Koulutus


Ruralia-instituutti on oppimisen, tutkimisen ja kehittämisen luova ympäristö, joka tarjoaa opiskelijoille työelämäläheisen ja monitieteisen oppimisympäristön. Opetuksessa huomioidaan tutkimuslähtöisyys ja teorian käytäntöön soveltaminen.

Opetus toteutetaan monimuotoisesti lähi- ja verkko-opetuksen keinoin. Opetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään yhteistyötä yritysten, elinkeinoelämän, paikalliskehittämisen ja ruokaketjun sekä luomutuotannon toimijoiden kanssa.

Yhteystiedot

Koulutuskoordinaattori Katja Perttu
050 538 9670
katja.perttu@helsinki.fi

Opetuskoordinaattori Eeva Uusitalo
044 336 6910
eeva.uusitalo@helsinki.fi

Tehostekuva

AGRIFOOD - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille

AGRIFOOD on yliopistollinen täydennyskoulutus maatalousyrityksensä aktiivisesta kehittämisestä kiinnostuneille eteläpohjalaisille alkutuottajille.

AGRIFOOD TARJOAA TUOTTAJALLE

  • Osaamista yrityksen kannattavuuden ja tulevaisuuden kilpailukyvyn kehittämiseksi
  • Ideoita uudistua ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia
  • Innovaatiovalmiuksia
  • Osaamista kestävien ja resurssitehokkaiden ratkaisujen toteuttamiseen yritystoiminnassa
  • Mahdollisuuksia tuottajien väliseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen ja sitä kautta oman hyvinvoinnin lisääntymiseen.
    Koulutuksen toteutustapaa ja sisältöä muokataan parhaillaan. Kysy tarkempia lisätietoja yhteyshenkilöiltä.


Toteutusaika:
Syksy 2017 – kevät 2018.

Paikka: Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaa.

Laajuus: 8–10 opintopistettä.

Kohderyhmä: Eteläpohjalaiset alkutuottajat.

Hinta: Tarkentuu myöhemmin.

Ilmoittautuminen: Avoinna toistaiseksi. Ilmoittaudu tästä linkistä.


Toteutustapa

Koulutus koostuu lähipäivistä, jotka toteutetaan yhden–kahden päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa. Koko ohjelman suorittaville koulutukseen sisältyy luento-opetuksen lisäksi myös mm. oppimistehtäviä. Kouluttajina toimivat alan parhaat asiantuntijat.


Koulutuksen kuvaus

AGRIFOOD - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille on suunniteltu vastaamaan eteläpohjalaisten tuottajien kasvaneisiin osaamistarpeisiin. Hankkeen tavoitteena on nostaa tuottajien liiketoimintaosaamisen tasoa ja varmistaa heidän yritystoimintansa menestyminen myös tulevaisuudessa.

Hankkeessa Etelä-Pohjanmaan alkutuottajille tarjotaan 8–10 opintopisteen laajuinen koulutusohjelma, joka keskittyy tuottajien liiketoiminta- ja innovaatio-osaamisen kehittämiseen kestävän ruokajärjestelmän näkökulmasta.


Koulutusmoduulit:

Alkutuotanto osana ruokajärjestelmää 2 op (HY)

  • Maatalousyrityksen toiminnan kehittäminen osana tulevaisuuden kestävää ruokajärjestelmää
  • Maatalouden tulevaisuuden näkymät
  • Uudet liiketoimintamahdollisuudet
  • Uudet jakelukanavat
  • Vastuullisuus kilpailuetuna
  • Digitalisaatio

  • Tuottaja osaamisen johtajana, 2 op (VY)
  • Tuotantotilan johtaminen ja osaamisen kehittäminen
  • Talouden johtaminen ja tunnuslukujen tulkinta
  • Riskianalyysi ja riskien hallinta

  • Markkinointi 1 op (VY)
  • Markkinoinnin perusteita tuottajille
  • Markkinoinnin toteutus ja markkinoinnin uudet muodot
  • Brändi ja sen luominen

  • Yrityksen uudistuminen ja innovaatiotoiminta 1 op (TaY)
  • Miten nähdään maailma toisin?
  • Kuinka alkutuotantoyritys luo uutta tietoisesti?
  • Miten innovaatiot niveltyvät osaksi liiketoimintaa?
  • Millainen alkutuotantoyrityksen toimintaympäristö on ja kuinka se määrittää yrityksen innovaatiotoimintaa?

  • Juridiikkaa tuottajille 2 op (VY)
  • Yhteisöoikeus
  • Työoikeus
  • Sopimusoikeus

  • Hankkeen toteuttajat

    Hankkeen toteuttavat Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Vaasan yliopisto Levón-instituutti ja Tampereen yliopisto Johtamiskorkeakoulu. Hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama. Yhteistyökumppanina on MTK Etelä-Pohjanmaa. Hanketta osarahoittaa Kollin säätiö.


    Yhteyshenkilöt

    Katja Perttu, koulutuskoordinaattori
    Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
    puh. 050 538 9670, katja.perttu@helsinki.fi

    Leena Lehtola, projektipäällikkö
    Vaasan yliopisto Levón-instituutti
    puh. 029 449 8228, leena.lehtola@uva.fi

    Heli Kurikka, projektisuunnittelija
    Tampereen yliopisto Johtamiskorkeakoulu
    Puh. 050 318 7521, heli.kurikka@uta.fi

    Lisätietoa
    Esite

    Face


    Agrifoodlogot

    22.5.2015

    Takaisin