Ruralia-instituutti

Ruralian uutiset
Ruralia-lehti Tilaa sähköinen lehti ilmaiseksi! Yksiköiden yhteystiedot

Ruralia-instituutti
Lönnrotinkatu 7
50100 MIKKELI
Puhelin 0294 1911

Ruralia-instituutti
Kampusranta 9
60320 SEINÄJOKI
Puhelin 0294 1911

Instituutin sähköinen asiointiosoite
ruralia-instituutti@helsinki.fi

Luomukeruualueilla monikäyttöä metsiin -seminaari 23.11.2017 Mikkelissä

Tehostekuva

Luomumarkkinat kasvavat tasaisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Luomuluonnontuotteet kiinnostavat kuluttajia, ja erityisesti kansainvälisillä markkinoilla luomu on etulyöntiasemassa. Suomesta löytyy jo erinomaisia esimerkkejä luomukeruutuotteiden brändäämisestä ja vientimarkkinoille pääsystä.

Suomi on maailman kärkimaa luomukeruualojen pinta-alassa, mutta pinta-ala olisi vielä tuplattavissa. Keruualueiden käytön tehostamisessa sekä arvoketjujen kehittämisessä on vielä paljon tehtävää. Metsänomistajalle selvittäjän tekemä sertifiointi ei aiheuta haittaa eikä kustannuksia, mutta aktiiviselle metsänomistajalle luomulaatuinen toimintaympäristö antaa useita mahdollisuuksia vuosittain.

Etelä-Savon alueella on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Suomen metsäkeskuksen Luomumetsistä moneksi -hankkeessa selvitetty luomukeruualueiden laajentamista ja niiden hyödyntämismahdollisuuksia Etelä-Savossa.

Hanke järjestää Luomukeruualueilla monikäyttöä metsiin -seminaarin, jossa kuullaan luomukeruualueiden laajentamisen etenemisestä, metsien monikäytöstä ja mahdollisuuksista jatkossa.

Aika: torstai 23.11.2017 klo 9 - 16, ilmoittautuminen ja aamutee klo 8.30

Paikka: Mikkelin yliopistokeskuksen auditorio (Lönnrotinkatu 5, Mikkeli)

Tilaisuudessa ovat puhujina mm. Sampsa Heinonen Evirasta, Sami Varonen Verohallinnosta, Jaana Elo Kamparsin luomutilalta, Eeva-Liisa Lija Fennopromosta ja Annaleena Soult Finprosta.

Seminaari on suunnattu metsänomistajille, matkailu- ja luonnontuotealan yrittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen tästä linkistä>>

Seminaarin ohjelma

Lisätietoja:
Birgitta Partanen
birgitta.partanen@helsinki.fi
p. 044 5382248

9.11.2017