Opiskelijaksi Ohjeita opiskeluun Valmistuneet maisterit Valmistumisen jälkeen Yhteystiedot

Saksan kääntäminen kuuluu nykykielten laitokseen.

PL 24 (Unioninkatu 40 B, 5. krs)
00014 Helsingin yliopisto

Opiskelu > Opiskelijavalinnat

Tietoa uudistuneesta opiskelijahausta:

Hae opiskelijaksi Helsingin yliopistoon.

Katso koulutustarjonnan lisätiedot täältä.

Saksan kääntämisen opinnot sopivat sinulle, jos hallitset lukiossa opetettavat saksan kurssit, nautit kielen käyttämisestä ja tekstin tuottamisesta sekä vastaat ainakin yhteen väittämään kyllä:

  • Olet kiinnostunut kääntämisestä ja tulkkauksesta, tekstin tekemisestä ja uudesta teknologiasta.
  • Haluat ymmärtää viestintää kahden tai useamman eri kielen ja kulttuurin välillä.
  • Näet itsesi työtehtävässä, jossa viestit erinomaisesti ainakin suomen ja saksan kielillä ja jossa osaat käyttää monipuolisesti erilaista käännösteknologiaa ja projektinhallinnan sovelluksia.
  • Näet itsesi työtehtävässä, jossa otat vaivatta haltuusi tekstejä eri elämänalueilta ja jossa myös editoit tekstejä sekä neuvot ja opastat ammattimaisesti muissa tehtävissä toimivia henkilöitä.

Saksan kääntämisen sivuaineoikeuden voi saada vain sivuainekokeen kautta. Sitä voivat hakea ne, joilla jo on voimassa oleva tutkinnonsuoritusoikeus Helsingin yliopistossa. Humanisten tiedekunnan Opinto-oikeudet-sivulta löytyy tietoa myös muista mahdollisuuksista saada opinto-oikeus (mm. JOO-opinnot muiden yliopistojen opiskelijoille ja erilliset opinnot aineenopettajan pätevyyden saavuttamiseksi tai muun ammattipätevyyden lisäämiseksi).