Ruralia-instituutti

Ruralian uutiset
Ruralia-lehti Tilaa sähköinen lehti ilmaiseksi! Yksiköiden yhteystiedot

Ruralia-instituutti
Lönnrotinkatu 7
50100 MIKKELI
Puhelin 0294 1911

Ruralia-instituutti
Kampusranta 9
60320 SEINÄJOKI
Puhelin 0294 1911

Instituutin sähköinen asiointiosoite
ruralia-instituutti@helsinki.fi

Osuustoiminnan tutkimusseminaari 2017 to-pe 18.–19.5.2017 Mikkelissä

Tehostekuva

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti järjestää yhteistyössä Kooperatiivi ry:n kanssa jo perinteiseksi muodostuneen Osuustoiminnan tutkimusseminaarin teemalla Uudet maakunnat, kunnat ja osuuskunnat 18.–19.5.2017.

Seminaari järjestetään Mikkelissä Kyyhkylän Kartanossa, joka sijaitsee Saimaan rannalla noin 7 kilometriä Mikkelin keskustasta. Kyyhkylään järjetetään kuljetus Mikkelin matkakeskuksesta.

Seminaari on suunnattu osuustoiminnan tutkimuksesta kiinnostuneille tutkijoille, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille sekä osuustoiminnan tutkimustiedon käytännön soveltamisesta kiinnostuneille kehittäjille ja päättäjille.

Seminaarissa esitellään erilaisia osuuskuntamuotoisia ratkaisuja muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä ja haja-asutusalueiden infrastruktuurijärjestelmien ammattimaisessa hoitamisessa. Osuuskuntia on jo pitkään toiminut haja-asutusalueilla muun muassa vesihuollon järjestäjinä. Uudempia tulokkaita ovat energia- ja laajakaistaosuuskunnat. Myös osuuskuntina toimivat päiväkodit ovat vielä harvinaisia Suomessa. Samoin uudentyyppinen ja kehitettävä malli on asunto-osuuskunta, jonka avulla voidaan lisätä asuntojen tarjontaa, asumisen turvaa ja joustoja elämäntilanteen mukaan. Seminaarissa esitellään joihinkin edellä mainittuihin aiheisiin liittyvää tutkimustietoa ja käytännössä jo toimivia ratkaisuja sekä tuodaan esille myös muualla kuin Suomessa tehtyä tutkimusta ja käytäntöjä

Seminaarin ohjelma, ilmoittautumisohjeet, hinnat ja muut tarkemmat tiedot löytyvät tästä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lisätietoja:
Tutkimusjohtaja Hagen Henrÿ
hagen.henry@helsinki.fi
p. 044 300 1217

Verkko-opetuskoordinaattori Tytti Klén
tytti.klen@helsinki.fi
p. 050 576 2881

Essi Frondelius
essi.frondelius@helsinki.fi
p. 050 3167862


Löydät tutkimusseminaarin Facebookista!

2.2.2017