Yhteystiedot

Sosiaalitieteiden laitos
PL 54, 00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite: Unioninkatu 37

Näin löydät meidät

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Puh. 0294 1911 (vaihde)

Laitoksen puhelinluettelo

Oppiaineiden omat sivut

Verkostot ja tutkimusyksiköt

Flamma

Tervetuloa sosiaalitieteiden laitokselle!

Snellmaninkatu 37Sosiaalitieteiden laitos on monitieteinen yksikkö, jossa on seitsemän oppiainetta: sosiaali- ja kulttuuriantropologia, sosiaalipsykologia, sosiaalityö, sosiologia, tilastotiede, viestintä ja yhteiskuntapolitiikka. Laitos on Suomen suurin omalla alallaan sekä tutkimuksellisesti ja koulutuksellisesti maan johtava yksikkö.

Uutinen

Raja-aidat kaatuvat viestinnässä

Viestinnän professoriksi valittu Anu Kantola katselee yhteiskunnan muutosta laajasti. Ihmisten motivoinnin ja innostamisen taidot nousevat yhä keskeisempään rooliin.

Lue lisää »»

Uutinen

Kaikki opettajat kerran vuodessa vaihtoon!

Kaukasuksen vanhin yliopisto Georgiassa oli Pirkko-Liisa Rauhalalle eksoottinen ja innostava vaihtokohde. Hän saa ulkomailta voimia ja uskottavuutta omaan opetustyöhönsä.

Lue lisää »»

Uutinen

Ostarit uusiksi! Helsinkiläiset lähiöostarit uudistuvat alueen toimijoiden voimin

Asukkaiden ja tutkijoiden yhteistyössä syntyi malleja ostareiden kehittämiseksi koko Suomessa.

Lue lisää »»

 

Uutinen

Hanna Konttiselle nuoren tutkijan palkinto

Dosentti, tutkijatohtori Hanna Konttinen on saanut nuoren tutkijan palkinnon eurooppalaiselta lihavuustutkimuksen järjestöltä EASOlta. Palkinto myönnettiin hänelle useista tutkijanuravaiheeseen nähden korkeatasoisista tutkimuksista, joihin on viitattu erittäin laajasti.

Lue lisää »»

Uutinen

Vuoden paras kaupunkikirjoitus sosiaalitieteiden laitokselle

Veikko Erannin kirjoitus Oma etu ja yhteinen hyvä paikallisessa kiistassa tilasta on valittu vuoden parhaaksi kotimaiseksi tiedeartikkeliksi kaupunkitutkimuksen alalla.

Lue lisää »»

Uutinen

Helsingin yliopisto on valmis lisäämään sosiaalityön opiskelijoiden aloituspaikkoja

Helsingin yliopisto pyrkii omalta osaltaan vastaamaan tarpeeseen lisätä sosiaalityöntekijöiden määrää. Se on valmis lisäämään sosiaalityön opiskelijoiden aloituspaikkoja. Samalla kun aloituspaikkoja lisätään, yliopiston on kuitenkin huolehdittava alan tutkintojen ja tutkimuksen laadusta. Yliopisto haluaa keskittyä erityisesti maisteri- ja tohtorikoulutukseen.

Lue lisää »»

Kuvituskuva