Yhteystiedot

Sukupuolentutkimuksen tohtoriohjelma
Unioninkatu 38 E
PL 59
00014 Helsingin yliopisto
090 1911 (vaihde)
spt-tohtoriohjelma@helsinki.fi

Helsingin yliopisto

Lapin yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto

Åbo Akademi

Sukupuolentutkimuksen tohtoriohjelma

Topelia Helsingin yliopisto

Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tohtoriohjelman uudet kotisivut löytyvät täältä.

Valtakunnallinen sukupuolentutkimuksen tohtoriohjelma ei ota enää uusia väitöskirjantekijöitä. Tohtorikoulutus muuttuu vuodesta 2014 lähtien yhä vahvemmin yliopistokohtaisiksi. Lisätietoja tohtorikoulutuksesta löytyy kunkin yliopiston sivuilta.

Sukupuolentutkimuksen tohtoriohjelma on Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Suomen Akatemian rahoittama valtakunnallinen tohtoriohjelma. Kaudella 2012–2015 tohtoriohjelmassa ovat mukana Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot sekä Åbo Akademi ja Hanken. Tohtoriohjelman koordinaatioyliopisto on Helsingin yliopisto, ja sitä johtaa akatemiaprofessori Tuija Pulkkinen.

Tohtoriohjelman ohjausryhmä koostuu sukupuolentutkimuksen alalla toimivista professoreista ja dosenteista. Sukupuolentutkimus on dynaaminen ja kasvava ala, joka kattaa myös nais-, queer- ja miestutkimuksen. Oppialan luonteen vuoksi Sukupuolentutkimuksen tohtoriohjelma on lähtökohdiltaan ja kysymyksenasetteluiltaan moni- ja poikkitieteinen. Tohtoriohjelma on toiminut vuodesta 1995 lähtien, kaudella 2007–2011 Naistutkimuksen valtakunnallisen tohtorikoulun nimellä.

Nosto

tehostekuva

Anna Elomäki väitteli

Tohtoriohjelman Anna Elomäki väitteli 1.6.2012 aiheella Feminist Political Togetherness : Rethinking the Collective Dimension of Feminist Politics