in Fennoromani Internet chatting

16.45 Closing words

Lisätietoa antavat dosentti, yliopistonlehtori Kimmo Granqvist (kimmo.granqvist(a)helsinki.fi) ja dosentti Anna Maria Viljanen (amviljan(a)mappi.helsinki.fi).