Ajankohtaista KeitÄ me olemme? MitÄ me teemme? Ota yhteyttÄ ENGLISH

RussiaHUB Helsinki

Globaalisti johtava osaamiskeskittymÄ 2020

RussiaHUB Helsinki on uudenlainen osaamisyhteisö, joka tuo Helsingin alueen tieteen, talouden ja politiikan Venäjä-toimijat yhteen. Se vahvistaa yhteiskunnan tarpeita vastaavaa tutkimusta, kattaa asiantuntemuksen aukkopaikat ja vie osaamisen yhteiskuntaan.

RussiaHUB Helsinki nostaa Helsingin maailmanlaajuisesti merkittäväksi Venäjä-osaamisen keskittymäksi. Se tuo yhteen tieteen, politiikan ja talouden huiput, tukee tutkimusta, generoi uutta osaamista yhteiskuntaan ja tehostaa resurssien käyttöä. Maailmanpoliittisen kehityksen vuoksi Venäjä-tutkimusta ja alan toimijoiden yhteistyötä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Ajankohtaista

Helsingissä vaikuttava kansainvälinen diplomaattikunta kokoontui Aleksanteri-instituuttiin 8.10.2018 keskustelemaan Ukrainan kriisin skenaarioita ja mahdollisuuksia rauhan palauttamiseksi Roundtable for diplomats -sarjan tapaamisessa otsikolla "Ukraine crisis: how to bring back peace and stability to Europe".

 

KeitÄ me olemme?

RussiaHUB Helsinkiä koordinoi Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutti - Euroopan suurin Venäjän tutkimuksen keskus. Helsingin yliopiston lisäksi Mukana ovat Aalto-yliopisto, Ulkopoliittinen instituutti, Maanpuolustuskorkeakoulu, Suomen Pankki, Business Team for Russia (EK, East Office, Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Keskuskauppakamari), Helsingin kaupunki sekä joukko kansainvälisiä huippuyliopistoja.

 

MitÄ me teemme?

RussiaHUBin toiminta jakautuu kahteen päälinjaan: ensimmäinen keskittyy tutkimuksen vahvistamiseen ja toinen tutkimuksen pohjalta tehtävään yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Lue lisää toiminnastamme.