Ylioppilaskunta yhdistää ja palvelee

– Fiksuja tapoja käyttää vapaa-aikaa, näkökulmaa oman opiskelualan ulkopuolelle ja mahdollisuus tehdä tyhmyyksiä ennen viisastumista, luettelee HYYssä järjestösihteerinä toiminut Juha Korpelainen. Kaikkea tätä tarjoaa ylioppilaskunta järjestöineen opiskeluaikana.

Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan eli HYYhyn kuuluvat kaikki Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Jatkotutkintoa opiskelevat voivat liittyä ylioppilaskuntaan halutessaan.

HYYn piirissä toimii yhteensä noin 260 erilaista aine-, harrastus- ja etujärjestöä, kansainvälistä järjestöä ja osakuntaa. Ne saavat HYYltä monenlaista suoraa ja välillistä tukea, kuten kokoontumistiloja ja neuvontaa.

Ylioppilaskunta toimii paitsi jäsentensä yhdyssiteenä myös heidän edunvalvojanaan yliopistossa ja yhteiskunnassa.

– Aine- ja tiedekuntajärjestöt tekevät paljon käytännön edunvalvontaa ja osallistuvat opiskeluun liittyvien asioiden suunnitteluun, Juha Korpelainen kertoo.

HYY tarjoaa jäsenilleen myös monia palveluja. Opiskelijakortilla saa alennusta esimerkiksi joukkoliikenteessä, kulttuuritapahtumissa ja useissa yrityksissä. Jäsenpalveluja ovat muun muassa UniCafe-ravintolat, maksuton oikeusapu, Ylioppilaslehti ja ylioppilaskalenteri.

Lue enemmän HYYstä, sen palveluista ja opiskelijaeduista sekä muista opiskelijajärjestöistä HYYn verkkosivuilta.

 

Teksti ja kuva: Elina Mattila-Niemi