Yhteystiedot

Unioninkatu 38 B (PL 59)
00014 Helsingin yliopisto

Flamma-intranet

Lähi-idän tutkimus

Libanon

Lähi-idän tutkimus tarjoaa kaksi suuntautumisvaihtoehtoa: (a) modernin Lähi-idän tutkimus ja (b) seemiläiset kielet ja judaistiikka (juutalaisuuden tutkimus). Modernin Lähi-idän tutkimuksen linjalle voivat kandiopintojen jälkeen siirtyä myös arabian ja islamin tutkimuksen opiskelijat. Ennen maisterivaiheen erikoistumista opiskelijat perehtyvät syvällisesti Lähi-idän kulttuureihin ja saavuttavat peruskielitaidon.

Modernin Lähi-idän tutkimuksen linjalla syvennytään johonkin alueen nykykieleen (yleensä arabia tai heprea) sekä laajasti Lähi-idän politiikkaan, yhteiskuntiin ja nykyhistoriaan. Linja kouluttaa kielellisesti ja kulttuurituntemukseltaan päteviä modernin Lähi-idän asiantuntijoita, jotka voivat toimia esimerkiksi kansainvälisissä tehtävissä. Sivuaineiksi suositellaan valtiotieteellisiä opintoja. Sivuaineena linja sopii hyvin esimerkiksi maailmanpolitiikan, historian, uskontotieteen tai sosiologian opiskelijoille. Linja on ainoa moderniin Lähi-itään erikoistunut laaja opintokokonaisuus Suomessa.

Seemiläisten kielten ja judaistiikan linjalla opiskelija erikoistuu hepreaan tai muuhun juutalaiseen kieleen. Judaistiikassa perehdytään laajasti juutalaisen uskonnon ja kulttuurin kehitykseen Raamatun ajoista nykypäivään. Linjan suorittanut tuntee laajasti juutalaisuutta sekä pystyy lukemaan alkukielellä heprean- ja arameankielisiä tekstejä. Käytännön kielitaito on mahdollista hankkia nykyhepreassa. Sivuaineeksi käyvät hyvin esimerkiksi teologian, kielitieteen, kirjallisuustieteen tai uskontotieteen opinnot. Linja soveltuu sivuaineena erinomaisesti myös teologian ja uskontotieteen opiskelijoille.

Linkkejä