Yhteystiedot

Sukupuolentutkimus
Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
PL 59
00014 Helsingin yliopisto

Käyntiosoite:
Unioninkatu 38 E, 2 krs.
Topelia
Kampuskartat

Puhelin 02 941 233 87
sukupuolentutkimus@helsinki.fi

Yhteystiedot

Henkilöstö

EsteettömyysFlamma

Sukupuolentutkimuksesta valmistuneita maistereita ja tohtoreita koskeva valtakunnallinen työelämäselvitys valmistui

Kriittisen ajattelun ja tasa-arvon ammattilaiset

Sukupuolentutkimus on tieteidenvälinen ja monitieteinen ala, jolta valmistuu tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvien aiheiden asiantuntijoita. Joulukuussa 2014 valmistunut työelämäselvitys valottaa vuosina 2005–2014 valmistuneiden maistereiden ja tohtoreiden työllistymistä ja työelämäkokemuksia.

Valtakunnallisen selvityksen tulokset osoittavat, että sukupuolentutkimuksesta valmistuneet työllistyvät hyvin. Valmistuneet suuntautuvat tyypillisesti järjestösektorille ja yliopistoihin. Tohtorit ovat työllistyneet etenkin yliopistoihin tutkimus-, opetus- ja hallintotehtäviin. Maistereilla tyypilliset työtehtävät liittyvät järjestö-, projekti-, hanke- ja koulutustehtäviin.

Sukupuolentutkimuksesta valmistuneiden maistereiden ja tohtoreiden kokemukset osoittavat sukupuolentutkimuksen opintojen kehittävän erityisesti kriittistä ajattelua, tutkimus- ja ammattietiikan tajua, alan teoreettista osaamista, analyyttisiä ja systemaattisia ajattelun taitoja sekä valmiuksia hankkia lisätietoja ja -taitoja. Nämä taidot tekevät sukupuolentutkijoista oman alansa ammattilaisia.

Syksyllä 2014 laaditun selvityksen toteutti Sukupuolentutkimuksen verkosto Hilma. Selvitys on luettavissa sähköisenä: http://www.helsinki.fi/sukupuolentutkimus/pdf/tyoelamaselvitys2014

Kuvat: Mika Federley
Kuvassa ylhäällä: Diana Tenkorang