__________________________

Flamma

__________________________

Flamma

__________________________

Twitter

@NorsuLaitos

facebook

Kotimainen kirjallisuus

facebook

Nordica

facebook

Suomalais-ugrilaiset kielet ja kulttuurit

facebook

Suomen kieli

facebook

Suomen kieli ja kulttuuri

 

__________________________

 

30.11.2012
Tiedotusseminaari: Karjalan kieli ja viron kieli Suomessa

Eldia

EU-tutkimushanke ELDIA (European Language Diversity for All) esittelee tuloksiaan 30.12.2012.

EU-tutkimushanke ELDIA järjestää Suomessa tutkittuja vähemmistöjä – Suomen karjalankielisiä ja vironkielisiä ─ koskevan päätösseminaarin Helsingissä Kotimaisten kielten keskuksessa (Vuorikatu 24) 30.11.2012 kello 13.15‒17.00.

Päätösseminaarissa esitellään tutkimushankkeen tuloksia ja keskustellaan karjalankielisten ja vironkielisten asemasta ja tulevaisuudennäkymistä Suomessa. Seminaari on monikielinen: tuloksia esitellään ja niistä keskustellaan suomeksi, ruotsiksi, karjalaksi ja viroksi. Tilaisuus on kautta aikojen ensimmäinen tieteellinen tapahtuma, jossa karjalan kieltä käytetään tasavertaisesti Suomen muiden kotoperäisten kielten rinnalla. Seminaarin panelisteina on karjalankielisiä ja vironkielisiä suomalaisia, jotka toimivat eri elämänaloilla. Tilaisuuden päättää oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Tilaisuuden koko ohjelma: http://bit.ly/V3ttnd.

Tilaisuus on yleisölle avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakolta.

Lisätietoa seminaarista:
ELDIAn pääkoordinaattori professori Anneli Sarhimaa, sarhimaa(a)uni-mainz.de
Professori Pirkko Nuolijärvi, pirkko.nuolijarvi(a)kotus.fi, puh. 0295 333 220

Kansainvälinen ELDIA-tutkimusprojekti (European Language Diversity for All) on EU:n 7. puiteohjelmastaan 2010‒13 rahoittama monitieteinen hanke, jossa tutkitaan vähemmistöjen kielellistä tilannetta useissa EU maissa sekä Norjassa ja Venäjällä. Mukana on kielitieteilijöitä, oikeustieteilijöitä, sosiologeja ja tilastotieteilijöitä, ja uutta tietoa on kerätty sekä kieliyhteisöistä että kieliyhteisöiltä. Suomalaisista tutkimuslaitoksista projektiin osallistuvat Helsingin ja Oulun yliopistot sekä Ahvenanmaan rauhaninstituutti. Lisätietoa ELDIA-projektista: http://www.eldia-project.org.