Flamma

__________________________

Flamma

__________________________

Twitter

@NorsuLaitos

facebook

Inhemsk litteratur

facebook

Nordica

facebook

Finsk-ugriska språk och kultur

facebook

Finska språket

facebook

Finska språket och kulturen

 

__________________________

 

Alumnitilaisuus: Suomen kieli (14.5.2014)


Hyvä Helsingin yliopiston suomen kielen alumni,

tervetuloa alumnitilaisuuteen ke 14.5.2014!


Alumnitilaisuudessa tapaat vanhoja opiskelukavereita, opettajia ja nykyopiskelijoita, saat tietoa alasi uusista tutkimustuloksista ja päivität ammatillista osaamistasi.

Kevään 2014 alumnitilaisuuden teemana ovat etunimet ja almanakat. Osallistujat pääsevät myös tutustumaan Helsingin yliopiston almanakkatoimistoon Tähtitorninmäellä (http://almanakka.helsinki.fi), Helsingin observatorion rakennuksessa.

Lämpimästi tervetuloa!

***********************************
Suomen kielen alumnitilaisuus
Ke 14.5.2014 klo 16.00–18.00
Helsingin observatorio, Kopernikuksentie 1, Argelander-sali ja Itärotunda (http://www.observatorio.fi).


Avaussanojen jälkeen ohjelmassa on kaksi esitystä almanakan teosta ja nimipäiväkalentereista. Almanakkatoimiston erikoissuunnittelija Asko Palviainen perehdyttää kuulijat siihen, kuinka almanakkaa tehdään. Sen jälkeen almanakkatoimiston johtaja, dosentti Minna Saarelma-Paukkala esittelee seitsemää suomalaista nimipäiväkalenteria. Mitä ja millaisia nämä kalenterit ovat, mitä etunimiä niihin sisältyy ja millä perustein etunimiä kalentereihin valitaan? Mm. näihin kysymyksiin saadaan vastauksia.

Ohjelmaosuus päättyy noin klo 17.00 salaatti- ja viinitarjoiluun ja seurusteluun. Lisäksi on mahdollisuus tutustua observatorion näyttelyihin.

Ilmoittaudu pian, sillä mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen 29.4.2014 mennessä tällä lomakkeella: https://alumniverkosto.helsinki.fi/Portal/Public/Event/Apply.aspx?EventID=371.

Lisätiedot: Terhi Ainiala (terhi.ainiala(a)helsinki.fi).