Ruralia-instituutti

Ruralian uutiset
Ruralia-lehti Tilaa sähköinen lehti ilmaiseksi! Yksiköiden yhteystiedot

Ruralia-instituutti
Lönnrotinkatu 7
50100 MIKKELI
Puhelin 0294 1911

Ruralia-instituutti
Kampusranta 9
60320 SEINÄJOKI
Puhelin 0294 1911

Instituutin sähköinen asiointiosoite
ruralia-instituutti@helsinki.fi

Villipuurohaaste liikkeelle – haaste ensin Sami Tallbergille

Tehostekuva

Villipuurohaasteen tavoite on innostaa ideoimaan ja jakamaan kaikkien käyttöön puuroreseptejä, joissa käytetään kotimaisia luonnontuotteita, marjoja, yrttejä, jopa sieniä ja muita puhtaasta luonnostamme saatavia, villejä raaka-aineita! Puurosta saa luonnontuotteisiin yhdistettynä mitä maukkainta ja terveellisintä ravintoa!

Ensimmäisenä haasteen saa villiyrttispesialisti Sami Tallberg, keittiömestari ja ELO-säätiön nimittämä villiruokalähettiläs. Tallberg on intohimoinen lähi- ja luonnontuotteiden puolestapuhuja ja kirjoittanut useita villiruokakeittokirjoja. Haaste kiertää eteenpäin niin, että jokainen haastettu haastaa seuraavan tai seuraavia ideoimaan ja lähettämään Villipuuro-sivulle uuden reseptin. Haasteeseen voi myös tarttua omatoimisesti ihan jokainen!

Puuro voi olla mitä vain: aamupuuro, lounas, välipala, jälkiruoka tai herkkuannos. Sen voi tehdä monin tavoin, tuorepuurona, keittäen tai uunissa hauduttaen. Se voi olla energia-, proteiini- tai free from -puuro, ihan mitä tahansa. Villi idea voi olla myös puuron käyttö uudella tavalla. Puuro sopii karjalanpiirakan täytteeksi, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voikaan käyttää?

Haaste liittyy sekä Suomi 100 –juhlavuoden luomupuuron MM-ennätyksen tekoon että Luomumetsistä moneksi -hankkeeseen. Tavoitteena on, että vuoden 2017 aikana saadaan koottua 100 toimivaa reseptiä, jossa mukana villejä aineksia, sekä herättää huomaamaan, että villit raaka-aineet voivat olla myös luomua.

Ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole! Toiveena kuitenkin on, että pääosa raaka-aineista olisi kotimaisia ja saatavilla myös luomuna nyt tai tulevaisuudessa. Luonnontuotteidenkin saatavuus luomuna paranee koko ajan keruualueiden luomusertifioinnin edetessä.

Voit liittää reseptin suoraan sivulle tai lähettää sen sähköpostilla: birgitta.partanen@helsinki.fi, viestin otsikkoon sana VILLIPUURO ja nimesi. Jos et halua, että nimesi näkyy reseptin yhteydessä, laita siitä maininta viestiin. Kuva on plussaa, mutta ei välttämätön.

Parhaat reseptit eri tarkoituksiin palkitaan villisti! Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Birgitta Partanen
birgitta.partanen@helsinki.fi,
p. 044 538 2248

https://www.facebook.com/villipuuro
            
26.4.2017