Opiskelijaksi Työelämään

Portugalilainen filologia kuuluu nykykielten laitokseen.

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 Helsingin yliopisto

Laitoksen puhelinluettelo

Työelämään

Portugalilaisen filologian opiskelijat sijoittuvat monipuolisesti työelämään. He toimivat esimerkiksi opettajina, kääntäjinä, toimittajina, tiedottajina, koulutussuunnittelijoina ja tutkijoina. Lisäksi heitä työskentelee matkailualalla, kieliteknologiayrityksissä, kirjastoissa, kulttuurialalla, vienninedistämistehtävissä, kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä ja mitä erilaisimmissa projektitöissä. Sijoittumismahdollisuudet laajenevat kokemuksen ja osaamisen kehittyessä sekä verkostojen laajetessa.

Humanisti-lehti kertoo humanistien kuulumisia työmaailmasta. Siitä voit saada uusia ideoita oman urasi suunnitteluun. Katso myös töissä.fi-palvelu.

Sivuaineilla on suuri merkitys työllistymisessä. Monet aineet ovat vapaasti valittavissa sivuaineiksi, toisiin haetaan opiskeluoikeus tasokokeen kautta. Myös yliopiston ulkopuolella on mahdollisuus suorittaa opintokokonaisuuksia tutkintoon. Lue lisää joustavasta opinto-oikeudesta (JOO).

Laitoksella järjestetään erityisiä työelämään orientoivia kursseja, jotka tarjoavat työelämätietoa ja joilla tutustutaan eri työnantajiin ja urapolkuihin mm. alumnien välityksellä.

Lisätietoa työelämäkursseista ja työharjoittelusta löytyy Flamma-intranetistä.

Lisätietoa sijoittumisesta työelämään nykykielten laitoksen verkkosivuilla.