Yhteystiedot

Saksan kääntäminen kuuluu nykykielten laitokseen.

PL 24 (Unioninkatu 40 B, 5. krs)
00014 Helsingin yliopistoGedicht des Monats

Germanistenchor

Tervetuloa saksan kääntämisen verkkosivuille!

Saksa on Euroopan puhutuin kieli. Se on englannin kielen jälkeen merkittävin talouselämän ja matkailun kieli. Saksa on yksi maailman voimakkaimmista talousalueista, ja sen ulkomaankauppa on USA:n jälkeen maailman suurin. Saksa on pitkään ollut Suomen kolmen tärkeimmän kauppakumppanin joukossa. Vilkkaan teollisuuden tuonnin vuoksi saksankielisiä tekstejä käännetään paljon suomeksi, muun muassa käyttöohjeita, pakkausselosteita, ohjelmistotekstejä ja sopimuksia käännetään jatkuvasti.

Saksa on myös suuri kulttuurimaa, joka tuottaa kirjallisuutta ja elokuvia sekä osallistuu ja tukee aktiivisesti erilaisia kulttuurihankkeita, joista halutaan lukea myös suomen kielellä. Saksa on myös tärkeä kulttuuriviennin kohdemaa. Samoin se on merkittävä konferenssien ja messujen järjestämispaikka, minkä vuoksi saksan kielen kääntämisellä ja tulkkauksella on paljon kysyntää. Internetissä saksan kieli on englannin jälkeen tärkein käyttökieli.

Saksan kääntämisen opinnot valmentavat ensisijaisesti kääntäjän ja tulkin ammatteihin, mutta myös yleisemmin monikielisen ja kulttuurienvälisen viestinnän asiantuntijatehtäviin. Saksan kielen lisäksi tärkeä kieli on suomi, joka on koulutuksessamme kääntäjän ja tulkin toinen työkieli.

Kääntäjän ja tulkin ammateista saat lisätietoa esimerkiksi Suomen kääntäjien ja tulkkien liitosta.

Kansainväliset suhteet

Linkit

WebOodi

Ainejärjestö Kouki ry

Kouki ry:n käännöspalvelu

Kouki ry:n käännöspalvelu tarjoaa mahdollisuuden käännättää tekstejä oppilastöinä. Lue lisää »»