Ruralian uutiset

Puhelin 0294 1911

Instituutin sähköinen asiointiosoite
ruralia-instituutti@helsinki.fi

Mikkelin yliopistokeskuksen tutkijahotellista haetaan verkostoja ja yhteisöllisyyttä

Tehostekuva

Työntekijät kaipaavat yhteisöllisyyttä ja monet etätyötä tekevät kaipaavat seuraa. Maailmalla tällä tehdään isoa bisnestä ja Suomessakin yksin yhdessä tekeminen on suosiossa. Mikkelin yliopistokeskuksella käynnistettiin tutkijahotelli tammikuussa ja se on saanut hyvän suosion.

• Mikkelin yliopistokeskuksen tutkijahotelli on palvelu, joka on tarkoitettu kaikenikäisille eteläsavolaisille tutkijoille, väitöskirjatutkijoille ja graduaan tekeville perustutkinto-opiskelijoille yliopistosta riippumatta. Tutkijahotelli toimii myös tutkijoiden etätyökeskuksena asiantuntijoille, pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.

Tutkijahotellissa työntekijä saa käyttöönsä työtilat, verkoston ja verkkoyhteydet. Yliopistokeskuksen tutkijatilat sijaitsevat Mikkelin keskustan tuntumassa Lönnrotinkadulla.

• Tutkijahotelli–toiminta on herättänyt kiinnostusta ja tutkijahotellissa on tällä hetkellä puolenkymmentä tutkijaa. Muutamalle tutkijalle löytyy vielä tilaa, kehityskoordinaattori Rauno Terho Ruralia-instituutista sanoo.

Samalla kampuksella on Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Aalto yliopiston, Luonnonvarakeskuksen, Otavan opiston, Mikkelin kansalaisopiston toimintoja ja Mikkelin kesäyliopiston toimintoja. Lisäksi kampuksella toimii yliopistokeskuksen kirjasto, josta tutkijalla on pääsy Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston sähköisiin tietokantoihin.
Mikkelissä kolmatta vuotta asuva Mari Stenlund kertoo tulleensa tutkijahotelliin siksi, että ympäristöllä on hänelle suuri merkitys. Tutkimusta on helpompi tehdä ”ihmisten ilmoilla” ja hän haluaa olla osa akateemista yhteisöä. Stenlund on tutkija, jonka väitöskirjan Freedom of Delusion – Interdisciplinary Views Conserning Freedom of Belief and Opinion Meet the Individual with Psychosis Helsingin yliopisto palkitsi erityisen ansiokkaana. Tällä hetkellä Stenlund tutkii uskonnon vapauden ja mielenterveyttä koskevien oikeuksien yhteensovittamista.

Piritta Parkkari halusi tutkijahotelliin siksi, että haluaa olla osa yhteisöä. Parkkari tekee väitöskirjatutkimusta Lapin yliopistoon yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan. Hän tutkii, mitä yrittäjyyden ympärillä tapahtuu. Kiinnostuksen kohteena hänellä ovat erityisesti opiskelijoiden ja muiden vapaaehtoisten yrittäjyysyhteisöt.

Tutkijatovereiden luoma henkinen ilmapiiri houkutteli myös dosentti Teppo Korhosen yliopistokeskuksen tutkijahotelliin. Korhonen valmistelee kirjaa Suomalaisen kotieläinjalostuksen parhaista saavutuksista.

Tarja Rantee ja Emma Pukkila työskentelevät Kotiturva–hankkeessa, joka on Vanhustyön keskusliiton hanke. Hankkeessa edistetään kotona asumista tukevan teknologian käyttöönottoa ja käyttöä siten, että teknologia auttaisi ikääntynyttä ihmistä arjessa ja edistäisi kotona selviytymistä.

• Tarvitsimme toimivat tilat ja yliopistokeskuksen tarjoama verkosto on erinomainen lisä, josta toivomme uusia mahdollisuuksia ja avauksia. Toivomme, että voimme oppia verkostolta ja verkosto puolestaan meiltä. Myös yliopistokeskuksen kirjasto, josta pääsee eri tietokantoihin, mahdollistaa uusia asioita.

Tutkijahotellin tutkijapaikkaa haetaan sähköpostilla vähintään neljäksi kuukaudeksi. Hakemukseen toivotaan liitettävän yhteystietojen lisäksi lyhyt kuvaus omasta tutkimuksesta.

Lisätietoja:

14.3.2016